DÜNYA
DÜNYA HaberleriABD'den Çin'e Uygur Türkleri yaptırımı artıyor
ABD İç Güvenlik Bakanlığı, “Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası” kapsamında 26 şirketin daha ürettiği mallarının ülkeye girişini yasakladığını duyurdu.
- A-
- A
- A+
Çin'in Uygur Türklerini zorla çalıştırarak ürettiği ürünlerin ABD'ye girişinin engellenmesi ilişkin yasa kapsamında 26 tekstil şirketinin daha yasak listesine alındığı bildirildi.
ABD İç Güvenlik Bakanlığından 16 Mayıs 2024 tarihinde yapılan açıklamada, 17 Mayıs’tan itibaren geçerli olmak üzere söz konusu şirketlerin ürettiği malların ABD’ye girişinin kısıtlanacağı belirtilerek, “Bu adımlar, ABD’nin ülke tedarik zincirinde zorla çalıştırma kullanımını ortadan kaldırma ve Uygur Özerk Bölgesi’nde Uygurlar ile diğer dini ve etnik azınlık gruplarına karşı devam eden soykırım ve insanlığa karşı suçlara ilişkin hesap verebilirliği teşvik etme taahhüdünün bir parçası olarak atılıyor” ifadeleri kullanıldı.
YASAKLI ŞİRKET LİSTESİNE 65 KURULUŞ EKLENDİ
“Uygur Zorla Çalıştırmayı Önleme Yasası’nın (UFLPA) 2021 yılının sonunda yasalaşmasından bu yana yasaklı şirket listesine 65 kuruluşun eklendiği belirtilen açıklamada, bu şirketlerin giyim, tarım, plastik, kimyasallar, piller, ev aletleri, elektronik ve gıda katkı maddeleri gibi sektörlerde faaliyet gösterdiği bilgisi yer aldı.
Açıklamada şu ifadeler de yer aldı:
"Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, ABD tedarik zincirinde zorla çalıştırma uygulamalarını ortadan kaldırmaya ve Xinjiang Uygur Özerk Bölgesi'nde Uygurlar ve diğer dini ve etnik azınlık gruplarına karşı devam eden soykırım ve insanlığa karşı işlenen suçlar için hesap verebilirliği teşvik etmeye kararlıdır."
'ZORLA ÇALIŞTIRMAYA TOLERANS GÖSTERMEYECEĞİZ'
ABD İç Güvenlik Bakanı Alejandro Mayorkas, ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ülkenin tedarik zincirlerinde, zorla çalıştırmaya tolerans göstermeyeceklerini vurguladı:
"Amerika Birleşik Devletleri İç Güvenlik Bakanlığı, ülkemizin tedarik zincirlerinde zorla çalıştırmaya tolerans göstermeyecektir. Bugünün duyurusu, UFLPA'nın uygulanmasını güçlendiriyor ve sorumlu şirketlerin durum tespiti yapmalarına yardımcı oluyor. Böylece, birlikte zorla çalıştırma ürünlerini ülkemizden uzak tutabiliriz."
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Yükleniyor






