Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakı'nın bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum," dedi.

Anayasa
  • A-
  • A
  • A+

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. dönem 3. yasama yılının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bir sivil anayasa talebinde bulunan Erdoğan, Türk demokrasisinin güçlenmesi için tüm siyasi partilerden yapıcı yanıtlar beklediğini vurguladı.

1 Ekim Salı günü TBMM'de gerçekleştirilen açılışta Erdoğan, Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtarmak için yeni ve sivil bir anayasa ile buluşma çağrısını yineledi. "Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz" diyen Erdoğan, Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili Cumhur İttifakı'nın herhangi bir sorun yaşamadığını da ekledi.

"ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİYLE SORUNUMUZ YOK"

Erdoğan, "Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum" dedi. Ayrıca, Numan Kurtulmuş'un 3. madde konusundaki eleştirilerine de yanıt vererek, bu tartışmaların gündemde kalmasının gerekli olmadığını vurguladı.

Anayasa ile ilgili çağrıda bulunan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı’nın inşası için içerde ve dışarıda koşturmaya devam ediyoruz. Daha adil ve müreffeh Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Türkiye'yi sivil ve demokratik bir anayasa ile buluşturmalıyız. Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermesini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma yok. Bu maddeler üzerine tartışmalar sürece katkı sağlamaz." ifadelerini kullandı.

İsrail, Gazze'de durmayacak demiştik. İlk günden bu yana bu söylemlerimizin haklı olduğu ortaya çıktı.

"İSRAİL LÜBNAN'I İŞGALLE YETİNMEYECEK"

İsrail’in Gazze’deki saldırgan tutumuna değinen Erdoğan, "İsrail'in durmayacağını, gözünü bölgedeki diğer ülkelere dikeceğini her fırsatta ifade ettik" dedi. Erdoğan, BM’nin durumu ile ilgili kaygılarını paylaşarak, "Kendi personellerini dahi koruyamayan bir BM görüntüsü uluslararası sistem adına utanç ve kaygı vericidir" ifadesini kullandı. Ayrıca, "Güvenlik Konseyi'nin İsrail'i durdurmak için daha neyi beklediğini merak ediyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bu ikazlarımızdan dolayı bazı dostlarımızın ve ülkemiz içindeki malum kesimlerinin haksız eleştirilerine maruz kaldık. İsrail'in BM Geçici Barış Gücü'ne saldıracak, tehdit edecek küstahlaşması konunun ciddiyetini ispata kafidir. Kendi personellerini dahi koruyamayan bir BM görüntüsü uluslararası sistem adına utanç ve kaygı vericidir" dedi.

"TABLOYU ÇOK NET BİÇİMDE ORTAYA KOYMUŞLARDIR"

Erdoğan, "Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlarımıza en fazla tepki gösterenler yine bunlardı" diyerek, eleştirilerin ciddiyetine dikkat çekti. Savunma ve Dışişleri Bakanları’nın ortaya koyduğu tabloyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Ülkenin ve milletin güvenliğine dair meseleleri polemik konusu yapanları milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadesini kullandı.

"LÜBNAN'DAN TAHLİYELER SÜRECEK"

Gazze'ye yardım ulaşımındaki engellere de dikkat çeken Erdoğan, "Refah Sınır Kapısı'nın İsrail güçleri tarafından işgaliyle birlikte Gazze'ye ulaştırılan yardım miktarında ciddi düşüş oldu" dedi. Türkiye'nin insani yardımlara devam edeceğini belirten Erdoğan, "Lübnan'daki vatandaşlarımızın tahliyesini de gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç ve talep olması halinde tahliye operasyonlarımız sürecektir" şeklinde konuştu.

"İHA VE SİHA SATIŞLARINDA TÜRKİYE ZİRVEDE"

Erdoğan, TEKNOFEST’in 9.sunu Adana’da gerçekleştirerek, Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarını aktardı. "İHA'larda dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yer alıyoruz. Geçen yıl bu alanda dünya genelinde satışların yüzde 65'i Türk savunma sanayi şirketleri tarafından gerçekleştirildi" diyen Erdoğan, "Savunma sanayimizi seferberlik ruhuyla desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadeleriyle Türkiye'nin hedeflerini vurguladı.

"ORUÇ REİS, SOMALİ DENİZLERİNDE 3 SAHADA SİSMİK FAALİYET İCRA EDECEK"

Erdoğan: "Dünyadaki gelişmeleri doğru okuyacak, çığır açmış teknolojilerin kuluçka dönemlerini çok iyi analiz edecek, bugünü kurtarmayı kafi görmeyerek yarınları doğru planlayacağız. 2024-2025 akademik yıl açılışında bilimsel araştırmalarda üniversitelerden beklentilerimizi vurguladık. 5 Ekim Cumartesi günü sismik araştırma gemimiz Oruç Reis'i İstanbul Boğazı'ndan Somali'ye yolcu ettik. Oruç Reis, Somali denizlerinde 3 sahada sismik faaliyet icra edecek." dedi.

 

Yorum Yazın

9 bin PKK’lıya ne olacak?

Kıbrıs’ta kalıcı çözüm iki devletle mümkün

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

'Süreçte ilerleme Erdoğan'ın oyun planına bağlı'

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Red Bull’a rekabet soruşturması

İmamoğlu’nun ikinci X hesabına da erişim engeli getirildi

102 futbolcuya hak mahrumiyeti cezası

'Selahattin Demirtaş bir dakika dahi tutuklu kalmamalı'

'Türkiye Uygurlar için artık güvenli ülke değil'

Vergi borcunda faiz indirimi

'Rüşvet olarak vermedim, hayır olur düşüncesiyle verdim'

El Bebek Gül Bebek Derneği’nden “Sıfır Ayrılık” çağrısı

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Belediyeler SGK’ya 234,2 milyar lira borçlu

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Tayfun Kahraman'ın tahliyesine yine ret kararı!

Akaryakıta bir zam daha geliyor

Akören Belediye Başkanı İsmail Arslan tutuklandı!

Balıkçı Kenan’ın yıkılan dükkanı 'kaçak' çıktı

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Dilovası Katliamı'nın altından kokain sanığı iş insanı çıktı!

Okul müdür yardımcısı, "Satranç şeytan icadı" dedi

Türk Futbolunun Yol Haritası” Konferansı Gerçekleştirildi

Emekliye refah payı ve ek zam sürprizi mi geliyor?

'6 Şubat depremleri bu bölgeye stres yükledi'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Bahçeli görüşmesi sona erdi

Polis memuru, eşi ve 2 çocuğunu öldürdü

Muazzez Abacı hayatını kaybetti

Yükleniyor

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Gazze’de ateşkesden bu yana can kaybı 245’e yükseldi

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Gazze'de can kaybı 68 bin 527’ye yükseldi

Pentagon'un asker maaşlarını ödeyebilmek için bağış kabul etmesi tartışılıyor

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Otomobil ithalatına yeni ek vergi

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Selda Öktem’den Şifalanma Enstitüsü

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7