Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakı'nın bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum," dedi.

Anayasa
  • A-
  • A
  • A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. dönem 3. yasama yılının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bir sivil anayasa talebinde bulunan Erdoğan, Türk demokrasisinin güçlenmesi için tüm siyasi partilerden yapıcı yanıtlar beklediğini vurguladı.

1 Ekim Salı günü TBMM'de gerçekleştirilen açılışta Erdoğan, Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtarmak için yeni ve sivil bir anayasa ile buluşma çağrısını yineledi. "Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz" diyen Erdoğan, Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili Cumhur İttifakı'nın herhangi bir sorun yaşamadığını da ekledi.

"ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİYLE SORUNUMUZ YOK"

Erdoğan, "Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum" dedi. Ayrıca, Numan Kurtulmuş'un 3. madde konusundaki eleştirilerine de yanıt vererek, bu tartışmaların gündemde kalmasının gerekli olmadığını vurguladı.

Anayasa ile ilgili çağrıda bulunan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı’nın inşası için içerde ve dışarıda koşturmaya devam ediyoruz. Daha adil ve müreffeh Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Türkiye'yi sivil ve demokratik bir anayasa ile buluşturmalıyız. Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermesini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma yok. Bu maddeler üzerine tartışmalar sürece katkı sağlamaz." ifadelerini kullandı.

İsrail, Gazze'de durmayacak demiştik. İlk günden bu yana bu söylemlerimizin haklı olduğu ortaya çıktı.

"İSRAİL LÜBNAN'I İŞGALLE YETİNMEYECEK"

İsrail’in Gazze’deki saldırgan tutumuna değinen Erdoğan, "İsrail'in durmayacağını, gözünü bölgedeki diğer ülkelere dikeceğini her fırsatta ifade ettik" dedi. Erdoğan, BM’nin durumu ile ilgili kaygılarını paylaşarak, "Kendi personellerini dahi koruyamayan bir BM görüntüsü uluslararası sistem adına utanç ve kaygı vericidir" ifadesini kullandı. Ayrıca, "Güvenlik Konseyi'nin İsrail'i durdurmak için daha neyi beklediğini merak ediyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bu ikazlarımızdan dolayı bazı dostlarımızın ve ülkemiz içindeki malum kesimlerinin haksız eleştirilerine maruz kaldık. İsrail'in BM Geçici Barış Gücü'ne saldıracak, tehdit edecek küstahlaşması konunun ciddiyetini ispata kafidir. Kendi personellerini dahi koruyamayan bir BM görüntüsü uluslararası sistem adına utanç ve kaygı vericidir" dedi.

"TABLOYU ÇOK NET BİÇİMDE ORTAYA KOYMUŞLARDIR"

Erdoğan, "Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlarımıza en fazla tepki gösterenler yine bunlardı" diyerek, eleştirilerin ciddiyetine dikkat çekti. Savunma ve Dışişleri Bakanları’nın ortaya koyduğu tabloyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Ülkenin ve milletin güvenliğine dair meseleleri polemik konusu yapanları milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadesini kullandı.

"LÜBNAN'DAN TAHLİYELER SÜRECEK"

Gazze'ye yardım ulaşımındaki engellere de dikkat çeken Erdoğan, "Refah Sınır Kapısı'nın İsrail güçleri tarafından işgaliyle birlikte Gazze'ye ulaştırılan yardım miktarında ciddi düşüş oldu" dedi. Türkiye'nin insani yardımlara devam edeceğini belirten Erdoğan, "Lübnan'daki vatandaşlarımızın tahliyesini de gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç ve talep olması halinde tahliye operasyonlarımız sürecektir" şeklinde konuştu.

"İHA VE SİHA SATIŞLARINDA TÜRKİYE ZİRVEDE"

Erdoğan, TEKNOFEST’in 9.sunu Adana’da gerçekleştirerek, Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarını aktardı. "İHA'larda dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yer alıyoruz. Geçen yıl bu alanda dünya genelinde satışların yüzde 65'i Türk savunma sanayi şirketleri tarafından gerçekleştirildi" diyen Erdoğan, "Savunma sanayimizi seferberlik ruhuyla desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadeleriyle Türkiye'nin hedeflerini vurguladı.

"ORUÇ REİS, SOMALİ DENİZLERİNDE 3 SAHADA SİSMİK FAALİYET İCRA EDECEK"

Erdoğan: "Dünyadaki gelişmeleri doğru okuyacak, çığır açmış teknolojilerin kuluçka dönemlerini çok iyi analiz edecek, bugünü kurtarmayı kafi görmeyerek yarınları doğru planlayacağız. 2024-2025 akademik yıl açılışında bilimsel araştırmalarda üniversitelerden beklentilerimizi vurguladık. 5 Ekim Cumartesi günü sismik araştırma gemimiz Oruç Reis'i İstanbul Boğazı'ndan Somali'ye yolcu ettik. Oruç Reis, Somali denizlerinde 3 sahada sismik faaliyet icra edecek." dedi.

 

Yorum Yazın

'Rakibi hapse atarak siyaset yapamazsınız'

'Yasamanın da başkanlık modeline uygun şekilde yeniden yapılandırılması şart'

'Yunanistan'la Ege ve Akdeniz'deki sorunlarımız çözümsüz değil'

'Adalet Bakanı olan savcının bir başka kurbanı'

TCDD’den Marmaray ve metro hatlarına zam talebi

Bakan Çiftçi hafızlık yarışmasında birinci olmuş

Suç Örgütü davasında Aziz İhsan Aktaş savunmada

'Cumhuriyetimiz, büyük tehdit altında'

'Bu süreç yalnızca bir dava değildi, bir tasfiye operasyonuydu'

'MHP yeni bakanların yanındadır'

Meclis’te Akın Gürlek gerilimi!

