6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yurttaşın ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verildi.

6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni
  • A-
  • A
  • A+

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yurttaşın ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verildi. İfadeleri alınan sağlık personeli, ölümde hiçbir ihmallerinin olmadığını dile getirirken, bilirkişi raporlarında, Şirin’in doktora ulaşması konusunda sistemsel sıkıntı yaşadığı, Şirin’e yönelik ilk doktor müdahalesinin geç olduğu ve şikayetlerine yönelik yapılması gereken kimi tıbbi işlemlerde eksiklik olduğu belirtildi. Yapılan ön incelemede ise, bilirkişi raporlarındaki kusur ve eksiklik tespitlerine rağmen, hemşire ve doktorlar hakkında soruşturma izni verilmemesi talep edildi. Buna karşın, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, tıbbi işlemlerin ve uygulamaların daha ileri bir seviyede araştırılması gerektiği gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verilmesini uygun gördü.

Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mehmet Ali Şirin’in ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

Hakkında ön inceleme yapılan hemşire, verdiği ifadesinde, hastanın göğüs ağrısı şikayetiyle geldiği, hastanın acı ve ızdırap çeken bir görünümü ile genel durumunun kötü olmaması ve göğüs ağrısı olanların sarı alana yönlendirilmesi yönünde talimat olduğu gerekçesiyle o bölgeye yönlendirildiğini söyledi. Hemşire, Şirin’in eşinin yanına gelerek eşine bir an önce bakılması gerektiğini söylediğini ve kendisinin de ‘’uygun olan bir hekimle görüşerek durumunuzu söyleyebilirsiniz’’ dediğini aktardı.

‘’Gerekli uygulamaları yaptık’’

İfadeleri alınan doktorlar da, Şirin’in sıra beklerken yere düşmesinin ardından çıkan gürültüyle beraber hastanın yanına gittiklerini, hastanın kasılmaları olması ve ağzından köpük çıkması sebebiyle sedye talep ederek sarı alana götürüldüğünü söyledi. Doktorlar, Şirin’in eşini yanlarına gelerek bir acil durum olduğunu söylemediğini ileri sürdü.

Doktorlar, Şirin’in sarı alana götürüldükten sonra epileptik nöbet ön tanısı ile diazem yapıldığını, Şirin’den yanıt alınmayınca kırmızı alana götürüldüğünü, bu sırada nabzının olduğunu belirtti.

Doktorlar, Şirin’in durumunun kırmızı alanda kötü olduğunu, burada gereken tüm müdahalelerin yapıldığını, ancak Şirin’in hayatını kaybettiğini, kendilerinin bu süreçte bir ihmallerinin olmadığını ifade etti.

‘’EKG çekilmeliydi, ilk doktor müdahalesi çok geç yapıldı’’

Yaşanan ölümler ilgili 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde çalışan 3 uzmandan bilirkişi raporu istendi.

Bilirkişi raporlarında, hastanın şikayetinin ardından doktora ulaşmakta sistemler sıkıntılar yaşadığı, hastanın geliş sebebi doğrultusunda EKG çekilmesi gerekirken çekilmediği, hastaya ilk temasın geciktiği belirtidi.

Raporlarda, Şirin’in eşinin birkaç odaya girmesine karşında hangi doktorların yanına gittiğinin ve ne söylediğinin belirlenemediği, Şirin’in eşinin ‘’acil olduğunu doktorlara söyledim’’ beyanına karşın, doktorların hastaya ilişkinin bilgilerinin olmadığını söylediğini, bu konuda Şirin’in eşinin dışında bir beyan olmadığı belirtilerek, doktorlara kanıtlarla kusurlu denilemeyeceği ifade edildi.

Raporlarda, buna karşın, hastaya ilk doktor müdahalesinin ani kötüleşmesi sonrasında yapılmasının sorun olduğu vurgulandı.

Şirin’e nöbet ön tanısı ile diazem yapıldığı, hastanın bu alandan sarı alandan kırmızı alana götürülürken saturasyon takibinin yapılmaması sebebiyle eksiklikler ve kusur bulduğu aktarılan raporlarda, Şirin’in kırmızı alana götürüldüğünde durumunun kötü olduğu ve epikriz dosyası göz önüne alındığında burada müdahalelerin kurallara göre uygulandığı tespiti yer aldı.

Ön incelemede eksiklere rağmen soruşturma izni verilmemesi talep edildi

Ölümle ilgili önce incelemeyi yapan 25 Aralık Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mümtaz Çetin, hastanın şikayetlerine karşın triajdan sarı alana yönlendirilmesinde, hastanın sıra beklerken kötüleşmesinin ardından sedyeye alınarak sarı alana götürülmesinde ve kırmızı alana götürüldüğünde yapılan işlemlerde uygunsuzluk olmadığını söyledi.

