Tarih: 16.08.2025 07:38

Biri kuruyor biri bozuyor halleri sona ermeli

Facebook Twitter Linked-in

25 ve 26. dönem AK Parti eski Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, CHP'li Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney'in gözaltına alınmasının ardından sosyal medya hesabından dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Kürt sorunuyla ilgili çalışmalarıyla da tanınan Miroğlu, Alevi toplumuna yönelik devlet raporunun yayımlandığı gün Güney'in sabah saatlerinde gözaltına alınmasını "manidar" buldu.

"ZAMANLAMA MÜTHİŞ, NOKTA ATIŞI!"

Miroğlu, gözaltı operasyonunun zamanlamasına dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Vatandaşın kafası karışabilir, ama devletin eliyle kafaların karışması, karıştırılması çok rastlanan bir durum değildir. Altına imza atılabilir değerde bir raporun, yani devletin Alevi Raporu'nun yayınlandığı ve tartışıldığı günlerde, Alevi-Kürt Beyoğlu Belediye Başkanı bir şafak vakti derdest ediliyor. Tam nokta atışı ve zamanlama müthiş!"

inan.jpg

"DEVLET KOALİSYONLA MI YÖNETİLİYOR?"

Miroğlu, bir yandan devlet eliyle hazırlanan ve Alevi toplumunun haklarını önceleyen bir rapor yayımlanırken, diğer yandan aynı topluluğa mensup bir belediye başkanının gözaltına alınmasının toplumda güven duygusunu zedeleyeceğini söyledi:

"İkisi bir arada mümkün olabiliyorsa, 'acaba devletimizin içinde ihtilaf mı var, devlet koalisyonla mı yönetiliyor?' demez mi insanlar?!"

"MADIMAK MÜZESİ AÇILIRSA KAÇ ALEVİ GİDER?"

Miroğlu, devletin hazırladığı raporun toplum nezdindeki güvenilirliğini de sorgulayarak, şu eleştiriyi yöneltti:

"Rapor bir anda itibarsızlaştırılmış oldu maalesef. Raporda teklif edildiği gibi Madımak İnsan Hakları Müzesi olsa, açılışa kaç Alevi gider hiç düşündünüz mü?"

"BİRİ KURUYOR, BİRİ BOZUYOR HALLERİ SONA ERMELİ"

Paylaşımının sonunda Miroğlu, devlet içindeki çelişkili tutumlara vurgu yaparak, şöyle seslendi:

"Biri kuruyor, biri bozuyor halleri sona ermeli!"




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3