EKONOMİ
EKONOMİ Haberleri1 ayda 53,5 milyar dolar eritenlerin hedefi 3 yılda 41 milyar dolar
Ekonomi yazarı Uğur Gürses, "1 ayda 53.5 milyar dolar erittikten sonra, 3 yılda 41 milyar dolar öngörüsü" diyerek rezerv kaybını eleştirdi. "Rezerv eridi mi? Karşılığı TL olarak duruyor" diyenlere yanıt verdi.
- A-
- A
- A+
Ekonomi yazarı Uğur Gürses, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uluslararası finans kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği temasların ardından duyurduğu "3 yılda 41 milyar dolarlık proje finansmanı sağlama" hedefi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Gürses, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "1 ayda 53.5 milyar dolar erittikten sonra, 3 yılda 41 milyar dolar öngörüsü..." ifadelerini kullanarak, kısa sürede kaybedilen rezerv büyüklüğü ile uzun vadede hedeflenen finansman miktarı arasındaki orantısızlığa dikkat çekti.
Gürses, paylaşımına gelen bazı vatandaş yorumlarına da yanıt verdi. "Rezerv eridi mi? Karşılığı TL olarak duruyor" şeklindeki görüşlere tepki gösteren Gürses, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezerv tutma amaçlarını hatırlattı. Gürses, Merkez Bankası’nın rezervleri; para ve kur politikalarına güveni sağlamak, Hazine'nin dış borç ödemeleri için döviz hazır bulundurmak, ekonomik kırılganlığı azaltmak ve uluslararası piyasalarda ülke ekonomisine güven vermek için tuttuğunu vurguladı.
Uğur Gürses, tutma gerekçesi bulunmayan siyasi hedefler uğruna rezervlerin hızla eritilmesinin, ülke ekonomisinin temel dayanıklılığını ve uluslararası itibarı zayıflatacağına işaret etti. Gürses, "Tutma gerekçesi olmayan iç siyasi hedeflerle hızla erittiğinizde ise nelerin altını oyuyorsunuz anlayın…" ifadelerini kullandı.
MERKEZ BANKASI'NDAN REZERVLERİN YÖNETİMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi açıklamasında da rezervlerin, "ülkenin uluslararası ödemeler sistemine güven sağlaması, anaparanın korunması ve gerekli likiditenin sağlanması için düşük riskle yatırım araçlarında değerlendirilmesi" amacıyla yönetildiği belirtiliyor.
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
Yükleniyor






