BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriAnkara'da ulaşıma 38,9 zam yapıldı
Zamla yatıp zamla kalkmaya devam ediyoruz. Hükümetin akaryakıt zamlarını seriye bağlasının ardından Ankara'da ulaşıma bugün 38,9 zam yapıldı. Ankara Büyükşehir Belediyesi son zammı 24 Temmuz 2023'te yapmıştı.
- A-
- A
- A+
Hükümet bütçe açığını kapatabilmek için tütün ürünleri, alkollü içecekler ve akaryakıt fiyatlarına zam üstüne zam yapmaya devam ediyor. Özellikle akaryakıt zamları vatandaşın gıda ürünlerine büyük darbe indiriyor.
Nakliyenin artmasıyla pazarcılar başta olmak üzere esnaf da bu nakliye giderlerini ürünlerine yansıtınca kilo fiyatı 20 TL'ye meyve bile bulmak imkansızlaştı.
Vatandaşa meyve fiyatını söylerken yüzüne bile bakamadığını söyleyen bir esnaf "Halden aldığım ürünü pazara sırtımda taşıyacak halim yok. Ben de nakliye gidereni ürüne ilave ediyorum. Artık kilo yerine taneyle meyve alan aileler var. İnanın fiyat söylerken utancımızdan vatandaşın suratına bakamıyoruz" dedi.
Akaryakıt fiyatlarının artması vatandaşa yine zam olarak yansıyacak. İstanbul'da yapılan yüzde 13'lük zamlı tarife bu hafta itibarıyla uygulanmaya başlandı.
GEÇEN YIL MOTORİNE DEV ZAM YAPILDI
Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) geçtiğimiz hafta yapılan UKOME toplantılarında, toplu ulaşım için zam kararı almıştı. Artan maliyetlerin gerekçe gösterildiği zam kararında ABB, toplu ulaşım tarifelerine yüzde 38,9 ile yüzde 50 aralığında zam yaptı.
Ankara'da yapılan zamlar bugünden itibaren yürürlüğe girdi. Yapılan zamla birlikte ANKARAY, metro, EGO otobüsleri ile ÖHO ve ÖTA'larda tam biniş ücreti 15 liradan 21 liraya, öğrenci biniş ücreti de 7,5 liradan 10,5 liraya yükseldi.
Ankara'da ulaşım ücretlerine en son 24 Temmuz 2023'te zam yapılmıştı. Geçen yıl yapılan zam sonrasında asgari ücret yüzde 49 oranında artarken, motorinin litre fiyatı ise yüzde 80 oranında yükseldi.
Tarikatçılara Atatürk tepkisi gösteren Teğmen göreve dönüyor
Eren Holding, Çorlu'daki dev fabrikasını kapattı
Mehmet Cemil Acar’ın gizli serveti de ortaya çıktı
Ayhan Bora Kaplan davasından MHP’li yönetici çıktı
'Netanyahu terörü bölgesel ve küresel barışı tehdit ediyor'
NATO, ABD olmadan kağıttan kaplan
Emekliler zam talebiyle sokağa indi
Tom Barrack'tan yine skandal sözler
'Dikkat edin sırada Türkiye var'
'Muhalefetin gerçek oyu anketlere yansımıyor'
Muhittin Böcek'ten Akın Gürlek'in 'rüşvet' iddiasına yanıt
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Yükleniyor






