SİYASET
SİYASET HaberleriAnayasa Mahkemesi'nden 7 siyasi partiye mali denetim kararı
Anayasa Mahkemesi, Demokrat Parti, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Devlet Partisi, Kürdistan Sosyalist Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve İlk Parti’nin mali denetim kararlarını Resmi Gazete’de yayımladı.
- A-
- A
- A+
Anayasa Mahkemesi (AYM), Demokrat Parti, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Devlet Partisi, Kürdistan Sosyalist Partisi, Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi ve İlk Parti’nin mali denetimlerine ilişkin kararlarını açıkladı. Kararlar, Resmi Gazete’de yayımlandı ve partilerin belirlenen yıllara ait mali tablolarının denetim sonuçları kamuoyuyla paylaşıldı.
Yüksek Mahkeme tarafından yapılan açıklamada, Devlet Partisi ve İlk Parti’nin 2020, Demokrat Parti, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Kürdistan Sosyalist Partisi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi’nin ise 2021 yılına ait mali denetimlerinin tamamlandığı bildirildi. Anayasa Mahkemesi, söz konusu partilerin kesin hesaplarının Siyasi Partiler Kanunu’na uygunluk açısından incelendiğini duyurdu.
Denetim sonuçlarına göre, Demokrat Parti, Zafer Partisi, Adalet Partisi, Kürdistan Sosyalist Partisi ve Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi'nin 2021 yılına ait mali tabloları yasal düzenlemelere uygun bulundu. Aynı şekilde Devlet Partisi’nin 2020 yılına ait hesaplarının da doğru ve denk olduğu belirlendi.
Ancak İlk Parti’nin mali denetim sürecinde ciddi eksiklikler tespit edildi. Parti, genel merkez kesin hesabının dayanağını oluşturan gelir-gider belgelerini ve bu belgelerin işlendiği muhasebe defterlerini sunmadığı için yasal işlem süreciyle karşı karşıya kaldı.
İLK PARTİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
Anayasa Mahkemesi, İlk Parti’nin mali belgelerini ibraz etmemesi nedeniyle parti sorumluları hakkında yasal işlem başlatılması için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.
Bu karar, 2820 sayılı Siyasi Partiler Kanunu’nun mali şeffaflığa ilişkin hükümlerine uyulmamasının ciddi yaptırımlara yol açabileceğini gösteriyor. Mahkeme, siyasi partilerin mali hesaplarının kamu kaynakları açısından denetlenebilir olmasının önemine vurgu yaparak, mevzuata uyum göstermeyen partilere yönelik yaptırımların uygulanacağını belirtti.
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor






