SİYASET
SİYASET HaberleriAK Parti ile yaptığımız görüşmelere de mi dava açılacak?
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasını eleştirirken "Sayın Savcı, o zaman bizim AKP ile yapmış olduğumuz görüşmelere de mi dava açacak?" diye sordu.
- A-
- A
- A+
DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınma sebeplerinden birinin yerel seçimlerde bazı bölgelerde ana muhalefetle yaptıkları 'kent uzlaşısı' olmasına tepki gösterdi.
- "İmamoğlu'nun kent uzlaşısı üzerinden gözaltına alınmasını kabul etmiyoruz.
- Sayın Savcı'ya sesleniyoruz, Kürtler siyaset ve ittifak yapmayacaksa ne yapacak Savcı Bey? Bu siyasi operasyon aynı zamanda bizleredir, kent uzlaşısındadır.
- Ne demek Türk ve Kürt ittifak yapamaz. Türk ve Kürt tarihsel ittifakından bahsediyorduk Sayın Savcı, o zaman bizim AKP ile yapmış olduğumuz görüşmelere de mi dava açacak?"
'SÜREÇ' HAKKINDA KISACA
Bilindiği üzere süreç MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ekim ayında Öcalan'ın Meclis kürsüsünde örgütün lağvedildiğini açıklaması ve karşılığında umut hakkından yararlanması teklifiyle başlamış, ardından İmralı'nın kapıları yıllar sonra Kürt siyasetçilere açılmıştı.
Başta Pervin Buldan ve Sırrı Süreyya Önder'den oluşan heyet, önce Ahmet Türk sonra da Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan, Cengiz Çiçek ve Faik Özgür Erol'un katılımıyla genişleyerek Öcalan'ı ziyaret etmişti.
Bu görüşmelerin sonunda teklifi 'tarihi' olarak niteleyen Öcalan, 27 Şubat'ta "tüm grupların silah bırakması ve örgütün kendini tasfiye etmesi için kongre toplayıp karar alma" çağrısı yapmıştı.
PKK Yürütme Komitesi imzasıyla yayımlanan açıklamada ise örgütün "kendisine yönelik saldırı olmadıkça hiçbir gücünün silahlı eylem yapmayacağı" duyurulmuştu.
DEM Parti Meclis ziyaretleri kapsamında bugüne dek EMEP, CHP, DEVA, Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve Türkiye İşçi Partisi'ni (TİP) genel başkanlar düzeyinde, MHP ve AKP'yi ise heyetler nezdinde ziyaret etmişti.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da talep etmeleri halinde randevu verebileceğini söylemişti.
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Akaryakıta yeni zam
'Türkiye çatışmanın değil barışın tarafındadır'
İspanya'dan İsrail'e 'soykırım' resti
ABD Mahkemesinden Halkbank 'Bağımsız Denetçi' kararı
'86 milyonun vergisi TRT'ye haram zıkkım olsun'
'İsrail'e bomba' sevkiyatı yapan Repkon USA isim değiştirdi
Hiçbir ülkenin egemenliğinde, topraklarında gözümüz yok
Ergene'de 2 ton tehlikeli fıstık yakalandı
Emre Saltık, vefatının 9. yıl dönümünde anıldı
Ümraniye Belediyesi İftara Yolda Yakalananları Unutmuyor
'Canlı yayın için kanun değişikliği gerekir'
'Silivri'de verilen hukuk değil, haysiyet ve fazilet mücadelesidir'
Zorunlu eğitim yaşı öne çekiliyor
Döşemealtı Belediyesi'ne operasyon
Mersin Büyükşehir Belediyesi'ne operasyon
Parti numarası olmayan gıda ürünü satılamayacak
Bir meslek grubuna daha yeşil pasaport talebi
Mustafa Berat Kasımoğlu görevden uzaklaştırıldı
Hazine iki ihaleyle 45,6 milyar lira borçlandı
'Türk sermayesiyle üretilen bombalar İsrail'e gidiyor'
Petrol fiyatı 119 dolardan 84 dolara çakıldı
'Israrla Kürtlere akıl vermeye çalışanlar var'
Kuyumcukent'te 20 milyon liralık soygun!
'Hakimler, savcılar, polis aynı anda koordine ediliyor'
İBB davasında çekilen görüntülere soruşturma
Yükleniyor





