Hatay'ın Hassa ilçesinin MHP'li başkanı Eyüp Tufan hakkında komşusu Ahmet Abeş tarafından korkunç bir iddia dolayısıyla suç duyurusu açıldı. KARAR'a konuşan Abeş, Tufan'ın 'bahçemdeki tavuklara saldırıyor' gerekçesiyle Toni isimli yaşlı köpeğini av tüfeğiyle 40'a yakın yerinden vurduğunu anlattı.
Olay günü evinde oturduğu bir esnada dışarıdan tüfek sesinin ardından köpek inleme seslerini duyduğunu belirten Abeş, hızla kendisini dışarı attığını ve çıktığında da kendisine ait olan av köpeğini yerde kanlar içinde gördüğünü söyledi.
"O şokla köpeğimi kim vurdu diye bağırdım. O esnada komşum olan MHP İlçe Başkanı Eyüp Tufan, 'ben vurdum' diye karşılık verdi. Köpeğimi neden vurduğunu sorduğumda da 'tavuklarıma saldırıyordu' dedi. Sonra karşılıklı tartışma başladık ve elindeki silahını üzerime doğrultarak 'dinime imanıma seni s…' şeklinde küfürler savurdu. Araya giren komşu ve akrabalar olayı yatıştırdı."
Bir yandan vurulan köpeğiyle ilgilenmeye çalıştığını anlatan Abeş, Tufan'ın kendisini de tehdit ettiğini öne sürerek şunları aktardı:
"Hem suçlusun hem güçlü, seni şikayet edeceğim dediğim zaman Eyüp Tufan adlı şahıs orada bizleri sakinleştirmeye çalışan insanlara da bağırarak 'Benim kafamı bozmayın, hepinize sıkarım" dedi.
Köpeğinin 30-40 yerinde saçma bulunduğunu ve bazılarının çok derinde olduğunu anlatan Abeş, şu anda hala Ankara'da tedavi altında olduğunu söyledi. Abeş, olaya ilişkin 13 Şubat'ta karakola giderek ifade verdiğini ve şikayetçi olduğunu belirtti.
"Kendisi de ifade verdi ancak yalan ifadeler veriyor. Bizden özür dilediğini söylemiş fakat asla böyle bir şey olmadı. Ayrıca yıllardır kendisinin de bildiği, tanıdığı bir köpeği tilki olarak gördüğünü ifade etti. Tilki sandığını ve o yüzden vurduğunu anlatıyor. Ama bizim elimizde tüm deliller var. Boş kovanları bulduk, vurulan yerde her yerdeler ve zaten vurduğu yerde köpeğimin kan izleri de var."

Olayı yakından takip eden ve köpeğin tedavisinde yardımcı olan İnsan Hakları Savunucusu İbrahim Kaya da bir cana yapılan bu eziyetin kabul edilemeyeceğini söyleyerek bu suçun cezalandırılması için mücadele edeceklerini söyledi. Öte yandan Kaya, MHP'li başkanın silahına bile henüz el konuşmadığını iddia etti.
"Hatay/Hassa MHP ilçe başkanı sahipli bir köpeği pompalı tüfekle vurarak ağır yaralamış ve suç aleti olan silaha bile el konulmamış. Adalet bakanı Alo adalet sistemi kurup yargıya müdahale edileceğini söylüyor fakat vatandaşlarımız telefonla adalet aramak istemiyor; adaletin herkese eşit olmasını ve böyle olaylarda bütün delillerin toplanarak suçluların hapis cezasını almalarını talep ediyoruz. Seri katiller ve bir insana zarar verecek caniler hayvana şiddet ve eziyet ederek antrenman yaptığını bilim net olarak ortaya koymuştur. Çocuklarımızı ve kadınlarımızı korumak istiyorsak hayvanlara zarar verenlere ağır yaptırımlar uygulanmalıdır."
