GÜNCEL
GÜNCEL Haberleri6 milyona tuvalet yenileyen Diyanet açıklama yaptı
Diyanet İşleri Başkanlığı, 6 milyon liralık tuvalet yenileme ihalesinin Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin kapsamı dışında olduğunu açıkladı. Ancak ihale, genelge yayımlandıktan sadece üç gün sonra gerçekleştirildi.
- A-
- A
- A+
Diyanet İşleri Başkanlığı'nın merkez binasında yapılacak tuvalet yenileme çalışmalarıyla ilgili ihale, kamuoyunda tartışmalara yol açtı. Bu tartışmalar üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı'ndan açıklama yapıldı.
Açıklamada, 1986 yılında yapımına başlanan ve 2001 yılından itibaren hizmet veren Merkez Hizmet Binası’nın tuvalet ve tesisatlarının artık hizmet veremeyecek duruma geldiği belirtilerek, bakım ve onarımın zorunlu hale geldiği ifade edildi.
Ayrıca, bakım ve onarımların Tasarruf Tedbirleri Genelgesi'nin kapsamı dışında olduğu ve binaların ekonomik ömrünü uzatacağı vurgulandı. Ancak, yenileme çalışmalarının yüksek maliyetine yönelik herhangi bir açıklama yapılmadı.
MALİYETİ 6 MİLYON OLARAK BELİRLENMİŞTİ
T24'ün haberine göre, maliyeti 6 milyon lira olarak belirlenen yenileme çalışmalarına ilişkin ihale, Tasarruf Tedbirleri Genelgesi’nin yayımlanmasından sadece üç gün sonra, 20 Mayıs 2024 tarihinde gerçekleşti.
İhaleyi kazanan firma Şeyran İnşaat, iktidara yakın Memur-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacı Bayram Tonbul’un oğlu Eyüp Tonbul tarafından yönetiliyor.
T24'ün Diyanet’in teknik şartnamesinden aktardığına göre, tuvaletlerdeki duvar ve zemin seramikleri, lavabo, musluk ve taşlar sökülecek; tuvalet ve abdesthanelere porselen karo döşenecek, duvarlar ve alüminyum asma tavan yapılacak. Çalışmaların toplam maliyeti ise 6 milyon lira olarak belirlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı, kamuoyunda tartışmalara neden olan 6 milyon liralık tuvaletlere yönelik bir açıklama yaptı.
"TASARRUF GENELGESİNİN KAPSAMI DIŞINDADIR"
Diyanet İşleri Başkanlığı, Merkez Hizmet Binasındaki tuvaletlerin bakım-onarımlarına ilişkin çıkan haberler üzerine açıklama yapılmaya ihtiyaç duyulduğunu belirterek şunları kaydetti:
"1986 yılında yapımına başlanan Başkanlığımız Merkez Hizmet Binası, 2001 yılından itibaren hizmet vermektedir. Mezkûr binaya ait tuvalet ve müştemilat tesisatlarının artık hizmet veremeyecek duruma gelmeleri nedeniyle bakım onarımın yapılması zorunlu hale gelmiştir. İlgili birim tarafından hazırlanan teknik şartname doğrultusunda 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19. maddesine göre açık ihale usulü ile gerekli izinler alınarak 20.05.2024 tarihinde ihaleye çıkılmıştır. Yapılan ihale sonucunda ihaleyi kazanan yüklenici firma ile sözleşme imzalanmıştır. Mevcut binaların ekonomik ömrünü uzatacak bakım onarımların yapılmasının hizmetin devamı için gerekliliği malumdur ve verimlilik anlayışıyla uyumludur. Dolayısıyla binaların ömrünü uzatacak bakım-onarım, tasarruf genelgesinin kapsamı dışındadır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
Maliye'den lüks harcama denetimi
Bilirkişi rapor süresi 110 günden 29 güne düşürüldü
'İmamoğlu'nun hapiste olması kabul edilemez!'
Konkordato başvuruları rekor tazeliyor
Fiyatlar kontrolden çıktı!
Gazetecilik faaliyeti, birilerinin hoşuna gitmedi diye suç olmaz!
Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde gözaltı sayısı 10'a yükseldi
'400 bin şehit veririz ama İsrail yok olur'
İmamoğlu tutuklanınca Sazlıdere bir yılda betondere oldu
Mehmet Şimşek memleketinde yuhalandı
Katar'da helikopter düştü 3 şehidimiz var
Konut piyasasının gözdesi Dubai'de satışlar çakıldı
Fatih'te iki bina çöktü
'İktidardaki küçük bir azınlık millete, Cumhuriyete savaş açmış durumda'
Bu bayram öncekilere göre daha kötü
Bayramda yola çıkmak lüks oldu
Hürmüz Boğazı kapandı, Trump faturayı NATO’ya kesti!
İran'dan 4000 Km ötedeki İngiltere üssüne füze saldırısı
Müşteri bulamayan taksiler duraklara çekildi
Ayva artık lüks oldu, fiyatlar rekor kırdı
Diyarbakır'da tarım arazilerini su bastı
KudoKudo, Yoluna KUKiDU Olarak Devam Ediyor
Umreciler Havalimanında birbirine girdi!
Motorin 80 liraya dayanacak
İran, İsrail'in F-16'sını vurdu
İran savaşı Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
Yükleniyor






