DÜNYA
DÜNYA Haberleri9 ülke İsrail'e yaptırım uygulayacak
Lahey'de bir araya gelen 9 ülke temsilcisi, Filistin'de işlediği suçlar nedeniyle İsrail'e yaptırım uygulayacaklarını duyurdu. Lahey Grubu, tüm devletleri İsrail'in Filistin işgalini sona erdirmek için harekete geçmeye davet etti.
- A-
- A
- A+
Dün Hollanda'nın Lahey kentinde bir araya gelen 9 ülke temsilcisi, Gazze'de tekrarlanan savaş suçları nedeniyle İsrail'e karşı uluslararası bir harekete öncülük etmek üzere Lahey Grubu'nun kurulduğunu duyurdu.
Lahey Grubu'nda Belize, Bolivya Çokuluslu Devleti, Kolombiya Cumhuriyeti, Küba Cumhuriyeti, Honduras Cumhuriyeti, Malezya, Namibya Cumhuriyeti, Senegal Cumhuriyeti ve Güney Afrika Cumhuriyeti yer aldı.
'NETANYAHU'YU TUTUKLAYIN'
Grubun amaçlarının açıklandığı basın toplantısında, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve eski İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkındaki tutuklama kararlarının onaylanması gerektiği dile getirildi.
'İSRAİL'YE YAKIT VE SİLAH TAŞIYAN GEMİLERİ DURDURUN'
Ayrıca savaş suçları veya soykırım işlemek için kullanılabilecek silahların veya herhangi bir askeri malzemenin İsrail'e sağlanmasının engellenmesi talep edildi.
Buna ek olarak, “İsrail'e askeri yakıt ve silah taşımak için kullanılacağına dair açık bir risk olan" gemilerin engellenmesi çağrısı yapıldı.
'İSRAİL'İN İŞLEDİĞİ SUÇLARA KAYITSIZ KALMAYACAĞIZ'
Açıklama, Güney Afrika Uluslararası İlişkiler Departmanı Genel Müdürü Zane Dangor tarafından okundu. Dangor, İsrail tarafından işlenen “bu tür uluslararası suçlar karşısında pasif kalmayı” reddedeceklerini söyledi.
'DAHA FAZLA ÖNLEM ALACAĞIZ'
9 ülkenin imza attığı bildiride, "İsrail'in Filistin Devleti'ni işgaline son vermek ve Filistin halkının kendi kaderini tayin hakkının, bağımsız Filistin Devleti hakkı da dahil olmak üzere, gerçekleştirilmesinin önündeki engelleri kaldırmak için daha fazla etkili önlem alacağız." ifadelerine yer verildi.
TÜM DEVLETLERE ÇAĞRI
Grup ayrıca diğer ülkeleri de girişime katılmaya davet etti. Açıklamada, “Tüm devletleri İsrail'in Filistin devletini işgalini sona erdirmek için mümkün olan tüm eylem ve politikaları uygulamaya davet ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
Resul Emrah Şahan açıklamıştı, İzni Bakanlık'tan almışlar
Galatasaray'ın eski başkanı Burak Elmas gözaltında
'ABD-İsrail'in İran savaşı felaket bir hata'
'Şirketler kapandı binlerce kişi işsiz kaldı'
Mahkeme kararına rağmen doktorluk görevine son verildi
'Türkiye ateş çemberinin ortasında'
'Baskıyla ifade verdim, 2 milyon dolar rüşvet istendi'
'Nevruzu bahane eden alçaklar cevabını alacak'
Akın Gürlek'in tapu kayıtlarını inceleyen şüpheli tutuklandı
Belgeleri bana değil AK Parti genel başkanına götürün
İran Türkiye'ye gaz akışını kesti
'Türkiye’de NATO kolordusunun ne işi var?'
135 milyar dolarlık altın rezervi satılacak
'Enflasyonda düşüş başka bahara kaldı'
Gününüzü ekranda değil, doğada geçirin
Siyonist emperyalist şebekesi mukaddes günlerimizi zindana çevirdi
Yenikapı’daki Nevruz kutlamalarına soruşturma
Zübeyde Hanım ilk kez tiyatro sahnesine taşınıyor
Enflasyonun düşeceğini bekleyenlerin oranı 4,7 puan geriledi
Natasa Theodoridou Harbiye Açıkhava Sahnesinde
Motorin 80 lira sınırını aştı
'Çamaşır Sepeti' filmi seyircisiyle buluşmaya hazırlanıyor
'İran'ı doğrudan vurmaya hazırız'
'Andımız'ın okunmasını isteyen veliye 'terör propagandası' suçlaması
Benzin ve motorine yine dev zam
'Tanıklar duruşmada dinlensin'
Fişekhane’de boy gösteren 06 plakaları yakalandı
Kapalıçarşı'da altın satışları durdu
ABD girmeyeceğine söz verdiği bataklığa battı
Murat Ertürk'ün TSK'dan ihraç edilme kararı iptal edildi
Yükleniyor






