Tarih: 28.10.2022 14:43

18 bin liraya Antalya'da 56 gün tatil

Facebook Twitter Linked-in

Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş sonrası Rus lider Vladimir Putin'in AB üyesi ülkelerin gazını keseceğini açıklaması ve soğuk kış tahminleri, 3'üncü yaş grubu olarak adlandırılan emekli Avrupalıları tedirgin etti.

Avrupalı emeklilerin kışı geçirmek için sıcak tatil beldelerini tercih etmeleriyle Türk turizmciler de kış dönemine ilişkin 56 günlük hazırlanan tatil turları satışına başladı. Türkiye'deki en popüler destinasyon Antalya'dan 152 otel kampanyaya dahil oldu.

FİYAT 500 EUROYA KADAR DÜŞÜYOR

Kampanyada 56 günlük rezervasyon için 4-5 yıldızlı her şey dahil sistem otellerde fiyatlar 1051- 9 bin 892 euro arasında değişirken, 2-3 yıldızlı otellerde 511 eurodan başlıyor. Bu kış enerji fiyatlarına gelen zamlarla zor durumda kalan Avrupa'daki emekliler, kışı evde geçirmek yerine Antalya veya diğer destinasyonlarda 2 ayı bulan tatili yapıp daha kazançlı çıkabilecek.

AVRUPA'DA 150 MİLYON EMEKLİ

Antalya Belek Turizm Merkezi'ndeki 5 yıldızlı otelin genel müdürü Ali Kızıldağ, özellikle kış turizminde Türkiye ve Antalya'nın 'Turkish Riviera' adıyla anılan destinasyonda 3'üncü yaş grubu turistleri her zaman ağırladığına dikkati çekerek, '3'üncü yaş grubu turistleri özellikle kış aylarında Türkiye'de misafir etmek istiyoruz. Kış aylarında 3'üncü yaş grubu tatilci grubunun hareket kabiliyeti, ekonomik kabiliyeti çok daha üst düzeyde olduğu için, kış aylarında tatil yapabildikleri için bu grubun kış aylarında misafir edilmesi çok doğal bir şey. 150 milyon 3'üncü yaş grubu tatilcinin, emeklinin olduğu Avrupa'daki bu gruba yönelik kampanya yapılması gerekliliği çok doğru' dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3