Demirhan Durmuş Çelen

ZURNADA PEŞREV OLMAZ...!

Kaldı ki Cumhurbaşkanımızın sn Ali Koç ile arası oldukça iyidir gerek görseydi müdahale ederdi ve sn Ali Koç da hiç bir beyanat vermeden yine gereğini yapardı.


Demirhan Durmuş Çelen


ZURNADA PEŞREV OLMAZ...!

Kaldı ki Cumhurbaşkanımızın sn Ali Koç ile arası oldukça iyidir gerek görseydi müdahale ederdi ve sn Ali Koç da hiç bir beyanat vermeden yine gereğini yapardı.


Aslında bu yazımızda "Yavuz Hırsız Ev Sahini Bastırır."Atasözü daha yerinde olsa gerek kanaatindeyiz; 

Suudi Arabistan'da Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanması beklenen Süper Kupa finalinin, takımların Mustafa Kemal Atatürk'ü anan pankartlar ve formalarla çıkmak istemesi üzerine ev sahibi or ganizatörlerle yaşanan anlaşmazlık yüzünden iptal edilmesi. 

FB & GS Başkanları ortak bildiri ile Süper Kupa'nın Suudi Arabistan da oynanmasına karşı çıkmışlardır. 

Ancak Spor Bakanlığına bağlı TFF Başkanı sn Mehmet Büyükekşi' nin ısrarı ile Suudi Arabistan'da oynanmasına karar verilmiş ve bu Türk Milletinin derin üzüntüye sürüklenmesine neden olmuştur. 

Sayın Cumhurbaşkanımız toplum sal sorun haline gelmemesi adına yumuşak geçiş ile "Spor siyasete alet edilmemelidir." Demişse de sn Büyükekşi hangi strateji ile Süper Kupa’nın Suudi Arabistan’da oynanmasına şahsi karar vermiştir anlaşılır gibi değildir. FB & GS maçının Suudi Arabistan da oynanma kararı TFF’na aittir. FB & GS takımları ile hiç ilgisi yoktur. Zemin TFF’nundur. Eylem toplum sal reflekstir. 

Kaldı ki o günden bu yana da FB & GS Başkanları negatif yönde  açıklamalarda bulunmamışlardır. 

Soru 1: Neden ısrarla Suudi Arabistan ? 

Soru 2: TFF Suudilerle yapılan söz leşme neden ortak imza altına alınmadı sonuçta TFF adına maça çıkıyor o zaman sorumluluk sade ce futbol takımlarımıza kalmamış olurdu. 

Kaldı ki farketmez milli bir meseledir. 

Soru 3: Atatürk milli değerimiz değil mi? Kurucu Anayasa'nın öncüsü değil mi ? Yoksa bilmediğimiz kanunlarla  bu değerimiz “ilga” mı oldu ? 

Soru 4: Suudi Arabistan yetkilileri forma ve pankart dışında Filistin ile ilgili ne slogan,ne pankart ne de beyanat izini vermemişlerdir. Kısacası Suudi Arabistan gerçek yüzünü göstererek dünya kamu oyuna Filistin bizim meselemiz değildir mesajını vermiştir. 

Şimdi esas sorum şudur Arap sevi cilerine: İngiliz uşağı Suudiler bi zim milli değerlerimizden çok da ha mı önemildir ? 

Kaldı ki başta FB Başkanı sn Ali Koç ve Galatasaray Başkanı sn Dursun Özbek milli değerlerimizi hiçe sayan küstah Suudi yöneticilere "Ne demek Atatürk yok ? Atatürk yoksa Türkiye yok, biz de yokuz, maç da yok" diyerek top lumsal refleksle bir duruş sergilemişlerdir.  

Bunun plan neresinde planı ya pan TFF Başkanı sn Mehmet Bü yükekşi değil mi ? 

Sn Ali Koç ve sn Dursun Özbek toplumsal refleks göstererek maça çıkmamıştır. 

Kaldı ki Cumhurbaşkanımızın sn Ali Koç ile arası oldukça iyidir gerek görseydi müdahale ederdi ve sn Ali Koç da hiç bir beyanat vermeden yine gereğini yapardı. 

Bizim bilimsel görüşümüz bu talih siz olayın uluslararası arenada de ğerlendirilmesidir,değerlerimiz iç mesele sorunu hiç bir tarihte dev letimiz de ve milletimiz de sorun görülmedi,görülmez Devlet gele neğimiz de böyle bir arşiv bulun mamaktadır,bulunmaz. 

Kaldı ki Cumhurbaşkanımız spor dan gelen milli değerleri oldukça yüksek bir değerimizdir. 

O FB & GS Başkanı olsaydı aynı refleksi gösterirdi. 

Burada ki mesele Uluslararası Siyaset Bilimin de İlmi Siyaset “Her söylediğin doğru olmalı,fa kat her doğru her yerde söylen mez” hakikatidir. 

Suudi Arabistan da yaşanan ey lem dünyaya Arapların gerçek yü zünü gösteren “Uluslararası ilmi siyasete” en iyi örnektir kanatin deyiz. 

Tesadüf yoktur tevâfuk vardır. Eylem toplumsal bir reflekstir. 

Zurnada peşrev olmaz atasözü İşlerin kendi kendine yürüdüğü ve nereye varacağının da belli olma dığı anlamına gelmektedir. 

 Zurnada Peşrev Olmaz Atasözü nün Anlamı ; 

Eğer bir iş herhangi bir plana uyul madan,rastgele olarak yapılıyorsa o işte herhangi bir kural ya da yön tem olmasına gerek yoktur.Bu iş doğrudan,kuralsız ve yöntemsiz bir şekilde yapılır.Böyle bir durum da iş kendi başına ilerleyebilmek tedir ve müdahale edilemez. Dolayısıyla o işin nere ye gideceği ve nasıl sonuçlanacağı kestirile mez.