Tarih: 31.07.2025 10:20

İzmir’de Kent Lokantası’na saldırı

Facebook Twitter Linked-in

Menderes Belediye Başkanı İlkay Çiçek'in seçim vaatlerinden biri olan ve kısa sürede halkın büyük beğenisini kazanan Kent Lokantası, gece saatlerinde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı. Olay, lokantanın camlarının, kapılarının, mobilyalarının ve tavan döşemelerinin tahrip edilmesiyle sonuçlandı. Saldırının hemen ardından harekete geçen emniyet güçleri, zanlıları yakalayarak gözaltına aldı.

'HALKIN SOFRASI HEDEF ALINDI'

Ege'de Sonsöz'ün haberine göre, saldırıya büyük tepki gösteren Belediye Başkanı İlkay Çiçek, olayın ardından yaptığı açıklamada duygularını dile getirdi. "Bin bir emekle halkın yararı için hayata geçirdiğimiz projenin bu şekilde saldırıya uğraması bizleri hem üzdü hem de kızdırdı" diyen Çiçek, bu eylemin "halk düşmanı" bir zihniyetin ürünü olduğunu savundu. Çiçek, Kent Lokantası'nın sadece uygun fiyatlı yemek sunan bir yer değil, aynı zamanda sosyal belediyeciliğin somut bir karşılığı olduğunu belirtti. Başkan, "Bu saldırı, halkın sofrasını, dayanışmayı ve kamu vicdanını hedef almıştır" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2025-07-31-081510.png

'HİZMETTEN ALIKOYAMAYACAKLAR'

Saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulunulduğunu belirten Çiçek, "Bu kasıtlı provokasyon asla cezasız kalamaz" diyerek kararlılık mesajı verdi. Başkan, hiçbir saldırının kendilerini halka hizmet yolundan alıkoyamayacağını vurguladı. Olayı hızlı bir şekilde aydınlatan emniyet güçlerine teşekkür eden Çiçek, Menderes halkının refahı için çalışmaya devam edeceklerini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3