FC Barcelona'nın Real Oviedo'yu 3-0 mağlup ettiği karşılaşma, skorun ötesinde stadyumda yaşanan "yağmur suyu krizi" ile gündeme oturdu. Espai Barça projesi kapsamında yenileme çalışmaları süren Spotify Camp Nou'da, çatı ve üst yapı çalışmaları tamamlanmadığı için basın tribünü ve bazı koridorlarda su birikintileri oluştu, sızıntılar kameralara yansıdı. Yaşananların ardından sosyal medyada Barcelonalı taraftarlar Limak İnşaat'ı hedef alırken, projenin yüklenicisi olan şirketin patronu Nihat Özdemir için de "hesap ver" çağrıları yükseldi.
Henüz çatı ve kubbe çalışmaları tamamlanmayan stadyumda, yağışın etkisiyle basın tribünü sular altında kaldı. Birçok gazeteci zor anlar yaşarken, Marca gazetesi basın çalışma alanlarının suyla dolduğu görüntüleri "Bu alanlar tamamen sular altında kaldı" başlığıyla servis etti.
Stadyumun protokol tribününde (palco) de benzer manzaralar yaşandı. Mundo Deportivo ve Sport gazeteleri, Barcelona Başkanı Joan Laporta ve yönetim kurulu üyelerinin şemsiyesiz bir şekilde yağmura yakalanmasını "tarihi ve benzeri görülmemiş görüntüler" olarak nitelendirdi. Bazı taraftarların stadyumu erken terk etmek zorunda kaldığı, koridor ve merdivenlerde de ciddi su sızıntılarının (goteras) meydana geldiği rapor edildi.
Yaşanan su baskını ve sızıntılar, projenin ana yüklenicisi olan Limak Holding iştiraki Limak İnşaat'a yönelik eleştirileri yeniden alevlendirdi. Yaklaşık 1.5 milyar Euro maliyetli projeyi "tasarla-inşa et" modeliyle üstlenen Türk firması, 31 Ocak 2023 tarihinde imzalanan sözleşme ile işe başlamıştı.
İspanyol basınında yer alan analizlerde, Limak'ın ihaleyi "en uygun maliyet ve süre taahhüdü" ile kazandığı, ancak ihale sürecinde teknik değerlendirme puanının rakiplerine göre daha düşük olduğu iddiaları hatırlatıldı. Stadın çatı kaplamasının ancak 2026 yazında tamamlanacak olması ve inşaat sürecindeki gecikmeler, kulüp yönetimi üzerinde baskı oluşturuyor.
Nihat Özdemir yönetimindeki Limak Holding'in üstlendiği bu dev projenin, yaşanan aksaklıklar nedeniyle Avrupa'da iş yapan Türk müteahhitlik sektörü için "olumsuz bir referans" oluşturduğu yorumları yapılıyor.

Barcelona taraftarları skandal sonrası Limak'ı doğrudan etiketleyerek sosyal medyadan sert paylaşımlar yaptı:
"Limak nos ha dejado un Camp Nou que parece un colador con la lluvia. Vergüenza ajena." (Limak bize yağmurda süzgeç gibi bir Camp Nou bıraktı. Utanç verici.)
"Escándalo Limak otra vez: goteras en prensa y palco mojado. Cuándo terminarán esta chapuza turca?" (Limak skandalı yine: Bu rezalet ne zaman bitecek?)
"Laporta eligió Limak por barato y ahora pagamos con retrasos y lluvias dentro del estadio. Incompetencia total." (Laporta ucuz diye Limak'ı seçti, şimdi gecikme ve stad içinde yağmurla ödüyoruz. Tam bir yetersizlik.)
"No es diluvio, es el Camp Nou de Limak inundado. Qué vergüenza para un club como el Barça." (Bu sel değil, Limak'ın Camp Nou'su su. Barça gibi bir kulüp için utanç.)
Eleştirilerin ardından Barcelona kulüp yetkililerinden yapılan açıklamada, yenilenen drenaj sisteminin başarıyla çalıştığı ve oyun alanının yağıştan etkilenmediği vurgulandı. Ancak üst yapıdaki eksikliklerin, inşaatın devam etmesi nedeniyle "geçici bir durum" olduğu belirtildi.
La Vanguardia ve El Periódico gazeteleri, yağışın stadyumun tahliye (evakuasyon) sistemleri için zorlu bir test olduğunu yazarken, sosyal medyada taraftarlar "maliyeti yüksek ancak tamamlanmamış stadyum" eleştirilerini dile getirdi.