Tarih: 15.09.2024 14:54

Anayasa'nın 4'üncü maddesine karşıyız

Facebook Twitter Linked-in

Türkiye'nin yönetim şeklini, laik ve sosyal bir devlet olmasının yanı sıra resmi dili Türkçe'yi ve resmi bayrağı Türk bayrağını belirleyen maddeler Hüda-Par'ın hedefinde.

Terör örgütü Hizbullah üyeliğinden mamkum olmuş şahısların yer aldığı Hüda-Par'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, katıldığı bir TV programında Anayasa'yı açıktan hedef aldı.

Zekeriya Yapıcıoğlu, Türkiye'nin dilinin Türkçe, yönetiminin de laik ve sosyal bir devlet olmasının teminatını sağlayan Anayasa'nın dördüncü maddesinin değiştirilmesini istedi.

"PKK'ya ve Hizbullah'a" terör örgütü diyemem sözleri ile de hatırlanan Yapıcıoğlu, şunları sarf etti:

"Ahmağa anlatır gibi tek tek söyledim, buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar. Biz, anayasanın 4'üncü maddesi olmasın diyoruz. Kameraya bakarak söyleyeyim bir daha. Anayasa'nın 4. maddesi olmasın diyoruz. Anayasa'da değiştirilemez maddeler olması demek, bütün değiştirilemez dediğiniz maddelerin hepsini değiştirelim anlamında değildir. Anayasa'nın 4. maddesine karşıyız. Tamam mı anladınız mı? 4. madde gelecek nesillerin iradesine ipotek koymaktır. Diğer maddeleri oturalım beraber yazalım. İlk 4 madde değil, 4. madde."

Yapıcıoğlu, son genel seçimde AKP listelerinden Meclis'e girmişti. Yapıcıoğlu ile beraber dört Hüda-Parlı dea artık milletvekili.

Terör örgütleri ile ilgili açıklamaları ile bilinen Yapıcıoğlu'nun kuvvet komutanları ile beraber verdiği poz tepki toplamıştı.

Yapıcıoğlu, Malazgirt Zaferi nedeniyle Bitlis Ahlat'taki Selçuklu Mezarlığı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Hava Kuvvetleri Komutanı Ziya Cemal Kadıoğlu ve Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ile yan yana fotoğraf vermişti.

347416.jpg




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3