Binlerce öğretmen öldürülen meslektaşları için alanda

Türkiye’de son on günde üç eğitimci şiddet gördü. İbrahim Oktugan’ın ölümü bardağı taşıran son damla oldu. Dün yurdun dört bir yanında öğretmenler derse girmeyerek “Ölmek istemiyoruz” diye haykırdı.

Diyanet’in yurtdışı gezilerinde 2.1 milyar TL harcandı

İsrafın her çeşidi haramdır diyen Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Yurtdışı gezilerinde yolluk adı altında 2,1 milyar TL harcadığı açıklandı.

Bu kafayla herkes ajan olabilir, cadı avı başlatılabilir

9’uncu Yargı Paketi taslağında yer alan ‘Etki Ajanlığı’ düzenlemesini bazı hukukçular da bu düzenlemeyi 'yeni tip casusluk' suçu diye nitelendiyor.

Kadınlar bekarlık soyadlarını tek başına kullanamayacak

Taslağa göre Türk Medeni Kanunu’nun 187’nci maddesinde yer alan, “Kadının soyadı” düzenlemesinde yapılacak değişiklik ile kadınlar evlendikten sonra bekarlık soyadlarını tek başına kullanamayacak.

Kanal İstanbul Projesi'ni finanse etmeyeceğiz

Dünya Bankası Türkiye Ülke Direktörü Humberto Lopez, Türkiye’ye sağlanacak 35 milyar dolarlık finansman paketinin ayrıntılarını paylaştı. Kanal İstanbul'un bu projeler arasında yer almadığını vurguladı.

Kuveyt Emiri Meclis'i feshetti anayasayı askıya aldı

Kuveyt Emiri Şeyh Meşal el-Ahmed el-Sabah, televizyon konuşmasında meclisin feshedildiğini ve bazı anayasa maddelerinin askıya alındığını duyurdu.

Devlet hastanesinde zimmet skandalı

Bursa Şehir Hastanesi'nde, ameliyathane için alınan malzemeleri "kullanıldı" gibi gösterip satarak devleti zarara uğrattığı tespit edilen 3'ü hastane görevlisi 4 kişi gözaltına alındı.

Kurban bayramından önce zamlı et fiyatları reyonlara yansıdı

Ulusal kırmızı et konseyi güncel kırmızı et fiyatlarını duyurdu. Ardı arkası kesilmeyen zamlar sonrası vatandaşın tadını unuttuğu kırmızı et fiyatları geçtiğimiz aya göre yine yükseldi.

Mahkemeden kiracıya 55 günde tahliye kararı

Bir ev sahibinin, kiracısına açtığı tahliye davası 55 gün sonra görülen ilk duruşmada sonuçlandı.

Gölcük Tabiat Parkı'nın işletmesi Bolu Belediyesinden alındı!

Bolu'da her yıl yüz binlerce tatilcinin ziyaret ettiği ve 2040 yılına kadar Bolu Belediyesi'ne tahsisli olan Gölcük Tabiat Parkı'nın sözleşmesi feshedildi.

Eşini daire başkanı, kardeşini de müdür yaptı

CHP'li Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nde Genel Sekreter Yardımcısı Metin Bükülmez eşini daire başkanı, kardeşini de müdür yaptı.

Anayasal hakları geri alacağız, sokaklardan korkmayacağız

Özgür Özel, "Ey Mehmet Şimşek, Gulyabani'ni al bizim kapımızdan, bizim penceremizden çekil. Zenginlerden iste. Artık yoksulun gırtlağına çökmenin zamanı bitti, adalet istiyoruz" şeklinde konuştu.

Adaletin olmadığı yerde refah olmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, adaletin olmadığı yerde huzur ve refahın olmayacağını, milleti bir arada tutan bağın zayıflamaya başlayacağını ifade etti.

MBB bölgenin güçlenmesine de vesile olacaktır

Marmara Belediyeler Birliği (MBB) 2024 Yılı I. Meclis Toplantısı’nda Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey MBB başkanı seçildi.

Müfredatta erdem ama hayatta kötülük

Figen Çalıkuşu, “Her birimiz Maarif Modeli için dava açabiliriz…” başlıklı yazısında “Bu ülkenin her bir ferdi bir dilekçe ile bu modelin iptali için dava açmak hakkına sahip. Bu bizim vatandaşlık görevimizdir” dedi.