38 bin öğretmenin yüzde 80'inin görev süresi uzatıldı

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, proje okullarındaki öğretmenlerin yer değişikliği sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu.

38 bin öğretmenin yüzde 80

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, proje okullarındaki öğretmenlerin yer değişikliği sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, 38 bin öğretmenin görev süresinin dolduğunu ve bu öğretmenlerin yüzde 80’inin görev sürelerinin uzatıldığını ifade etti.

Tekin, Şehitler Haftası dolayısıyla Keçiören'de bulunan Şehit Öğretmenler Abidesi'ni ziyaret etti.

Kur'an-ı Kerim tilaveti ve dua edilmesinin ardından tek tek kabirleri gezen Tekin, öğrencilerle birlikte karanfiller bıraktı.

Ziyaretinin ardından etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Tekin, depremde hayatını kaybeden öğretmenler ve Cumhuriyetin ilanından bugüne kadar şehit olan 192 öğretmeni anmak üzere böyle bir etkinlik yaptıklarını söyledi.

Bakanlık olarak şehitlerin bıraktıkları vatana ve bu vatanın bağımsızlığına sahip çıkacak nesiller yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Tekin, "Bunu yaparken de öğrencilerimizin, çocuklarımızın şehitlerin hatıralarına saygı duyması için programlarımızda sürekli bu tür etkinliklere yer veriyoruz. Bugün burada bu etkinliği başlatma sebebimiz Türkiye genelinde 81 ilimizde öğretmen arkadaşlarımızın, idareci arkadaşlarımızın bu anlamda bir farkındalık oluşturmaları, çocuklarımızın atalarına, dedelerine, Türkiye'yi bize vatan olarak emanet eden şehitlerimize ve gazilerimize olan saygılarını, minnetlerini ifade etmek üzere bu haftayı canlı bir şekilde kullanmalarını arzu ettiğimiz için bugün buradayız." diye konuştu.

"MAĞDURİYET YAŞANMAMASI İÇİN SÜRECİ ERKEN BAŞLATTIK"

Bakan Tekin, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Proje okullarında görev süreleri dolan öğretmenlerle ilgili soruya ilişkin Tekin, 2020'de çıkan yönetmelikle 4 yılın sonunda proje okullarında öğretmenlerin görev sürelerinin sona ereceği, yenileneceği ya da yenilenmeyeceğinin herkes tarafından bilinen bir konu olduğunu söyledi.

Geçen yıl proje okullarla ilgili bir performans değerlendirmesi yapmadıkları için yönetmeliğin uygulanmasını bir yıl ertelediklerini aktaran Tekin, bu yılın ocak ayının başında takvimi ilan ettiklerini bildirdi.

Tekin, bu okullarda çalışan öğretmenlerin herhangi bir mağduriyet yaşamamaları açısından görev süreleri bittikten sonra yer değiştirme takvimini erken başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Bizim şu anda ilan etmemizin sebebi bu okullarda çalışan arkadaşlarımızın değişik sebeplerle, okul yöneticilerinin gerek projenin niteliği açısından, gerekse de okulda çalıştıkları süre itibarıyla okul müdürlerimizin, idarecilerimizin veyahut da norm fazlası duruma düşmeleri sebebiyle çalışmayacak arkadaşlarımızın, okullardaki görev süresi uzatılmayacak arkadaşlarımızın bir mağduriyet yaşamaması için süreci erken başlattık. Yani o arkadaşlarımız, diğer öğretmenlerimizin yer değişikliği süreci başlamadan önce boş olan okullarımıza yer değişikliği talebinde bulunsunlar, yer değişikliği yapsınlar diye onlara pozitif ayrımcılık yaptık.

Şimdi ezbere, cehalet dolu ifadelerle yüzbinlerce rakamla ifade edilen, söylenen saçma sapan cümleler var. Ahlakiliği, doğruluğu tutarsız... Böyle saçmalık olmaz. Nereden öğrendiniz yani 180-200 bin rakamından bahsediyorlar. Söylüyorum 38 bin arkadaşımızın görev süresi doldu ve bu 38 bin arkadaşımızın yüzde 80'inin görev süresi uzatıldı. Geriye kalan yaklaşık 6 bine yakın arkadaşımızın da görev süreleri uzatılmadı."

"OKULLARIMIZI MANİPÜLE EDİLEN MEKANLARA DÖNÜŞTÜRMEDİKLERİ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM"

Bakan Tekin, proje okullarında görev süreleri dolan öğretmenlere yönelik "sürgüne gönderildiler" gibi eleştiriler yapıldığına dikkat çeken Tekin, bir siyasi parti genel başkanının "ele geçirmek" ifadesi kullanmasını eleştirdi. Tekin, şöyle devam etti:

"Kimden neyi ele geçiriyoruz? Biz devletiz, Milli Eğitim Bakanlığıyız. Şunu ifade ediyor demek ki bu genel başkan, 'Bu okullar bizim arka bahçemiz olarak biz kullanmaya çalışıyorduk ama şimdi siz bizim elimizden alıyorsunuz.' Böyle bir şey olmaz arkadaşlar. Siyasetçileri duyarlı, tutarlı, ahlaki davranmaya davet ediyorum. Okullarımız üzerinden, öğretmenlerimiz üzerinden kendi siyasi çıkarlarını lütfen ama lütfen manipüle edecek eylemler içerisine girmesinler. Bir siyasi partinin genel başkanı ve onun şürekası topyekun bir direnişe çağırmasına rağmen okullarımızı ve öğrencilerimizi, Türkiye genelinde 20 civarında okulumuzda bu olaylar oldu. Bunların da büyük çoğunluğu öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından değil, ne hikmetse mezunlar derneği tarzında sivil toplum kuruluşu olduğunu ifade eden yapılar tarafından organize edilmiştir. Ben bu vesileyle öğretmen arkadaşlarımıza, idarecilerimize ve öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu saçma sapan çağrılara kulak vermeyip okullarımızı bir siyasi partinin politik amaçları için manipüle edilen mekanlar haline dönüştürmedikleri için hepsine teşekkür ediyorum."

Süresi uzatılmayan öğretmenler içerisinde 40 yıldır aynı okulda çalışanların olduğunu belirten Tekin, görev süresini uzatmayıp başka bir ülkeden öğretmen getirmediklerini, sistemin içerisinden performanslarıyla, çalışkanlıklarıyla, öğrencilerle ilişkileri açısından ön plana çıkmış öğretmenleri getirdiklerini vurguladı.

"GEÇTİĞİMİZ HAFTA YAPTIĞIM UYARILAR DOĞRULTUSUNDA BİLMEDİĞİ KONULARA GİRMİYOR"

Bakan Tekin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in kendisine yönelik açıklamalarına da tepki gösterdi.

Özel'in enteresan bir manipülasyon sürecinin içerisinde olduğunu söyleyen Tekin, bu yıl ilkokullarda karne yerine gelişim raporu verildiğini hatırlatarak, "Özgür Özel'in de gelişim raporu açısından şöyle bir pozitif tarafı var. En azından geçtiğimiz hafta yaptığım uyarılar doğrultusunda bilmediği konulara girmiyor. Neye girmiyor mesela? Mesela Cumhuriyet Halk Partisi'nin tarihine girmiyor artık. Oradaki cehaletini ortaya koyduğu için. Mesela demokrasi kavramına girmiyor artık. Oradaki cehaleti bütün kamuoyu tarafından ortaya konduğu için. Mesela Türk siyasal hayatına girmiyor. Türkiye'deki darbeler tarihine girmiyor. Hukuk devleti kavramına girmiyor. Çok bu güzel, iyi bir gelişme." değerlendirmesinde bulundu.

"CHP KONGRESİ'NDE DELEGE SATIN ALAN BİR KİŞİNİN OTURTTUĞU KOLTUKTA OTURUYOR"

Tekin, Özgür Özel'in "alnını karışlarım" ifadesiyle ilgili hukuki süreç başlatacaklarını bildirdi.

Ayrıca Özel'in "utanmaz, yalancılık" gibi kavramlar kullandığını belirten Tekin, şöyle konuştu:

"Ben şimdi Özgür Özel'e sesleniyorum. Sayın Özgür Özel, 'utanmaz yalancılık' nedir biliyor musunuz? İki tane önerme sıralayayım size. Birinci önerme, Cumhuriyet Halk Partisi'nin 2023 Kasım ayındaki kongre sürecinde delegelerin oyları satın alındı. Bu birinci önerme. Bu kamuoyunda konuşulan ifade. İkinci önerme, bu satın alma ve rüşvet sürecini yürüten kişi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı unvanıyla o zaman İstanbullunun parasıyla, İstanbullunun mahkemedeki iddianamedeki ifadeler böyle. İstanbullunun parasını çalarak yaptı. Şimdi bu iki önermenin doğal sonucu nedir? İstanbullunun, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin malını çalıp çırpan, bu hırsızlıkla elde ettiği paralarla Cumhuriyet Halk Partisi Kongresi'nde delege satın alan bir kişinin oturttuğu koltukta oturuyor Özgür Özel. O zaman Özgür Özel şunu yapmaya çalışıyor. Kendi oturduğu koltukla ilgili manipülatif tartışmalar var. Bu tartışmaların dışına çıkmak için manipülatif söylemler içerisine giriyor. Özgür Özel'e tavsiyem şu, önce bu eleştirilerle ilgili cevabını versin. Oturduğu koltuğa hakkıyla mı geldiğini, yoksa bir kısım delegelerin satın alınması süreciyle mi geldiğini bir açıklasın."

"BU ÜLKENİN ÇOCUKLARIYLA KENDİ SİYASİ KARİYERİ UĞRUNA UĞRAŞMASIN"

Bakan Tekin, daha önce İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanmasının ardından İBB Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Ekrem İmamoğlu'nun kurduğu şirketin 1997'de Türkiye'nin ilk FETÖ okullarından bir tanesini açtığını söylediğini anımsattı.

Özel'in bu iddianın sahibi olan kişinin arkasından neden gittiğine dair açıklamalarını merakla beklediğini söyleyen Tekin, "Bunun dışındaki konulara girerek siyasi manipülasyonlarla kendi pozisyonuna yönelik tartışmaları ötelemesinin hiçbir anlamı yok. Bunu yaparken de lütfen istirham ediyorum, bu ülkenin geleceğiyle, bu ülkenin çocuklarıyla kendi siyasi kariyeri uğruna uğraşmasın, onları kendi haline bıraksın. Biz gecemizi gündüzümüze kattık. Öğretmen arkadaşlarımızla beraber burada eğitim öğretim süreçlerini bir noktaya taşımaya çaba sarf ediyoruz." dedi.

Cumhuriyet Halk Partisinin bu ülkede Cumhuriyeti kuran bir siyasi parti olduğunu ve ciddi bir siyasi geleneği olduğunu dile getiren Tekin, "Özgür Özel'in bu tür gayri ciddi söylemleriyle Cumhuriyet Halk Partisine de zarar verdiğini görüyorum. Normal koşullarda bu tür söylemlere aslında cevap vermeyi arzu etmiyorum ama maalesef bugünkü süreç özellikle proje okullara yönelik çağrıda bulunması bizim bu okullara, eğitim öğretimin politika üstü olması realitesine sahip çıkmamızı gerektiriyor." şeklinde konuştu.

 

Vatandaşlar radar cezalarına tepki gösterdi

'Yine sensiz.. Sen olmadan Geldi Bir Bayram'

Numan Kurtulmuş, Talip Uzun'u görevden aldı

Bazı olaylar bayramı idrak etmemize engel oluyor

Adalet olmayınca ülkede özgürlük, iyi yönetim de yok

Akaryakıt, alkol ve tütün ürünlerine otomatik ÖTV zammı geliyor

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

Taksilerin yoldan yolcu alma dönemi kapanıyor!

'Özgürlükçü anayasa' söylemlerine sakın inanmayın

Eminönü'nde fiyatlar vatandaşı isyan ettirdi!

Şok Market'te satılıyor, her şubesinde var!

Yasmin Erbil plajda aşka geldi

Diyarbakır'da 13 katlı apartmanda yangın!

Elon Musk beni hayal kırıklığına uğrattı

İnancını özgürce yaşayan bir toplum düzeni kurduk

Toprağımızı, suyumuzu, ormanlarımızı emanet olarak görüyoruz

5 yılda fiyatlar altı kat arttı

Beykoz Belediyesi iddianamesi kabul edildi

Faizde de enflasyonda da zirve Türkiye’nin

Türkiye, zombi şirket oranında dünyada 1. sırada

İstanbul’un havasını en çok trafik kirletiyor

Kenevir üretimi yapan şirket konkordato ilan etti

Enflasyonda başarı değil enkaz var

AMASYALILAR TEK ÇATI ALTINDA TOPLANIYOR

Ümraniye Belediyesi’nden 182 Bin Ton Asfalt Serimi

'Üstün Akmen Tiyatro Ödülleri' sahiplerini buldu

Şimşek'in masasındaki Aktaş serbest bırakıldı

Her dört tepsi baklavanın birinde dışkı kökenli bakteri çıktı

Dostluk ve Fedakârlık Beyaz Perdede

Yükleniyor

Elon Musk beni hayal kırıklığına uğrattı

Kırgızistan Eski Cumhurbaşkanı Atambayev'e 11 yıl 6 ay hapis cezası

Çelik ithalat vergisi yüzde 50'ye çıktı

Gazze’de ölü gazeteci sayısı 221’e yükseldi

Suriye'nin trajedisi bölünmüşlük içinde doğdu

Madrid’de 20 ülkeden, Filistin'de iki devletli çözüm talebi

Suudi Arabistan'da alkol yasağı kalkıyor

Yargıç, Trump’ın Eğitim Bakanlığı'nı kapatma kararını durdurdu

PKK'nın İran kolu: Silah Bırakmıyoruz

Suriye de yeni yönetim haftalar içinde çökebilir

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

Yasmin Erbil plajda aşka geldi

Bergüzar Korel'den bikinili poz

Merve Dizdar koşuda madalya kazandı

Büşra Develi aşk orucunu bozdu

Pelin Akil New York pozlarıyla sosyal medyayı salladı

Rabia Soytürk'ten en kötü partner itirafı

Ezgi Eyüboğlu göğüs dekoltesiyle dikkat çekti

Derin Talu'dan yatak pozu

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Kur hareketlendi, zam gecikmedi

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Her dört tepsi baklavanın birinde dışkı kökenli bakteri çıktı

Sağlıklı bir Kurban Bayramı sofrası nasıl olmalı

Özel hastanenin aldığı fazla ücret tüketiciye iade edildi

Gıda takviyeleri ilaç değildir

Pestisit kullanımı patladı, çocuklarımızı kurtaracak ilaca ulaşılamıyor

Glütensiz Yaşamın Geleceği İstanbul'da Ele Alındı

Aydın'da hastanede rüşvet operasyonu

Meydanlarda 'kilo kontrolü' uygulaması başladı

İstanbul'daki sebzelerde yasaklı pestisit kalıntısı tespit edildi

LÖSEV Aile Buluşması ile Aileleri Bir Araya Geldi

'Özgürlükçü anayasa' söylemlerine sakın inanmayın

Gazeteci Kadıköy'de gözaltına alındı

Azerbaycan’da Kıbrıs Konusu Masaya Yatırıldı

Yavuz Yılmaz, Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği’nde Güven Tazeledi

Gazetecilerden Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'ne Ziyaret

Operasyon yapılmayan bir tek İSPARK kaldı

Deneyimli Medya Uzmanından Yeni Atılım

Cem Küçük, AK Parti’li bürokratları uyardı!

YGD’den Gazetecilere 12 Kategoride Ödül

YGD’DEN 19 MAYIS COŞKUSU: Özgürlük ve gençliğe adanan bir gün

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2