Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle sorunumuz yok

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, "Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakı'nın bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum," dedi.

Anayasa

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 28. dönem 3. yasama yılının açılışında önemli açıklamalarda bulundu. Yeni bir sivil anayasa talebinde bulunan Erdoğan, Türk demokrasisinin güçlenmesi için tüm siyasi partilerden yapıcı yanıtlar beklediğini vurguladı.

1 Ekim Salı günü TBMM'de gerçekleştirilen açılışta Erdoğan, Türk demokrasisini darbe anayasasından kurtarmak için yeni ve sivil bir anayasa ile buluşma çağrısını yineledi. "Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz" diyen Erdoğan, Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle ilgili Cumhur İttifakı'nın herhangi bir sorun yaşamadığını da ekledi.

"ANAYASA'NIN İLK 4 MADDESİYLE SORUNUMUZ YOK"

Erdoğan, "Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermelerini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum" dedi. Ayrıca, Numan Kurtulmuş'un 3. madde konusundaki eleştirilerine de yanıt vererek, bu tartışmaların gündemde kalmasının gerekli olmadığını vurguladı.

Anayasa ile ilgili çağrıda bulunan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı’nın inşası için içerde ve dışarıda koşturmaya devam ediyoruz. Daha adil ve müreffeh Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Darbe anayasasından kurtulmalıyız. Türkiye'yi sivil ve demokratik bir anayasa ile buluşturmalıyız. Tüm siyasi partilerin yeni anayasa çağrımıza yapıcı cevap vermesini samimiyetle temenni ediyoruz. Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle partimizin, Cumhur İttifakının bir sorununun olmadığını, bu tartışmaların sürece katkı sağlamadığını ifade etmek istiyorum. Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışma yok. Bu maddeler üzerine tartışmalar sürece katkı sağlamaz." ifadelerini kullandı.

İsrail, Gazze'de durmayacak demiştik. İlk günden bu yana bu söylemlerimizin haklı olduğu ortaya çıktı.

"İSRAİL LÜBNAN'I İŞGALLE YETİNMEYECEK"

İsrail’in Gazze’deki saldırgan tutumuna değinen Erdoğan, "İsrail'in durmayacağını, gözünü bölgedeki diğer ülkelere dikeceğini her fırsatta ifade ettik" dedi. Erdoğan, BM’nin durumu ile ilgili kaygılarını paylaşarak, "Kendi personellerini dahi koruyamayan bir BM görüntüsü uluslararası sistem adına utanç ve kaygı vericidir" ifadesini kullandı. Ayrıca, "Güvenlik Konseyi'nin İsrail'i durdurmak için daha neyi beklediğini merak ediyoruz" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Bu ikazlarımızdan dolayı bazı dostlarımızın ve ülkemiz içindeki malum kesimlerinin haksız eleştirilerine maruz kaldık. İsrail'in BM Geçici Barış Gücü'ne saldıracak, tehdit edecek küstahlaşması konunun ciddiyetini ispata kafidir. Kendi personellerini dahi koruyamayan bir BM görüntüsü uluslararası sistem adına utanç ve kaygı vericidir" dedi.

"TABLOYU ÇOK NET BİÇİMDE ORTAYA KOYMUŞLARDIR"

Erdoğan, "Suriye'nin ve Irak'ın kuzeyine yönelik operasyonlarımıza en fazla tepki gösterenler yine bunlardı" diyerek, eleştirilerin ciddiyetine dikkat çekti. Savunma ve Dışişleri Bakanları’nın ortaya koyduğu tabloyla ilgili bilgi veren Erdoğan, "Ülkenin ve milletin güvenliğine dair meseleleri polemik konusu yapanları milletimizin takdirine bırakıyorum" ifadesini kullandı.

"LÜBNAN'DAN TAHLİYELER SÜRECEK"

Gazze'ye yardım ulaşımındaki engellere de dikkat çeken Erdoğan, "Refah Sınır Kapısı'nın İsrail güçleri tarafından işgaliyle birlikte Gazze'ye ulaştırılan yardım miktarında ciddi düşüş oldu" dedi. Türkiye'nin insani yardımlara devam edeceğini belirten Erdoğan, "Lübnan'daki vatandaşlarımızın tahliyesini de gerçekleştiriyoruz. İhtiyaç ve talep olması halinde tahliye operasyonlarımız sürecektir" şeklinde konuştu.

"İHA VE SİHA SATIŞLARINDA TÜRKİYE ZİRVEDE"

Erdoğan, TEKNOFEST’in 9.sunu Adana’da gerçekleştirerek, Türkiye'nin savunma sanayindeki başarılarını aktardı. "İHA'larda dünyanın ilk 4 ülkesi arasında yer alıyoruz. Geçen yıl bu alanda dünya genelinde satışların yüzde 65'i Türk savunma sanayi şirketleri tarafından gerçekleştirildi" diyen Erdoğan, "Savunma sanayimizi seferberlik ruhuyla desteklemeyi sürdüreceğiz" ifadeleriyle Türkiye'nin hedeflerini vurguladı.

