Tarih: 26.11.2025 18:31

50 bin mahkumu etkileyecek! 11. Yargı paketi Meclis’e geliyor

Facebook Twitter Linked-in

11. Yargı Paketi, yarın Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunulacak. AK Parti'nin yarın Meclis'e sunmayı planladığı 11. Yargı Paketi, pandemi döneminde uygulanan "aynı suç, farklı infaz" uygulamasını düzeltmeye hazırlanıyor.

Paket, özellikle 31 Temmuz 2023 sonrasında hükmü kesinleştiği için pandemi döneminin sağladığı imkânlardan yararlanamayan kişiler için yeni bir düzenleme getiriyor.

PANDEMİ DÖNEMİNDEKİ DÜZENLEME

Kovid-19 salgını nedeniyle Temmuz 2023'te yürürlüğe giren geçici düzenleme, açık cezaevlerinde bulunan mahkumlar için iki temel kolaylık sağlamıştı.

Buna göre:

Cezasının bitimine 5 yıl veya daha az kalan mahkumlar, talep aranmaksızın denetimli serbestlikten yararlanabiliyordu.

Açık cezaevine ayrılmasına 3 yıl veya daha az kalan mahkumlara ise 3 yıl erken denetimli serbestlik hakkı tanınmıştı.

Bu düzenleme sayesinde binlerce mahkum, cezaevine dönmeden tahliye edilmişti. Ancak terör ve örgütlü suçlardan mahkumlar bu kolaylıktan yararlanamıyordu.

50 BİNDEN FAZLA MAHKUM FAYDALANACAK

Yeni paket kapsamında Kovid-19 dönemine ilişkin düzenlemeler de yer alacak ve söz konusu uygulamadan yaklaşık 50-55 bin mahkumun faydalanması öngörülüyor. Paket, yarın Meclis Başkanlığı'na sunulacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3