EKONOMİ
EKONOMİ Haberleri1 ayda 53,5 milyar dolar eritenlerin hedefi 3 yılda 41 milyar dolar
Ekonomi yazarı Uğur Gürses, "1 ayda 53.5 milyar dolar erittikten sonra, 3 yılda 41 milyar dolar öngörüsü" diyerek rezerv kaybını eleştirdi. "Rezerv eridi mi? Karşılığı TL olarak duruyor" diyenlere yanıt verdi.
- A-
- A
- A+
Ekonomi yazarı Uğur Gürses, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in uluslararası finans kuruluşlarıyla gerçekleştirdiği temasların ardından duyurduğu "3 yılda 41 milyar dolarlık proje finansmanı sağlama" hedefi üzerine değerlendirmelerde bulundu.
Gürses, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "1 ayda 53.5 milyar dolar erittikten sonra, 3 yılda 41 milyar dolar öngörüsü..." ifadelerini kullanarak, kısa sürede kaybedilen rezerv büyüklüğü ile uzun vadede hedeflenen finansman miktarı arasındaki orantısızlığa dikkat çekti.
Gürses, paylaşımına gelen bazı vatandaş yorumlarına da yanıt verdi. "Rezerv eridi mi? Karşılığı TL olarak duruyor" şeklindeki görüşlere tepki gösteren Gürses, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) rezerv tutma amaçlarını hatırlattı. Gürses, Merkez Bankası’nın rezervleri; para ve kur politikalarına güveni sağlamak, Hazine'nin dış borç ödemeleri için döviz hazır bulundurmak, ekonomik kırılganlığı azaltmak ve uluslararası piyasalarda ülke ekonomisine güven vermek için tuttuğunu vurguladı.
Uğur Gürses, tutma gerekçesi bulunmayan siyasi hedefler uğruna rezervlerin hızla eritilmesinin, ülke ekonomisinin temel dayanıklılığını ve uluslararası itibarı zayıflatacağına işaret etti. Gürses, "Tutma gerekçesi olmayan iç siyasi hedeflerle hızla erittiğinizde ise nelerin altını oyuyorsunuz anlayın…" ifadelerini kullandı.
MERKEZ BANKASI'NDAN REZERVLERİN YÖNETİMİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın resmi açıklamasında da rezervlerin, "ülkenin uluslararası ödemeler sistemine güven sağlaması, anaparanın korunması ve gerekli likiditenin sağlanması için düşük riskle yatırım araçlarında değerlendirilmesi" amacıyla yönetildiği belirtiliyor.
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
'Hiç kimseyle düşmanlık istemiyoruz'
'12 tapu var, hepsi Akın Gürlek’in; sahte desene'
'Fransa Hürmüz Boğazı operasyonlarına asla katılmayacak'
Etiket ve kasa fiyatlarını karşılaştırın
'7 ay yattım 7 yıl daha yatarım kimseye iftira atmam'
'Bu savaşı İsrail'in baskısı nedeniyle başlattık'
'Bu iftiralar karşısında yasal süreçleri derhal başlatıyorum'
Akın Gürlek'in mal varlığının toplam değeri 452 milyon lira
İran’da savaş gölgesinde asgari ücrete yüzde 60 zam
AYM’den Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'yle kadro ihdasına iptal
Anayasa Mahkemesi’nden seyyanen zam kararı
'Hürmüz Boğazı Amerikayı bitirmek üzere'
Emniyet amiri Birson Ergene canına kıydı
Fatih Camii’nde Kadir Gecesi’nde Mescid-i Aksa protestosu
Dünya Tiyatro Günü Üsküdar’da Etkinliklerle Kutlanacak
Gastrofill’den Boğaz’da Geleneksel İftar Buluşması
Avrupa'dan Trump'a soğuk duş
Adriana Lima'nın ideal erkek kriteri tartışma yarattı
Kaymakamlık binasındaki silah seslerinin sebebi belli oldu!
Mahkemeden İBB davalarına CHP'liler alınmasın talebi
'AKP seçimi kaybedeceği için bunları yaşıyoruz'
'Hukuk ve demokrasi düzelmeden ekonomi düzelmez'
'Kısa sürede yüksek kazanç vadedenlere karşı dikkatli olunmalı'
İBB davasında 5. celse başlamadan bitti
İlber Ortaylı son yolculuğuna uğurlanıyor
'İran'a karşı kazanmıyoruz, dünyaya aptal olduğumuzu gösteriyoruz'
Oscar Ödülleri sahiplerini buldu
Trafiğe kaydı yapılan taşıt sayısı yüzde 11 azaldı
'Maddi sıkıntı çekiyoruz'
Yükleniyor






