Tarih: 15.10.2024 19:29

AK Parti oyları yükselmiyor, CHP’nin oyları düşüyor

Facebook Twitter Linked-in

Elif Çakır ve Yıldıray Oğur’un yorumlarıyla ekranlara gelen Bi' Karar Ver programına Siyasal İletişim Uzmanı İbrahim Uslu konuk oldu. AK Parti’nin Eylül ayı kamuoyu araştırmalarında ortaya çıkan oylarının yükselişi konusunu değerlendiren İbrahim Uslu, yaşanan durumun CHP’nin Erdoğan’la yapılan ‘Normalleşme’ adımları sebebiyle ortaya çıkan konjektürel sonuç olduğunu ifade etti. Uslu, yaşanan gelişmenin yeni trend olarak yorumlanması için erken olduğuna dikkat çekerek ilerleyen aylarda yapılacak anket sonuçlarının beklenmesi gerektiğinin altını çizdi.

“CHP İÇERİSİNDE HUZURSUZLUKLAR VAR”

CHP’nin Nisan ayından beri yapılan kamuoyu araştırmalarında birinci parti çıktığını ifade eden İbrahim Uslu, Eylül ayında yaşanan gelişmelerin bu durumu tersine çevirdiğini söyledi, “CHP’nin Erdoğan’la yaptığı görüşmeler sonrasında CHP içerisindeki tartışmalar arttı. Özellikle Kılıçdaroğlu tarafı tartışma başlattı diyebiliriz. CHP’nin tüzük kurultayına Kılıçdaroğlu katılmadı. Mansur Yavaş’ın serzenişleri vardı. Bu durumlar ‘CHP içerisinde huzursuzluklar var’ algısını besledi. Özgür Özel’in ABD ziyaretinde Türk Evi’ne sahip çıkması kendi iç kamuoyunda tartışmalara neden oldu. Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş arasında sorunlar yaşandığına dahil televizyonlarda çokça yorumlar yapıldı. En sonunda TBMM açılış töreninde CHP ortadan ikiye ayrıldı. 60 kadar milletvekili, Özgür Özel’in çağrısına rağmen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamada ayağa kalkmadığı söyleniyor. Bu gibi yaşanan olaylar CHP’nin oy kaybederek AK Parti seviyesine düşmesine neden oldu. En başta dediğimiz gibi bu durum Eylül ayına özel olabilir. Büyük çıkarımlar yapmamak lazım. Ancak Eylül ayında oy düşüşlerinin olduğu doğru.”

121212122121.jpg

“CHP’DE STRATEJİK ANALİZ YAPILMIYOR”

CHP’nin yaşadığı sorunları “Karar alma süreçlerinde strateji analizler yapılmıyor” olarak değerlendiren Uslu, yanlış kararları örneklerle sıraladı, “CHP karar alma süreçlerini stratejik analizlerle yürütmüyor. Hızlı kararların verilmesi bu durumu ortaya çıkarabiliyor. Türk Evi ziyareti yapılırken yeterince analiz yapıldığını düşünmüyorum. CHP Dış Politikadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel, Türkevi ziyaretini, “Türkevi vatandaşların vergileriyle yapıldı, AK Parti’den sonra da kalacak” diye açıkladı. Peki Beştepe’de vatandaşların vergileriyle yapıldı. Niye Beştepe’ye gidilmiyor o zaman? Türkevi için denen her örnek Beştepe için de geçerlidir. Bunlar kendi parti kamuoylarında çok tartışıyor. Bu tartışmalara nitelikli politika geliştirmeden ani kararlar veriliyor. CHP önce karar veriyor sonra tartışmalar sonrasında strateji belirlemek zorunda kalıyor. Bu tartışmalar CHP’ye olan güvene ve izleneme zarar veriyor. Politikalar ve kararlar kendi seçmenlerinizde tartışma yaratmayacak diğer tarafın tabanında ise ilgi ve beğeni yaratacak şekilde planlanır. CHP bunlar üzerinde yeterince değerlendirme yapıp karar almadığı için kendi tabanlarında büyük tartışmalara neden oluyor.” İfadelerini kullandı.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3