Gıda sahtekarlarına 'anlık kapatma' geliyor

'Daha güçlü bir hukuk devleti için gayret göstereceğiz'

Davutoğlu’ndan iktidara 'Epstein' eleştirisi

Ahmet Ahlatçı'ya yurt dışı yasağı

'Davayı açan, davaya bakan hakimlerin başına geçti'

Bir yılda süte yüzde 41, ete yüzde 50'yi aşan zam

'Bir Kapı Bin Hayat Kurtarır'

'25 km'lik fay kırılacak'

'Sorumluluğu ağır bir görevi üstlenmiş oldum'

Türkiye gümüş ithalatında rekor kırdı

'Ocak’ta faize 454 milyar lira ödendi'

Kaçak döviz bürolarına operasyon

Kongre üyesi, Epstein belgelerinde sansürlenen 6 ismi açıkladı

Adalet Bakanı ve İçişleri Bakanı değişti

'İki Boğaz köprüsü ve 7 otoyolu özelleştirmek istiyorlar'

Avrupa’da emekli maaşı sıralaması: Türkiye en alt sırada

Ahmet Mücahit Ören Epstein belgelerinde yer aldı

Emeklinin bayram ikramiyesi eridi

Faruk Gökkuş: Köprüleri özelleştireceğiz

Yükleniyor

'Adalet Bakanı olan savcının bir başka kurbanı'

Kongre üyesi, Epstein belgelerinde sansürlenen 6 ismi açıkladı

'ABD saldırırsa, bölgedeki üslerini hedef alırız!'

İran'la ticaret yapan ülkelere ikinci ek vergi

Bill Gates'ten Epstein itirafı

ABD-İran zirvesi iptal

Muammer Kaddafi'nin büyük oğlu Seyfulislam öldürüldü

Oval Ofis'te Epstein sorusu gerilimi

Venezuela'dan ABD'ye ilk LPG sevkiyatı yolda

'Türkiye F-35 alamayacak'

'Kalbim sevmeye de, sevilmeye de açık'

Şeyma Subaşı şaşırtmaya devam ediyor

Sydney Sweeney'den yürek hoplatan pozlar!

Sahra Şaş ödül törenine damga vurdu!

Nefise Karatay'ın son hali gündem oldu

'Tramvaya asılmak gibi bana da asılmak yasaktır'

'Her kapı çaldığında polis geldi sanıyordum'

Yaren Güldiken kırmızı elbisesiyle sosyal medyayı salladı

Sörften sonra çok daha iyi bir insan oldum

Melisa Döngel'den dikkat çeken paylaşım

Otomotiv sektöründe kârlılık baskı altında

Tesla verimlilikte zirvede, BYD sınıfta kaldı, menzil kralı Audi

MG’nin Hybrid+ Teknolojisi Yakında Türkiye’de!

Alfa Romeo’dan takas desteği avantajı

Volvo EX60, yılın ikinci yarısında Türkiye’de

Dijital kanallara güven arttı, kullanıcı sayısı yükseldi

Elektrikli otomobil sayısı 370 bini aştı

2. el otomotiv satışı 2025'te rekor kırdı

Trafik sigortasında primler değişti

'Ürün gamımızı her geçen gün güçlendiriyoruz'

Harran Üniversitesi Hastanesi'nde rüşvet iddiası

Hastanelerde ilaç operasyonu, 5 gözaltı

Kamu hastanelerinde erişim krizi

Yanlış tercih metabolizmayı yıkıyor…

Vicdansız hemşire Bağrıyanık tutuklandı!

Huzurevi fiyatlarında rekor artış

Eczane eczane dolaşmaya son!

ABD, Dünya Sağlık Örgütü'nden resmen ayrıldı

Bütçeyi yutan şehir hastanelerine 6 tane daha ekleniyor

Sıra numarası ekranında "Cübbeli Ahmet" sohbeti açıldı

Anadolu Medya Çalıştayı Ankara’da Toplandı

AYM, Anadolu Ajansı'nı kusurlu buldu

Ekol TV'ye "kara para aklama" soruşturmasında yeni gelişme

Hrant Dink'in öldürülmesinin üzerinden 19 yıl geçti

Acun Ilıcalı satış planını KAP'a bildirdi

RTÜK’ten TV kanalları ve dijital platformlara ceza

Haber sitelerine 'Google' darbesi

THY'den gazeteci Ali Kıdık'a uçuş yasağı

Burak Akburak İstanbul'da Gazetecilerle Buluştu

Ege TV kanalı icradan satışa çıkarıldı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 21 16 1 4 36 52
2.FENERBAHÇE A.Ş. 21 14 0 7 30 49
3.TRABZONSPOR A.Ş. 21 13 2 6 18 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 21 7 5 9 0 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 21 4 6 11 -2 23
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 21 6 11 4 -5 22
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 21 4 9 8 -9 20
13.TÜMOSAN KONYASPOR 21 4 9 8 -9 20
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 21 5 11 5 -15 20
15.İKAS EYÜPSPOR 21 4 11 6 -13 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12