Çetin, Şirin’in kötüleşmesinin ardından götürüldüğü sarı alanda hastaya monitörizasyon uygulanmamasında ve EKG çekilmemesinde eksiklik olduğunu söylediği ve burada görevli doktorda kusur buldu.

Çetin, bir hemşire ve 5 doktor hakkında soruşturma izni verilmemesi gerektiğini dile getirirken, sadece sarı alanda görevli doktor hakkında izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Kurul, talebe karşın soruşturma izni verdi

İfadeleri, bilirkişi raporlarını ve ön incelemeyi değerlendiren Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, hemşire ve doktorların Şirin’e yönelik yaptığı muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlemlerin ve uygulamaların daha ileri bir seviyede araştırılması gerektiğini gerekçesiyle 6 doktor ve bir hemşire hakkında soruşturma izni verilmesini uygun gördü.

 

Yorum Yazın

'PKK ile muhatap olmak İsrail ile iş tutmaktır'

'Hamaney’in halefi kim olursa olsun öldürülecek'

ABD, İran için Kürtleri kışkırtmaya çalışıyor

İş ve Sanat Dünyası The Ritz-Carlton Atölye’de Buluştu

'İran Savaşı, dünyayı daha güvensiz bir yere dönüştürdü'

“Eşit temsil demokrasi meselesidir”

Motorine 12 lira 45 kuruşluk tarihi zam

'Tüketimden gelen gücümüzü görecekler'

'Maaşlar cebe girmeden eridi'

Sadettin Saran'a Antalya'da izin çıkmadı

Trump'tan Kongre'ye İran resti

'Asgari ücret zammının üçte biri iki ayda buharlaştı'

Asgari ücretin Şubat kaybı 2 bin 232 TL

'Parlamenter denetim işlevsizleştiriliyor'

ABD İran karşısında zor durumda

'Ölürsem intihar demeyin' diyen Fatma Nur Çelik ölü bulundu

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

Serdal Adalı’dan 123. yıl mesajı

'Türk Milliyetçiliği suç gibi gösterilmeye çalışılıyor'

İBB davasında gazeteci ve avukat sınırı kararı

'Bizi Orta Doğu girdabından Atatürk çizgisi kurtarır'

Mehmet Şimşek enflasyonu yine hava şartlarına bağladı

İran dini lideri Hamaney'in öldürülmesi için 'alçaklıktır'

Antalya-Konya Karayolu için suç duyurusu

Ali Erbaş'ın kızından skandal sözler!

Antalya'da esnaf birliklerine operasyon

Şubat enflasyonu belli oldu

'Otokratlar değil, demokratlar kazanacak'

Müsavat Dervişoğlu'ndan iktidara 'petrol fiyatı' uyarısı

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tutuklandı

Yükleniyor

'Hamaney’in halefi kim olursa olsun öldürülecek'

'İran Savaşı, dünyayı daha güvensiz bir yere dönüştürdü'

Trump'tan Kongre'ye İran resti

ABD İran karşısında zor durumda

'Trump çılgın politikalarını sürdürürse sonunun ne olacağı belli!'

'İran'a saldırıları kınıyoruz'

Ülkesini bombalarken ölen ABD askerlerine 'Kahraman' dedi

'İran’ın komuta kademesi yok edildi'

Selman'dan orduya 'İran'ı vurun' yetkisi

Avrupa’nın İran sessizliği sosyal medyada alay konusu oldu

Yasmin Erbil'den Gülseren Ceylan kararı!

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Fiat Egea'nın üretim ise sona erecek

BYD Türkiye’de 4 modeli birden kaldırdı

İkinci elde yeni dolandırıcılık tuzağı

Çin malı otomobillere talep azaldı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Makak Punch ve Güven Arayışı

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

YGD’den İsrail’e Sert Tepki: Gazetecilik Suç Değildir

'Valiye şemsiye var, gazilere yok' haberine takipsizlik kararı

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 24 18 2 4 40 58
2.FENERBAHÇE A.Ş. 24 15 0 9 31 54
3.TRABZONSPOR A.Ş. 24 15 3 6 20 51
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 24 13 4 7 16 46
5.GÖZTEPE A.Ş. 24 11 4 9 11 42
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 24 11 7 6 16 39
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 24 7 6 11 -2 32
8.KOCAELİSPOR 24 8 10 6 -4 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 24 7 9 8 -10 29
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 24 6 9 9 -4 27
11.CORENDON ALANYASPOR 24 5 8 11 -4 26
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 24 6 12 6 -6 24
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 24 6 12 6 -14 24
14.TÜMOSAN KONYASPOR 24 5 11 8 -10 23
15.İKAS EYÜPSPOR 24 5 12 7 -16 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 24 4 12 8 -15 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 24 3 10 11 -25 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 24 3 17 4 -24 13