 
    Türkiye ekonomisinin 2026 yılı yol haritasını çizen Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı yayımlandı. Program, emekli ve memur maaş artışlarında beklentileri düşüren bir yaklaşımı ortaya koydu. Sözcü'nün haberine göre, programda maaş artışlarına yönelik herhangi bir ek zam sinyali verilmedi.
T24'ün haberine göre programda, 2026 yılında memur ve memur emeklilerine uygulanacak artışların, toplu sözleşme hükümleri ve enflasyon farkı ile sınırlı kalacağı belirtildi. Diğer emekliler (SSK, Bağ-Kur) için de sadece enflasyon zammı öngörülürken, bunun dışında ek bir artış yapılmayacağı kaydedildi. Programda, asgari ücrete ve en düşük emekli aylığına ilişkin ise herhangi bir zam oranı veya hedef paylaşılmadı.
Programda, geçmiş dönem maaş artışları değerlendirilirken, memur ve emekli maaşlarının "reel olarak artıda" olduğu değerlendirmesi yapıldı.
Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) finansal tablosu da programda yer aldı:
Prim Gelirleri: 5 trilyon 174 milyar TL
Toplam Giderler: 6 trilyon 939 milyar TL
Bütçe Desteği: Kurumun 1.7 trilyon TL seviyesinde prim dışı gelirinin yanı sıra, bütçeden SGK'ya 2 trilyon 328 milyar TL kaynak aktarılması planlandı.
2026 Yılı Programı'nda, Kamu-Özel İşbirliği (KÖİ) projelerine yapılacak devasa ödemeler de detaylandırıldı. KÖİ projeleri kapsamında 2026'da toplam 238 milyar TL ödeme yapılacak. Bu ödemelerin dağılımı şöyle:
Şehir Hastaneleri (Kira): 78.7 milyar TL
Araç Garantili Projeler (Köprü/Otoyol): 101.8 milyar TL
Şehir Hastaneleri (Cari Giderler): 57.5 milyar TL
Programda ayrıca, 13 şehir hastanesinin inşasının sürdüğü ve 3 yeni şehir hastanesi için ihaleye çıkılmasının planlandığı bilgisi yer aldı.