SİYASET

SİYASET Haberleri

Gaziantep'te analar er doğurur

Suriye'deki son gelişmelerle ilgili konulan Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şam rejimi Türkiye'nin uzattığı elin kıymetini bilemedi." dedi.

 Gaziantep
  • A-
  • A
  • A+

Suriye'deki son gelişmelerle ilgili konulan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Şam rejimi Türkiye'nin uzattığı elin kıymetini bilemedi. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de tarihin doğru tarafında yer almaktadır. Türkiye'nin Gazze, Lübnan, Ukrayna ve Suriye'de barışın sağlanması için gösterdiği çabaları tüm dünya çok iyi biliyor ve takdir ediyor" dedi, "Türkiye olarak milli güvenlik ve çıkarlarımızı tehlikeye atacak hiçbir hamleye izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Sorumluluk sahibi tüm aktörlerin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek vermesinin en hayırlı yol olacağını" da söyledi. 

Erdoğan, AKP Gaziantep 8. Olağan İl Kongresi'nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının satır başları şöyle:

"AKP erdemliler harekatı olarak yola çıktığından beri temelimizde kardeşlik ve dayanışma vardır. Millete ve memlekete sevdalı bu kadronun hamuru, kardeşlik hukukuyla yoğrulmuştur. Kurulduğu günden itibaren AK Parti'nin millete hizmet sevdasına omuz veren tüm kardeşlerimize şükranlarımızı sunuyorum. Gaziantep'te ilk olarak Güneyşehir'e gittik. Yapımı tamamlanan deprem ve sosyal konutun anahtar ve tapu teslim törenini gerçekleştirdik. 6 Şubat depremlerinden sonra 'Erdoğan bu enkazın altında kalır' diyenleri hayal kırıklığına uğratmaya devam ediyoruz. Asrın felaketinde vefat eden vatandaşlarıma bir kez daha Mevla'dan rahmet diliyorum. Gaziantep istiklalin, istikbalin, vatanın ne manaya geldiğini en iyi bilen şehirlerimizden biridir. Gaziantep'te analar er doğurur.

"Suriye'de artık siyasi ve diplomatik olarak yeni bir gerçeklik var"

İnanıyorum ki sizler de bizim gibi sınırımızın hemen ötesinde yaşanan kritik gelişmeleri takip ediyorsunuz. Türkiye'nin 910 kilometre uzunluğunda sınıra sahip olduğu bir ülkede gelişmelere gözlerini kapaması elbette mümkün değildir.

Perşembe günkü MGK toplantımızda sahadaki durumu değerlendirdik. Şunu çok açık ve net söylemek isterim: Bizim hiçbir ülkenin bırakın toprağını, çakıl taşında dahi gözümüz yoktur. Türkiye olarak bizim temennimiz, Suriye'nin 13 yıldır hasretini çektiği huzura, istikrara ve barış ortamına kavuşmasıdır. Suriyeli kardeşlerimiz gerçekten çok zor günler geçirdi, çok ağır bedeller ödedi. Yaklaşık bir milyon Suriyeli rejimin ve terör örgütlerinin saldırıları sonucu hayatını kaybetti. Ekonomik kalkınması, toplumsal huzuru ve güvenliğiyle nasıl bir Antep görmek istiyorsak, Halep için de aynı temennide bulunuyoruz. Bu coğrafyada kaderimiz de kederimiz de ortaktır. İnşallah daha nice asırlar boyunca birlik ve dirlik içinde bir arada olmaya devam edeceğiz.

Şu hakikati herkesin kabullenmesi gerekiyor: Suriye'de artık siyasi ve diplomatik olarak yeni bir gerçeklik vardır ve Suriye tüm etnik, mezhebi ve dini unsurlarıyla Suriyelilerindir. Kendi ülkelerinin geleceğine karar verecek olan da Suriye halkıdır. Ateşe benzin dökmenin kimseye bir faydası dokunmaz. Jeopolitik hesaplar peşinde koşmanın Suriye halkına katkısı olmaz.

"Bölücü terör örgütü selden kütük kapma hevesiyle hareket ediyor"

Özellikle bölücü terör örgütünün selden kütük kapma hevesiyle hareket ettiğinin farkındayız. Türkiye olarak milli güvenlik ve çıkarlarımızı tehlikeye atacak hiçbir hamleye izin vermeyeceğiz. Sorumluluk sahibi tüm aktörlerin, Suriye'nin toprak bütünlüğüne destek vermesi en hayırlı yol olacaktır. Sivillerin üzerine bomba yağdırarak hiçbir yol alınamayacağını son 13 yılda yaşananlar herkese göstermiştir. Suriye toprakları savaşa doymuştur. Kana ve gözyaşına doymuştur. Suriyeli kardeşlerimiz barışı herkesten fazla hak etmektedir. Suriyeli kardeşlerimiz özgürlüğü, güvenliği, kendi vatanlarında gönül huzuruyla yaşamayı ziyadesiyle hak etmektedir. Türkiye'nin yegane amacı da tüm kesimleriyle Suriye halkının refahı ve esenliğidir. Biz ne yaptıysak sadece ve sadece bunun için yaptık. Katliam ve zulümden kaçan kardeşlerimize kapımızı açarken de Suriye krizinin çözümü için elimizi uzatırken amacımız buydu. Ama Şam rejimi Türkiye'nin uzattığı elin kıymetini bilemedi. Türkiye, dün olduğu gibi bugün de tarihin doğru tarafında yer almaktadır. Türkiye'nin Gazze, Lübnan, Ukrayna ve Suriye'de barışın sağlanması için gösterdiği çabaları tüm dünya çok iyi biliyor ve takdir ediyor.

Bizim görevimiz insanımızın derdi ile dertlenmek, sorunlara çözüm üretmektir. Çare bulamadığımız bir mesele var ise bu vatandaşın değil bizim meselemizdir. Bize kırılan bir gönül varsa vebal altındayız demektir. Millete hizmette yorgunluk, küskünlük yoktur. Yerine göre bedel ödeyeceğiz."


 

 

Yorum Yazın

İftar menüleri kişi başı 7.800 TL'ye kadar çıkıyor

'Asker göndermeye hazırız'

'Terörsüz Türkiye çalışmalarında ciddi mesafe alındı'

Ardahan-Çıldır yolunda çok sayıda TIR yolda kaldı

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Özlem Çerçioğlu'nun yargılandığı davada, savcı beraat talep etti

Fatih Dönmez İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına getirildi

'Ankara’da kime operasyon yapılacağı belli'

Komisyon raporu 'AİHM ve AYM kararlarına uyulmalı' dedi

AK Parti'den zehir zemberek sözlerle istifa etti

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'Yasa dışı bahisin kökünü kurutacağız'

6,5 milyon genç ne eğitimde ne istihdamda yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Ramazan mesajı

'Sivil Toplum ve Akademi İş Birliği Şart'

'Sporun birleştirici gücüne destek olmaya devam edeceğiz'

Konut satışları yüzde 4,7 azaldı

'O köprüleri sana sattırmayacağım'

'Öfke selinin yıkamayacağı hiçbir set yoktur'

Casperlar'ın devlete sızan köstebek ağı çökertildi

Terörsüz Türkiye raporu önemli bir kazanım

Mehmet Şimşek 'seyyanen zam' kapısını kapattı

'19 Mart darbesinin maliyeti 250 milyar doları aştı'

'Bize yasak Bilal Erdoğan'a serbest'

Galatasaray, İtalyan devini 5’leyerek evine yolladı

'Türkiye gerici-şeriatçı bir kuşatma altında!'

'Kılıçdaroğlu, ilk iş olarak İmamoğlu ve ekibini ihraç edecek'

Mehmet Ağar, Mustafa Çiftçi görüşmesine dair ilk kez konuştu!

Züber'in sahiplerine gözaltı!

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Yükleniyor

'İran ile anlaşamazsak çok kötü şeyler olacak'

Epstein soruşturmasında Prens Andrew gözaltına alındı

'En güçlü ordu bile tokat yiyebilir'

Tom Barrack: Beni uşağın olarak işe al

Trump yönetimi Epstein dosyalarını örtbas ediyor

'Yerel bir Kürt yönetimi istiyoruz'

Navalny’nin ölümünden Rusya sorumlu

'ABD ve Avrupa birbirine ait ama kendinizi savunmalısınız'

ABD ordusu İran'a karşı uzun soluklu operasyonlara hazırlanıyor!

'Adalet Bakanı olan savcının bir başka kurbanı'

Derin Talu'dan çok konuşulacak itiraf

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Sürdürülebilir Gelecek İçin Güçlü İş Birliği

Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili Seçildi

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Beyaz ekmek gidiyor, 'tam buğday' geliyor

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Bürokratın 'özel tuvaletini' yazan gazetecilere dava

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 22 11 3 8 15 41
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 22 11 4 7 11 40
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 22 9 7 6 13 33
7.KOCAELİSPOR 22 8 8 6 -1 30
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 22 7 8 7 -9 28
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.KASIMPAŞA A.Ş. 22 4 11 7 -12 19
16.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 22 2 10 10 -26 16
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 22 3 16 3 -22 12