6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yurttaşın ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verildi.

6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni
  • A-
  • A
  • A+

Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden yurttaşın ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verildi. İfadeleri alınan sağlık personeli, ölümde hiçbir ihmallerinin olmadığını dile getirirken, bilirkişi raporlarında, Şirin’in doktora ulaşması konusunda sistemsel sıkıntı yaşadığı, Şirin’e yönelik ilk doktor müdahalesinin geç olduğu ve şikayetlerine yönelik yapılması gereken kimi tıbbi işlemlerde eksiklik olduğu belirtildi. Yapılan ön incelemede ise, bilirkişi raporlarındaki kusur ve eksiklik tespitlerine rağmen, hemşire ve doktorlar hakkında soruşturma izni verilmemesi talep edildi. Buna karşın, Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, tıbbi işlemlerin ve uygulamaların daha ileri bir seviyede araştırılması gerektiği gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma izni verilmesini uygun gördü.

Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, Gaziantep Şehir Hastanesi’nde sıra beklerken, kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden Mehmet Ali Şirin’in ölümünde ihmal olduğu gerekçesiyle 6 doktor ve 1 hemşire hakkında soruşturma açılmasına izin verdi.

Hakkında ön inceleme yapılan hemşire, verdiği ifadesinde, hastanın göğüs ağrısı şikayetiyle geldiği, hastanın acı ve ızdırap çeken bir görünümü ile genel durumunun kötü olmaması ve göğüs ağrısı olanların sarı alana yönlendirilmesi yönünde talimat olduğu gerekçesiyle o bölgeye yönlendirildiğini söyledi. Hemşire, Şirin’in eşinin yanına gelerek eşine bir an önce bakılması gerektiğini söylediğini ve kendisinin de ‘’uygun olan bir hekimle görüşerek durumunuzu söyleyebilirsiniz’’ dediğini aktardı.

‘’Gerekli uygulamaları yaptık’’

İfadeleri alınan doktorlar da, Şirin’in sıra beklerken yere düşmesinin ardından çıkan gürültüyle beraber hastanın yanına gittiklerini, hastanın kasılmaları olması ve ağzından köpük çıkması sebebiyle sedye talep ederek sarı alana götürüldüğünü söyledi. Doktorlar, Şirin’in eşini yanlarına gelerek bir acil durum olduğunu söylemediğini ileri sürdü.

Doktorlar, Şirin’in sarı alana götürüldükten sonra epileptik nöbet ön tanısı ile diazem yapıldığını, Şirin’den yanıt alınmayınca kırmızı alana götürüldüğünü, bu sırada nabzının olduğunu belirtti.

Doktorlar, Şirin’in durumunun kırmızı alanda kötü olduğunu, burada gereken tüm müdahalelerin yapıldığını, ancak Şirin’in hayatını kaybettiğini, kendilerinin bu süreçte bir ihmallerinin olmadığını ifade etti.

‘’EKG çekilmeliydi, ilk doktor müdahalesi çok geç yapıldı’’

Yaşanan ölümler ilgili 25 Aralık Devlet Hastanesi’nde çalışan 3 uzmandan bilirkişi raporu istendi.

Bilirkişi raporlarında, hastanın şikayetinin ardından doktora ulaşmakta sistemler sıkıntılar yaşadığı, hastanın geliş sebebi doğrultusunda EKG çekilmesi gerekirken çekilmediği, hastaya ilk temasın geciktiği belirtidi.

Raporlarda, Şirin’in eşinin birkaç odaya girmesine karşında hangi doktorların yanına gittiğinin ve ne söylediğinin belirlenemediği, Şirin’in eşinin ‘’acil olduğunu doktorlara söyledim’’ beyanına karşın, doktorların hastaya ilişkinin bilgilerinin olmadığını söylediğini, bu konuda Şirin’in eşinin dışında bir beyan olmadığı belirtilerek, doktorlara kanıtlarla kusurlu denilemeyeceği ifade edildi.

Raporlarda, buna karşın, hastaya ilk doktor müdahalesinin ani kötüleşmesi sonrasında yapılmasının sorun olduğu vurgulandı.

Şirin’e nöbet ön tanısı ile diazem yapıldığı, hastanın bu alandan sarı alandan kırmızı alana götürülürken saturasyon takibinin yapılmaması sebebiyle eksiklikler ve kusur bulduğu aktarılan raporlarda, Şirin’in kırmızı alana götürüldüğünde durumunun kötü olduğu ve epikriz dosyası göz önüne alındığında burada müdahalelerin kurallara göre uygulandığı tespiti yer aldı.

Ön incelemede eksiklere rağmen soruşturma izni verilmemesi talep edildi

Ölümle ilgili önce incelemeyi yapan 25 Aralık Hastanesi Başhekim Yardımcısı Op. Dr. Mümtaz Çetin, hastanın şikayetlerine karşın triajdan sarı alana yönlendirilmesinde, hastanın sıra beklerken kötüleşmesinin ardından sedyeye alınarak sarı alana götürülmesinde ve kırmızı alana götürüldüğünde yapılan işlemlerde uygunsuzluk olmadığını söyledi.