"ORUÇ REİS, SOMALİ DENİZLERİNDE 3 SAHADA SİSMİK FAALİYET İCRA EDECEK"

Erdoğan: "Dünyadaki gelişmeleri doğru okuyacak, çığır açmış teknolojilerin kuluçka dönemlerini çok iyi analiz edecek, bugünü kurtarmayı kafi görmeyerek yarınları doğru planlayacağız. 2024-2025 akademik yıl açılışında bilimsel araştırmalarda üniversitelerden beklentilerimizi vurguladık. 5 Ekim Cumartesi günü sismik araştırma gemimiz Oruç Reis'i İstanbul Boğazı'ndan Somali'ye yolcu ettik. Oruç Reis, Somali denizlerinde 3 sahada sismik faaliyet icra edecek." dedi.

 

Salı

28.1 °

Çarşamba

26.5 °

Perşembe

27.8 °

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Hamaney'i aşağılık bir ölümden kurtardım

İran nükleer projesini yeniden inşa etmeyi düşünürse tekrar saldıracağız!

ABD’nin saldırısı, İsrail’in arkasındaki gücü gösterdi

İran'ın nükleer programı yok oldu

İran nükleer silah elde etmek için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip

Pis işlerimizi İsrail hallediyor

Her saldırıya aynı sertlikte karşılık veririrz

'Tahran halkı saldırıların bedelini çok yakında ödeyecek'

Sıla Türkoğlu güzelliğiyle büyüledi

Güzel oyuncu eleştiri yağmuruna karşı olan sessizliğini bozdu

Melisa Döngel soluğu tatilde aldı!

Güngör, Sofia Vergara’nın üstsüz pozunu beğenince...

Aslı Bekiroğlu hastane odasından isyan etti

Melis Sezen kısa taytıyla poz verdi!

Demet Özdemir bayramda soluğu babasının yanında aldı

Hazal Subaşı sezonu açtı

Pelin Akil hastanelik oldu

Fatma Turgut'un ehliyetine el konuldu

ZŁOMBOL 2025 RALLİSİ GIRESUN’DA SONA ERECEK

Türkiye Pickleball Ligi finalleri için geri sayım başladı

Okan Aydoğan Milli Takım kadrosuna seçildi

Hipodrom.com’un marka yüzü Emre Karayel oldu

İstanbul Park TOSFED'e emanet

İmza kampanyası kulübümüzün geleceği açısından uygun değildir

Filenin Sultanları Polonya’yı da devirdi!

Futbolseverlerin heyecanını paylaşıyoruz

Sualtı Hokeyi Kadın Takımından Büyük Başarı!

Galatasaray takım otobüsüne taşlı saldırı!

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Ekonomik kriz ulaşımı da vurdu

Ticaret Bakanlığı'ndan ikinci el araç ticaretine sıkı denetim

BYD’den 22 modelde beklenmedik indirim

Tüketiciyi yanıltan reklamlara 15,8 milyon lira ceza kesildi

Otomotiv üretimi ilk 5 ayda yüzde 1,4 geriledi

Arızalı otomobil yenisiyle değiştirilecek

Otomotiv sektörü ihracatta rekor tazeledi

Beş ayda 49 bin kepenk indi

Faiz ve kurla oynayarak bir yere varamayız

Bir kesim Balkanlar, bir kesim Bangladeş gibi yaşıyor

Beyaz yakalılar sınıfsal çöküş yaşıyor

Türkiye konut ve kirada OECD’yi solladı

Türk kompozit sektöründen güçlü bir adım

Şirket iflasları son 12 yılın zirvesinde

Türkiye'de her iki çalışandan biri asgari ücretli

Sanayid kapasite kullanımı en düşük seviyede

Aysunzade Tekstil Samsun’daki fabrikasını satışa çıkardı

Türk Üretimi Arpların Amerika Çıkarması

ZŁOMBOL 2025 RALLİSİ GIRESUN’DA SONA ERECEK

Bayrampaşa'da şampiyonluk kutlaması

Volvo EX30 Türkiye Yollarında

e-Fatura’da son gün yarın

Grev zamanı geldiğinde herkes noksansız uygulayacak

TÜİK, işşizliğin azaldığını açıkladı

Beş ayda 49 bin kepenk indi

Kamu harcamalarında yapay zeka dönemi başladı

DEM Parti'den Şeyh Said için 'iade-i itibar' çağrısı

İkinci el araca Avrupa’dan 2.5 kat daha fazla ödüyoruz

YSK'nın verdiği kararı başka mahkeme bozamaz

İsrail'in sıradaki hedefi Türkiye

En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine çıkarılmalı

Sırbistan'da öğrenciler Vuvic iktidarını protesto etti

İmamoğlu ile Erdoğan arasındaki fark açılıyor

Bebek Otel için yıkım kararı

'Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz'

Manisa’da 3 köy tahliye edildi, yol kapandı

Uzmanlar Diş Sağlığına Karşı Uyarıyor

Özel, yabancı siyasetçilerden demokrasi dileniyor

Faiz ve kurla oynayarak bir yere varamayız

Kaymakam Çelik’den Öğrencilere Sürpriz Ziyaret

AK Parti'nin ardından İYİ Parti YSK Temsilcisi de teyit etti

Yoon Suk Yeol, sıkıyönetim soruşturması kapsamında sorgulandı

Kira sözleşmesinden sonra imzalanan taahhüt geçerli sayıldı

ASUMAN DABAK'A EĞLENCE MİZAH ÜSTÜN BAŞARI ONUR BELGESİ

Sanatla Adaletin İzinde: Âdil-i Mutlak Bursa'da

Ali Özçete OSS'de güven tazeledi

Yanlış Beslenme Kalp Durmasına Yol Açabilir!

Yükleniyor