Abdullah Öcalan'la Devlet Bahçeli arasında bir kırmızı hat var

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin düzenlediği iftar programına katılmak için Nevşehir’e geldi. Dervişoğlu, ilk olarak Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı ziyaret etti.

 Abdullah Öcalan
  • A-
  • A
  • A+

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, PKK lideri Abdullah Öcalan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli arasında bir kırmızı hattın varlığından emin olduğunu ileri sürerek, "O hattı kimlerin döşendiğini kamuoyu gibi ben de merak ediyorum. Yarın 27 Şubat, geçen yıl açıklama yapmıştı PKK’nın kendini feshiyle ilgili. Yarın da benzer bir açıklama yapacağına dair izlenimler edindik. Bunun arifesinde Devlet Bey'in Abdullah Öcalan’a bir statü arayışı hali kendi aralarındaki senkronizasyona bakarak söylüyorum, Devlet Bey'in önceden söylediği, Abdullah Öcalan'ın teyit ettiği bir sonucu beraberinde getirir. Devlet Bey ona nasıl bu hafta statü aradı ve bana göre yarın ulakları vasıtasıyla Abdullah Öcalan arzu ettiği statüyü tanımlayacak. Böyle bir şey olursa da kimseye sürpriz olmasın" ifadesini kullandı.

İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin düzenlediği iftar programına katılmak için Nevşehir’e geldi. Dervişoğlu, ilk olarak Nevşehir Belediye Başkanı Rasim Arı'yı ziyaret etti. Karşılıklı olarak iyi dileklerin sunulmasının ardından İyi Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı.

“Uyarılarımızın ciddiyetle değerlendirilmesi beni memnun ediyor”

Dün partisinin grup toplantısında CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e yaptığı çağrının ardından CHP Genel Başkanı'nın yanıtını değerlendiren Dervişoğlu, şunları kaydetti:

"Kendisini nezaketle bilgilendirdim yaptığım grup konuşmasında. O da bana nezaketle bir cevap vermiş. Bu yönüyle bakıldığında son derece yerinde görüyorum olup bitenleri. Benim anlatmaya çalıştığım şeyi anladığını da bu vesileyle gördüm. Çünkü yapay gündemlerle yapılan siyasi tartışmaların milletimize bir faydası yok. Dolayısıyla o gündemlerin dışına çıkmak suretiyle zaman zaman gerçi kendisi yine ifade etmiş, ‘Muhalefete muhalefet edilmez’ diye. Ben muhalefete muhalefet falan etmiyorum ama bu ülkede yaşayan herkesin cevabını merak ettiği soruların doğru bir biçimde açıklanması lazım. O yönüyle bir polemik oluşturmadan da karşılıklı ifadelerle birbirimizi anladığımızı gösterdik. Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin TBMM'de kurulan komisyonla ilgili olarak defalarca uyardım. Dolayısıyla birtakım olaylara meşruiyet kazandırılmaması noktasında da özen göstermelerini ve hassasiyetlerimizi önemsemelerini ifade ettim. Söylediğim ondan ibaret. Yani Cumhuriyet Halk Partisi ayrı bir parti. İyi Parti ayrı bir parti. Her yerde her konuda hemfikir olacak değiliz. Dolayısıyla biz aynı zamanda da birbirini rakip siyasi kurumlarımız. Sözlerimin arasında şu da var, yani bu tarz polemiklerle uğraşmak yerine Türkiye’nin sorunlarını çözmek üzere kora kor, mücadele etmemiz arzum da ifade edilmişti. Dolayısıyla bizim tarafımızdan bakıldığında herhangi bir olumsuzluk görmüyorum uyarılarımızın ciddiyetle değerlendirilmesi beni memnun ediyor. Bunun uygun bir dille yapılmasından da mutluluk duyuyorum."

“Abdullah Öcalan'la Devlet Bahçeli arasında bir kırmızı hat var”

Dervişoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi’ne yaptığı "Halkların Hareket Partisi" isim önerisine gelen tepkilerin sorulması üzerine, şöyle konuştu:

"Mizahi açıdan da değerlendirebilirsiniz bunu. Sürecin nasıl yaşama geçirildiğini biliyoruz. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde bir el sıkışmasıyla başlayan sonra Sayın Bahçeli'nin meclis kürsüsüne Abdullah Öcalan'ı davet ederek 'Gelsin buraya konuşsun, umut hakkından da yararlansın örgütünün silah bırakmasını, feshini temin etsin' sözleriyle başladı süreç. Akabinde TBMM'de bir komisyon kurulması talebi dile getirildi. Akabinde kurulan o komisyonun içinden bir heyet oluşturularak İmralı'nın ziyaret edilmesi gerektiği söylendi. Bütün bu konuların kamuoyuna deklare edilmesi görevini Sayın Bahçeli yaptı. Ama sonradan görüyor ve anlıyoruz ki bu taleplerin tamamı Abdullah Öcalan'ın talebi. Sürecin başlatılmasını isteyen Abdullah Öcalan, komisyon kurulmasını arzulayan Abdullah Öcalan, kendisinin İmralı'da ziyaret edilerek meşrulaştırılmasını talep eden, isteyen, arzulayan Abdullah Öcalan. Ama bunun deklarasyonunu yapan Devlet Bahçeli. Şimdi de öyle bir süreçle karşı karşıyayız. Buradan benim çıkardığım sonuç şu; Abdullah Öcalan'la Devlet Bahçeli arasında bir kırmızı hat var bana göre. Ben o kırmızı hattın varlığından eminim ama o hattı kimlerin döşediğini kamuoyu gibi ben de merak ediyorum.

“Yarın Abdullah Öcalan arzu ettiği statüyü tanımlayacak”

Yarın 27 Şubat, geçen yıl açıklama yapmıştı PKK’nın kendini feshiyle ilgili. Yarın da benzer bir açıklama yapacağına dair izlenimler edindik. DEM Partinin eş başkanları ya da bu süreçte etkin rol üstlenenlerin Abdullah Öcalan'ın mesajını paylaşacaklarını ifade ettiler. Bunun arifesinde Devlet Bey'in Abdullah Öcalan’a bir statü arayışı hali kendi aralarındaki senkronizasyona bakarak söylüyorum. Yine Devlet Bey'in önceden söylediği, Abdullah Öcalan'ın teyit ettiği bir sonucu beraberinde getirir. Devlet Bey ona nasıl bu hafta statü aradı ve bana göre yarın ulakları vasıtasıyla Abdullah Öcalan arzu ettiği statüyü tanımlayacak. Böyle bir şey olursa da kimseye sürpriz olmasın. İmralı'daki yaşam şartlarını, görüşme şartlarını bir hükümlünün belirlediği ülkeye hukuk devleti denilemez bana göre ve bu ülkede hukuka, adalete kendisini teslim etmiş insanlara göre. Dediğim gibi bir kırmızı hat var, o hat işliyor. O diyaloga bağlı olarak o karşılıklı senkronizasyona bağlı olarak Devlet Bey'in önerdiği Abdullah Öcalan'ın da tasdik ettiği bir sürecin yarın da bir uzantısını yaşayacağız diye tahmin ediyorum. Devlet Bey dedi ‘Ona bir statü verilmesi lazım’. Abdullah Öcalan canisi de yarın diyecek, 'Benim statümü şöyle belirleyin'. Böyle olursa kimse şaşırmasın." 

 

Yorum Yazın

Abdullah Öcalan'la Devlet Bahçeli arasında bir kırmızı hat var

'2027 Kasım’daki erken seçime müsaade etmeyiz'

'Devletin tarafsızlığına ihanettir'

'Bir yılda 7,2 milyar kâr eden kamu varlığı satılamaz'

MSÜ Hava Harp Okulu'nda 'uyuşturucu' soruşturması

AYM Başkanı Özkaya’dan Demirtaş ve Atalay açıklaması

Alman devi Manisa’daki fabrikasını kapatıyor

Motorinin ardından benzine de zam geliyor

Türkiye dünya tarafından gıptayla takip ediliyor

Heritage’e geri sayım Bursa’da başladı

'Sen ilahi okumayacaksın, kuru ekmekle sahur yapanları konuşacaksın'

'Ey Netanyahu' deyip arkada çatır çatır ticaret yapıyorsunuz'

'Bunu yapamayan Müslümanlar İsveç'i terk etmeli'

'ABD üsleri meşru hedefimiz olur'

Kemal Kılıçdaroğlu mutlak butlan görevini kabul edecek

Yabancılara hayali ev satışları ile Türk vatandaşlığı dağıttılar

Yusuf Tekin laiklik bildirisine dava açtı

Ortaokulda çocuklara selefi yemini ettirildi

'Mazot fiyatlarındaki artış izah edilemez'

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Özlem Çerçioğlu'na 'ihaleye fesat karıştırma' davasında beklenen karar

Özgür Özel'den Alican Uludağ'a ziyaret

Emekli ikramiyesi düştü, faize ayrılan pay arttı

İran’dan Trump’a yalancılık suçlaması

'Çok seviyorsan, Öcalan'a rozet tak, eş başkan olarak yanına al'

Merter Polisevi'nde yangın!

'Çocuklarımızın namazı, orucu öğrenecek olması sizi neden rahatsız ediyor?'

Türkiye’de dijitalin ağırlığı yüzde 72’yi aştı!

'Kalıcı barış yalnızca silahların susmasıyla sağlanmaz'

Bireysel kart borçları ticari kredileri solladı

Yükleniyor

'Bunu yapamayan Müslümanlar İsveç'i terk etmeli'

'ABD üsleri meşru hedefimiz olur'

İran’dan Trump’a yalancılık suçlaması

Meksika'da uyuşturucu baronu öldürüldü, karteli misilleme saldırılarına başladı

ABD büyükelçisinin skandal sözlerine yalnızca bildiriyle cevap verildi

'Boyun eğdirmek istiyorlar, eğmeyeceğiz'

Avrupa'dan 'İran'ı acilen terk edin' uyarısı

Mahkemeden Donald Trump'a tarife şoku

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

Güzel oyuncudan radikal karar

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

MG’nin HS ve ZS Modelleri Türkiye’de!

Tesla'dan 657 bin TL'lik indirim sürprizi!

Fiat Scudo Kamyonet, Yollara Çıkıyor

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Yadigar Genç Kanseri Yenmeyi Başardığı Formulü Açıkladı

İşlenmiş gıdaların ultra tehlikeleri

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

2025’te 129 basın mensubu öldürüldü

Yalova’nın Marka Değeri İçin Ortak Mesaj

'Mutluyuz, çünkü bu halka yalan söylemedik'

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 23 17 2 4 38 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 23 15 0 8 31 53
3.TRABZONSPOR A.Ş. 23 14 3 6 18 48
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 23 12 4 7 15 43
5.GÖZTEPE A.Ş. 23 11 4 8 11 41
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 23 10 7 6 14 36
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 23 7 6 10 -2 31
8.KOCAELİSPOR 23 8 9 6 -3 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 23 7 9 7 -10 28
10.CORENDON ALANYASPOR 23 5 7 11 -2 26
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 23 5 9 9 -7 24
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 23 6 12 5 -6 23
13.TÜMOSAN KONYASPOR 23 5 10 8 -8 23
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 23 6 12 5 -14 23
15.İKAS EYÜPSPOR 23 5 12 6 -16 21
16.KASIMPAŞA A.Ş. 23 4 11 8 -12 20
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 23 3 10 10 -25 19
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 23 3 16 4 -22 13