Tarih: 03.07.2024 11:02

Abaoğlu, kolay pes ediyoruzun psikolojisini anlattı

Facebook Twitter Linked-in

Günümüz dünyasında birçok insanın sürekli olarak karşılaştığı bir sorun olan kolay pes etme, üzerinde düşünülmesi gereken önemli bir konudur. Kendimize "Neden kolay pes ediyorum?" diye sorduğumuzda vereceğimiz ilk cevap bilmiyorum olacaktır. Bu durumun sebeplerinin belirlenmesi önemli olup gerektiğinde psikolojik bir destek almak ardındaki sebepleri anlamamızı ve yeni stratejiler geliştirmemizi sağlayarak kendimize olan özgüvenimizi tekrar yeni baştan kazanarak hayata daha pozitif bakmamıza sebep olacaktır. 

Sıkıntılar hep olacak ve her halükarda pes etmemek önemli. Nietzsche’nin bu konuda çok güzel bir sözü var: Nedeni sağlam olanın nasılı olmaz diye. Yani neden pes etmemem, neden ayakta durmaya, mücadele etmeye devam etmem gerektiği konusunda nedenlerim sağlam ise o zaman nasıl pes etmem, nasıl mücadeleye devam ederim sorunları bir şekilde çözüme kavuşurlar. Dolayısıyla hayallerimizin, hedeflerimizin, ideallerimizin nedenlerini çok çok iyi düşünmemiz ve bu nedenlere çok çok derinden inanmamız gerekiyor.

Kolay Pes Etmenin Nedenleri

Kolay pes uygulamasının birkaç yaygın nedeni vardır:

Kolay Pes Etmemenin Yolları

Kolayca hedefe ulaşmak için daha kararlı bir şekilde ulaşmak için uygulanabilecek bazı stratejiler vardır:

Sonuç olarak

 Kendine güveni artıraracak hamleler ve küçük adımlarla ilerleyecek bir ortam oluşturarak, hedeflere daha kararlı bir şekilde ulaşmak mümkündür. Bugüne dönüp baktığımızda zihninize olumsuz düşünceler geldiğinde, başaramayacağınızı düşündüğünüzde ya da duygusal olarak  kötü hissettiğinizde önce fark etmek sonra kendinizi durdurmak; olumlu telkinler vermek;  mesela “başarabilirim, daha önce yaptım şimdi de yapabilirim, elimden geleni yapıyorum, sonucu istediğim gibi olmayabilir ama bunun için çaba sarf etmek de benim için yeterli, olduğu kadarını kabul ediyorum” gibi bunu gün içerisinde tekrar etmek size motivasyon anlamında iyi gelecektir.

Sonuca değil sürece odaklanıp, keyif almaya bakın. O anı bir daha yaşamayacaksınız.

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3