BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriArazisine ruhsat verilmeyince belediyeyi silahla bastı
AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba'nın eşi Nesim İba, arazisine ruhsat verilmediği gerekçesiyle Edirne Belediyesi'nin binasını bastığı iddia edildi.
- A-
- A
- A+
İddialara göre Nesim İba, saat 10.25 sıralarında Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü binasına gelerek Müdür Vekili Dinçer Asar’ın odasına girdi.
Tanıkların iddialarına göre belinde silahla binaya giren Nesim İba’nın geliş sebebi ise ruhsat anlaşmazlığıydı.
YURT ARAZİSİNE OTEL RUHSATI İSTEDİLER
HalkTV'nin aktardığı habere göre, Nesim İba'nın ortağı olduğu Gümüş İnşaat Nalburiye ve Sanayi Ticaret LTD ŞTİ, Abdurrahman Mahallesi Kanarya sokakta bir kız yurdu inşa etti. Bu yurt binası daha sonraki süreçte otele çevrilmek istendi.
Bu sebeple otel ruhsatı almak için belediyeye başvurulunca, belediye “Otel ruhsatı şartlarının yerine getirilmediği” gerekçesiyle başvuruyu reddetti. Belediye araziye yurt inşaatı izni verdiği ve otel imar şartlarının farklı olduğu için ruhsat vermeyince işyeri açma ve çalışma ruhsatı düzenlenemedi. İddialara göre, yurt binası olan yer “Aliba Otel” adıyla çalışmaya devam ediyor.
MÜDÜRÜN ODASINI DAĞITTI
Edirne Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne gelip Müdür Vekili Dinçer Asar’ın odasına giren Nesim İba, ruhsat talebinde bulundu. Asar'dan ret cevabı alan İba, küfür ve tehditler savurarak masayı ve bilgisayarı yumrukladı.
İddialara göre İba'nın makam odasındaki bilgisayarı parçaladığı ve odadan gelen sesleri duyan belediye personelinin duruma müdahale etmek istese de başarılı olamadığı belirtildi.
POLİSLER İKNA ETMEYE ÇALIŞTI
Görgü tanıklarının iddiasına göre, ihbar üzerine binaya gelen polis ekipleri Nesim İba’yı uzun süre ikna etmeye çalıştı. Daha sonra belediyeye gelen AKP eski İl Başkan Vekili Aydoğan Akıncı, