G-XKX1J2WR62
Türkiye'nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nı altın madalya kazanamadan tamamlaması gündeme oturdu.
Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın bugün sona ermesiyle Türkiye'nin kazandığı madalya sayısı tartışmaların gündemine oturdu.
Bu sene 101 sporcu ile olimpiyatlara katılan Türkiye, 40 yıl sonra altın madalya kazanamadan yarışları tamamladı. Toplamda 8 madalya kazanan Türkiye, 3 gümüş 5 bronz madalya ile 84 ülke arasında 64'üncü oldu.
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, sosyal medya hesabından, Türkiye'nin Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki performansını değerlendiren bir video paylaştı. Türkiye'nin madalya sayısındaki yetersizliğe dikkat çeken Davutoğlu, "2024 Paris Olimpiyatları'ndaki başarısızlığın sebeplerini açık yüreklilikle tartışmak zorundayız. Kimseyi dışarı bırakmadan tartışmak zorundayız. Ancak o zaman bu başarısızlıklardan bir ders çıkarma imkanımız olur" ifadelerini kullandı.
Davutoğlu, "Türkiye'nin son dönemde hemen hemen her alanda gösterdiği profil düşmesi hepimizi kaygılandırıyor" dedi.
Davutoğlu'nun konuşmasında yer alan ifadeler şöyle:
"2024 Paris Olimpiyat Oyunları, bugün itibarıyla nihayete erdi. Bu olimpiyatlarda al bayrağımızı göndere çekmek ve İstiklal Marşımızı gururla söyleyebilmek için büyük çaba sarf eden bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Gayretleri için minnettarız. Ancak şimdi hepimizin başımızı iki elimizin arasına alıp düşünmemiz gereken bir süreçteyiz.
Ülkemiz bu oyunlarda 60. sıranın da altına inerek tarihin en kötü neticelerinden birini aldı. Sadece son Rio ve Tokyo Olimpiyatları değil, daha önceki tarihlerle kıyas edildiğinde de maalesef aldığımız netice hiç parlak değil.
Sayın Cumhurbaşkanı, spora büyük yatırımlar yapmamızın neticelerini görmeye başladık dedi dün itibarıyla. Ama maalesef netice hiç parlak değil. Şimdi muhasebe yapması gereken ve hesap vermesi gereken herkesten bir soruya cevap vermesini beklemek hakkımız; Bu kadar büyük yatırımlara Türkiye Cumhuriyeti Devleti gibi güçlü bir devletin G20 ülkesi olan bir devletin nasıl olup da sporda G60'a bile girememiş olmasıdır.
Yani komşu ülkelere bakıldığında Gürcistan'dan, Özbekistan'dan, Kazakistan'dan, Azerbaycan'dan, onların başarıları bizim başarımız ama onların da çok gerisinde kalmak Türkiye'ye yakıştı mı?
Eksikler neyse tartışılmalı, kimsenin gözünün yaşına da bakılmamalı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan başlayarak olimpiyatlara hazırlıkları kim yapmışsa, kim neyi eksik bırakmışsa, bütün bir olimpiyat süresince İstiklal Marşımızı bir kere bile dinleme onurunu bu aziz millete yaşatmamışsa mutlaka hesaba çekilmeli.
Önümüzde bir sonraki olimpiyatlar için 4 yıllık bir hazırlık evresi var. Bu 4 yıllık hazırlık evresinin başarıya ulaşılması için her şeyden önce 2024 Paris Olimpiyatları'ndaki başarısızlığın sebeplerini açık yüreklilikle tartışmak zorundayız. Kimseyi dışarı bırakmadan tartışmak zorundayız. Ancak o zaman bu başarısızlıklardan bir ders çıkarma imkanımız olur.
Türkiye'nin son dönemde hemen hemen her alanda gösterdiği profil düşmesi hepimizi kaygılandırıyor. Bir kez daha bütün sorumlulara sesleniyorum; Bu başarısızlığın sebeplerini en detayına kadar araştıran bu başarısızlıkta payı olanlara gerekli soruları sorun, brifing alın gerekli çalışmaları yapın. Ama 2028 Olimpiyatları'nda bizim al bayrağımızı gönderde görme ve İstiklal Marşımızı gururla dinleme hakkımızı asla elimizden almayın.
Tekrar gayret gösteren bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum."
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.