'Faiz sebep, enflasyon sonuç' diyenler enflasyonu patlattılar

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla hür ve müstakil siyasetimizle tek başımıza aziz milletimizin karşısına çıkacağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yeni dönemde partisinin ilk grup toplantısında kürsüde konuştu. Akşener, konuşmalarına ilk olarak, 30 Aralık 2022'de Ankara'da öldürülen eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'i hatırlatarak başladı. Sinan Ateş cinayetini unutturmayacaklarını söyleyen Akşener, 12 gündür tutuklu bulunan gazeteciler Süha Çardaklı ve Batuhan Çolak'ı da andı.

Türkiye'nin boğuştuğu ekonomik sorunlara rakamlarla değinen Akşener, rotayı mart ayından gerçekleşecek yerel seçimlere yönelttiklerini bir kez daha vurgularken ittifak siyasetini reddederek, 81 ilde kendi adaylarıyla seçime gireceklerini ifade etti.

Akşener'in cümlelerinin satırbaşları şu şekilde:

"Gazi meclisimizin çatısı altında yine birlikteyiz. Milletini özünden çok sevenlere selam olsun. Hakk'ı nefisten üstün görenlere selam olsun.

Başkentin göbeğinde bir Sinan Ateş'e kıyılmasının üzerinden 278 gün geçti. Onlar ilk günden beri Sinan Başkanı unutturmaya çalıştı ama ailesi onu unutmadı. Ve bizler Sinan Ateş' unutmadık. Kimsenin unutmasına unutturmasına asla izin vermeyeceğiz.

Arsızlar güçlü diye haklı olmayacak. Katiller güçlü diye özgür kalmayacak. Gerçekler ortaya çıkana kadar bu cinayetin peşinde olacağız.

AK Parti bugüne kadarki siyasi varlığını mutlaka ötekiler yaratarak korumuştuk. Bölünmüş bir millet üzerinden konforlu bir siyaset kurmuştur. Kimsesizlerin kimi olmak için siyasete girmesine rağmen, bir tarafta yeni mağdurlar üretmiş, diğer tarafta kendi mağrurlarını türetmiştir.

'GEZİ, AK PARTİ İÇİN BİR TRAVMADIR'

İşte bu yüzden 27 Mayıs 2013 tarihi AK Parti için bir travmadır. Gezi Parkı'nda halkın birleştiğini görmek, onlar için bir travmadır. Ülkücüsünden solcusuna, gençlerimizin o dönem rejime karşı sergilediği asil duruşu bir türlü hazmedemediler. Gezi, AK Parti için öyle bir travma ki hala intikam almaya çalışıyorlar. 'Sakın ola bir kez daha birleşmeyin' demeye çalışıyorlar.

O yüzden geçtiğimiz hafta Gezi Parkı davasından çıkan sonuçta bunun göstergesidir. Ülkemizdeki yargı rezaletleri bir seri haline geldi. Bunun bedelini beraber ödüyoruz. Biliyorsunuz gazeteci gençlerimiz tam 12 gündür tutuklu. Neden? Sığınmacıları haber yaptıkları için. İşine gelenleri tutuklamak tam da AK Parti'nin zihniyetine yakışır bir tutumdur.

ekran-goruntusu-2023-10-04-120420.jpg

Kendi beceriksizliklerini örtmek için yargıyı bir alet haline getiremezsiniz. Gazeteci gençlerimiz tutuklandıkları ilk gün saçları kazınmış. Bir yanda hiçbir suçu olmayan evlatlarımız, terörist suçu görüyor.

'TÜRK OLMAKTAN GURUR DUYANLAR SALDIRILARIN HEDEFİ OLUYOR'

Türk olmaktan gurur duyanlar saldırıların hedefi oluyor. Hiç mi utanmıyorsunuz? Türkiye için trajedileri bir olağan haline çevirdiniz. Milletimize hesap veremiyorsunuz.

Ceketlerin, kola kutularının millete seçenek olarak sunulduğu dayatma siyasetini reddediyoruz. Popülist siyaseti reddediyoruz. Çıkarcı siyaseti reddediyoruz. İttifak siyasetini reddediyoruz. Bu milletin bir kısmı 'çapulcu' diye suçlanıyor, bir kısmı 'cahil' diye suçlanıyor.

Zengin, güçlü ve mutlu bir Türkiye nasıl inşa edilir göstermeye geliyoruz. Aslında biz en iyi bildiğimiz şeyi yapmaya devam edeceğiz. Kapı kapı gezip, milletimizin ayağına gideceğiz.

Milletimize bahaneler değil, çözümlerimizi anlatacağız. Milletimizin gerçek gündemini konuşacağız. Bugün de milletin sesini yine tek başına duyuracağız. Söz bela olacağım. Bize bu yolda dört bir yandan saldıranlar olacak, oluyor. Kiralık kalemler hep bizi yazacak. Kirli eller hep bizi işaret edecek, ediyor.

''BU KADIN NASIL İÇİŞLERİ BAKANI OLUR' DEDİLER'

Bizi bu taraf dövüyor, bu taraf dövüyor ama alışkınız. 28 Şubat'ın olduğu dönemde zayıfın karşısında güçlünün karşısında olmuştum. Benim için, 'Kara kadın, sıska Akşener, tahıl yemekten kafası kocaman bir koyun tüccarının karısı olmaya layık, balkondan halı silkeleyen, buna layık... Bu kadın nasıl İçişleri Bakanı olur' denildi. Bugün aynı dili başka şekillerde görüyorum.

ekran-goruntusu-2023-10-04-120502.jpg

Bugün de 'Kadınların kabul günlerinden çıkıp konuşan bir kadın' diyorlar. Ben köyden çıkıp gelen bir kadınım. Sınavlar kazandık o sınavlar objektifti. Vali kızıyla, genel müdür kızıyla, çocuk esirgemede kalan bir kızla aynı sınıfta okudu Meral. Bu ülkenin ilk kadın İçişleri Bakanı ve bir partinin genel başkanıyım. Biz kadınlar olarak sizi rahatsız etmeye devam edeceğiz.

Türkiye'de kendini solcu diye tarif eden pek çok gazetecimsi, zamanında gücün elini öpmüştür. Son bunlar bir kadını tahkir eder. Neyin üzerinden eder? Bir kabul gününün üzerinden tahkir eder. 15 yıl boyunca öğrencilerime o kabul günlerinden öğrendiğim yardımlaşma üzerinden onlara yardım ettim.

Eminim 'Manifesto'yu da okumamışlardır. Biz o oyunu vallahi bozacağız, billahi bozacağız. 22 yıldır kazananın ve kaybedenin değişmediği kirli bir çark varsa biz o çarka çomak sokarız. Her gecenin gündüzü vardır. Tuttuğumuz yol, Hakk yoludur. Ey millet yaşa.

'SIRADAKİ HEDEF FİDAN MI?'

Geçtiğimiz pazar günü büyük bir endişeyle uyandık. İçişleri Bakanlığı'nın önünde hain bir terör saldırısıyla uyandık. Yaralanan polislerimize acil şifalar diliyorum. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya da milletimiz adına teşekkür ediyorum. Emniyet teşkilatımızın yürüttüğü başarılı operasyonlar, sayın bakanımızla birlikte yürüyor.

Artık kendi kendini tüketen bir cadı kazanına dönüşen yerde, AK Parti içerisinde Mehmet Şimşek'i, Ali Yerlikaya'yı hedef alanlar yarın kimi hedef alacak? Acaba Dışişleri Bakanı Sayın Hakan Fidanı mı hedef alacaklar?

Hakikat konuşulmadığı zaman hakikatliğini yitirmiyor. Milletimizin derdi hala işsizlik, kaynamayan tencere, emekliler, ev kiraları, ödenemeyen faturalar, gelmek bilmeyen az sonları...,

'EKONOMİNİN EN BÜYÜK YAPISAL SORUNU ERDOĞAN'IN TA KENDİSİ'

TÜİK, ilk defa cömert dayanarak geçtiğimiz ay ENAG gibi kurumlara yakın bir rakam açıkladı. Dünyanın ilk 10'unun içine giremedik ama dünyanın en büyük enflasyonuna sahip ilk 10 ülke arasına girmeyi başardık. Emeği geçen iktidar sahiplerine başarılar diliyorum.

Ekonominin en büyük yapısal sorunu Erdoğan'ın ta kendisi. Geçtiğimiz hafta OPV açıklandı. Ama plandan ziyade bu bir temennidir. Türkiye'nin ihtiyacı olan yapısal reformlar yok. Bu 19. plan oldu. Peki diğer 18'i tuttu mu? Hayır tutmadı. İktidar ekonomide dün ne dediyse bugün tam tersini yapıyor.

Bir yabancı kuruluş, 'Türkiye'ye sıcak para gelebilir' dedi diye sevinç çığlıkları atıyorlar. 'Faiz sebep, enflasyon sonuç' diyenler enflasyonu patlattılar. Bugün ise yaptıkları rekor faiz artırımlarıyla işsizlik milletimizi eziyor.

Enkaz o kadar büyük ki sadece ekonomi politikaları marifetiyle Türkiye'yi hak ettiği yere getirmemiz imkansız. Ne alırsak alalım bir daha aynı ürünü aynı fiyata alamıyoruz. Kaliteli gıdaya erişim sorunu yaşıyoruz. Bu 'çocuklarımız beslenemiyor' demek. Bugün Ankara'da açlık sınırı 13 bin 334 lira, olurken yoksulluk sınırı ise 43 bin 433 lira. Emekli maaşı 7 bin 500, asgari ücret 11 bin 402 lira. Açlık çekmesin diye artı 2 bin lira daha kazanması lazım.

Biz gidilen bu yolun yol olmadığını her seferinde anlattık, çözüm yolları da önerdik ama dinlemediler. Eğitimi ticarete dönüştüren bir garip şekilde yönetiliyoruz. Barınma krizi de tüm şiddetiyle devam ediyor. 'Ev almak zor' derken, el kiralamak bile zorlaştı. Ne ev sahipleri memnun, ne de kiracılar. Konut fiyat artışı yüzde 95.

Vatandaşlarımız acil bir çözüm bekliyor. İktidar ise, 'Çözeceğiz' diyor. Ama nasıl çözeceklerini bilmiyorlar. Çünkü inşaat sektörü üzerinden kurdukları rant sistemi izin vermiyor. İvedilikle yabancılara konut satışlarını durdurun, altı aydan fazla boş duran konuta ek vergi getirin. Bir an önce uygun fiyatlı konut programı başlatın.

Ülkemizin içinde bulunduğu koşulları milletimizi baskıladığını görüyoruz. Türk milleti artık geleceğinden endişe duyuyor.

'81 İLDE KENDİ ADAYIMIZLA SEÇİME GİRECEĞİZ'

İYİ Parti olarak çetin bir yola çıkıyoruz, hazır mısınız? İktidardan muhalefete kaybettikleri güveni bizde bulacaklar. Nefsi, kibri onlara bıraktık. Milletin ve Hakk'ın yanındayız. Nasıl ki 25 Ekim 2017'de çıktığımız bu kutlu yolda tüm engelleri, iftiraları, baskıları tek başımıza göğüslediysek bugünden sonra da tek başımıza olacağız. Önümüzdeki yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızla hür ve müstakil siyasetimizle tek başımıza aziz milletimizin karşısına çıkacağız."

 

Pazartesi

14 °

Salı

13.7 °

Çarşamba

15.1 °

Anlaşma yapamazsak, İran ile savaşa girebilirim

Rusya’nın işgalini asla tanımayacağız

Netanyahu ile her konuda aynı taraftayız

'Neye mal olursa olsun' İran'a saldıracağız

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Macaristan'a Netanyahu soruşturması

AB, ABD ürünlerine ek vergi uygulamasını başlatıyor

Gazze halkının zorla gönderilmesi hukuka aykırı

İngiliz milletvekili, 'cinsel suçlar' şüphesiyle tutuklandı

Trump'ın politikaları ABD'nin 50 eyaletinde protesto ediliyor

Trump'ın ABD ekonomisine faturası ağır oldu

Derin Talu'dan yatak pozu

Irina Shayk'ın paylaşımı sosyal medyayı salladı!

Ölmek istemiyoruz, duyan var mı?

Hepsi Türkiye’nin iyiliğini istiyor

Gönül Dağı'nın Asuman'ı son pozlarıyla olay oldu!

Beren Saat’ten gözaltılara tepki

Nurgül Yeşilçay'dan öğrencilerin tutuklanmasına tepki

Tuba Ünsal 'biber gazı' tartışmasına kayıtsız kalmadı

Hayal Köseoğlu sessiz kalan sanatçılara ateş püskürdü!

Gülçin Santırcıoğlu'dan Mansur Yavaş'a destek

Spor camiasının acı günü

Ligdeki tüm takımların istatistiklerini ölçümleyebildik

60 yıldır hız kesmeden devam eden TUR!

Fenerbahçe, Kayserispor ile berabere kaldı

Ümraniyeli Sporcu Bosphorus Çeyrek Maraton Yarışları’nda Şampiyon Oldu

Dünya Şampiyonasında Zirveye Ümraniyeli İmza!

Beşiktaş Platformu'ndan ortak ideal çağrısı

TFF, iki takımlı bir rekabete çanak tutamaz

Şahika Ercümen’den Tarihi Buz Altı Dalışı

Semih Saygıner’den Tarihi Zafer

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

Trafikte parlak beyaz far kullanımı yasaklandı

Ticari araç pazarında son 5 yılın en büyük düşüşü

38 yıllık dev şirket iflasın pençesinde

Türkiye, G20'nin enflasyon şampiyonu olacak

19 Mart’ın Merkez’e faturası kabarıyor

TCMB yeni swap anlaşmasını duyurdu

Siyasi belirsizlikler kredi notlarını tehdit ediyor

Enflasyon yüzde 75 ise bunu kabul edip ona göre önlem almak gerekir

Tüketici güven endeksi Nisan'da geriledi

Altın fiyatları rekor tazeledi

2 Nisan boykotunun bilançosu belli oldu

Motorine yine zam geliyor

Spor camiasının acı günü

Türk Dünyası 10. Belgesel Film Festivali ve Yarışması Başvuruları Başladı

Seray Sever'den lahmacun fiyatlarına tepki

BTP Kongresi'nde 'Yukarıdan talimat var' krizi

4 milyon elektrik abonesi Amerikalı şirketin müşterisi oldu

Türkiye otokrasiye direniyor...

Yandaş basında 100 dendi, 53 gözaltı kararı çıktı

AK Parti ve MHP seçmeninde de ekonomiye güvensizlik artıyor

Şiddetli yağış Siirt'te etkili oldu

Okullar yıkılıyor, cezaevleri artıyor

Adana kebapta kanatlı eti, sucukta sakatat

Volkan Konak ve Edip Akbayram anıldı

Cumhuriyetin Oyunu, Cumhuriyetin Sahnesinde

Marmara kıyılarında tsunami riski yüksek bölgeler

Askeri vesayetin yerine Beştepe vesayeti getirildi

Deprem siyasete malzeme yapılmayacak kadar önemli

Ümraniye depreme karşı teyakkuzda

"Bahar'ın Ruhu" Karma Resim Sergisi gerçekleştirildi

Manavgat, lezzetin, kültürün ve turizmin yıldızı olmak istiyor

81 ilde yeni sosyal konut kampanyası yapacağız

Anlaşma yapamazsak, İran ile savaşa girebilirim

1 ve 19 Mayıs'ta toplu taşıma ücretsiz olacak!

Doğu Perinçek’ten suikast uyarısı

38 yıllık dev şirket iflasın pençesinde

İBB operasyonunda yeni dalga

Hiçbir neden, hakim ve savcıları adaletsiz davranmaya yöneltmemeli

Rusya’nın işgalini asla tanımayacağız

Kur'an kursunda cinsel istismar iddiası!

Türk Milleti’nin alnı açık, geçmişi lekesizdir

Kanal İstanbul 18 milyonluk bir kente kara günler gösterebilir

Yükleniyor