Çetin, Şirin’in kötüleşmesinin ardından götürüldüğü sarı alanda hastaya monitörizasyon uygulanmamasında ve EKG çekilmemesinde eksiklik olduğunu söylediği ve burada görevli doktorda kusur buldu.

Çetin, bir hemşire ve 5 doktor hakkında soruşturma izni verilmemesi gerektiğini dile getirirken, sadece sarı alanda görevli doktor hakkında izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Kurul, talebe karşın soruşturma izni verdi

İfadeleri, bilirkişi raporlarını ve ön incelemeyi değerlendiren Sağlık Bakanlığı Mesleki Sorumluluk Kurulu, hemşire ve doktorların Şirin’e yönelik yaptığı muayene, teşhis ve tedaviye ilişkin tıbbi işlemlerin ve uygulamaların daha ileri bir seviyede araştırılması gerektiğini gerekçesiyle 6 doktor ve bir hemşire hakkında soruşturma izni verilmesini uygun gördü.

 

Yorum Yazın

Hiçbir provokasyon amacına ulaşamayacak

Türk bayrağına saldırıda 35 tutuklama

Çalışanların yüzde 60’ı yeni iş peşinde

Türkiye'nin en huzurlu şehri tescillendi

Dakikada 4 vatandaş icralık oluyor

'Sana mı soracağız kimin kimi temsil ettiğini?'

'AK Parti’nin kendini restore etmesi gibi bir ihtimal yok'

SDG'nin misyonu bitti

Fenerbahçe, Bankalar Birliği'nden çıktığını açıkladı

İstanbul'da 22 ilçede 9 saatlik elektrik kesintisi olacak

Karabiber ve zeytinyağı mucizesi bilimsel olarak kanıtlandı

'Ankara'da uzatılan elin Suriye'de yumruğa dönüşmesi süreci zehirler'

CHP'nin Meclis'teki 'Emekli eylemi' 12'nci gününde

Tekstil sektöründe yaklaşık yarım milyon kişi işsiz kaldı

Çamlıhemşin'de ruhsatsız işletmeciler sokağa döküldü

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev istifa etti

Yalova'da 35 kişi araçlarının içinde mahsur kaldı

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Alkol masasında sela okuyan meclis üyesi MHP'den ihraç edildi

Suriye başarılı bir sınav verdi

Kur'an kursunda çocuklara şiddet

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Pınar Deniz Riyad'a damga vurdu

"Amerika Suriye'den bir anda yok olur, biz yan yana kalırız"

İlköğretim müfredatına "Bilinçli Tüketici" dersi geliyor

Gazelle Resort SPA otel de kapatıldı

Şara, Kürtlerin Suriye'nin ayrılmaz parçası olduğunu teyit etti

'Ankara’da yapıcı, Suriye’de yıkıcı olunamaz'

11 yeni cezaevine 1,2 milyar TL ayrıldı

Yasal takipteki kişi sayısı patladı

Yükleniyor

SDG'nin misyonu bitti

Bulgaristan Cumhurbaşkanı Radev istifa etti

Şara, Kürtlerin Suriye'nin ayrılmaz parçası olduğunu teyit etti

'Trump'ın Fed savaşı Erdoğan'ın 2019 hamlesine benziyor'

Trump, Gazze Barış Kurulu’ndan 'abonelik' ücreti alacak

Trump, 8 Avrupa ülkesine yüzde 10 gümrük vergisi getirdi

Hamaney binlerce kişinin öldüğünü kabul etti

Suriye ordusu Deyr Hafir'de SDG'yi hedef aldı!

İran: Göstericileri Mossad vurdu

Sisi, Somali Cumhurbaşkanının ülkesini yüzüne karşı kötüledi

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Buse Terim sevgilisiyle tatile çıktı!

Yatakta verdiği kareler olay oldu

Eski manken Deniz Akkaya hapse girecek!

Elle Fanning dekoltesiyle zor anlar yaşadı

Evangeline Lilly kayanın üstüne düştü!

Aslı Bekiroğlu'nun basit ameliyatı kâbusa döndü

Heidi Klum üstsüz güneşlendi

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Türkiye'de Opel, Peugeot ve Citroen el değiştirdi!

Tunçmatik Avrupa Elektrikli Araç Şarj Altyapısı İçin Yeni Şirket Kurdu

Elektrikli araç piyasasının yeni lideri artık Çinli

'2025’in En Beğenilen Otomobili' Gazetecilerin Oylarıyla Seçildi

Arıcıoğlu Otomotiv konkordato talebinde bulundu

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

'Lastiksiz ambulansları gençler bilmez'

Lahmacunda sakatat, peynirde natamisin çıktı

Pestisit ihlalinde dünya ikincisiyiz

Fast food kanseri tetikliyor

Sadece Hastaneyi Değil, Cebinizi de Düşünün

Fatih’te iki aylık bebek açlıktan öldü

Sofralardaki 6 süt ürünü markasında 'hile' tespit edildi

Siirt'de polis hastaneyi 2 ay takip etti, 30 kişi gözaltında

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

'Özgür Basın, Güçlü Toplum Demektir'

Habertürk skandalında tanık ifadesi dengeleri değiştirdi

Ekol TV’ye “kara para aklama“ soruşturması

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9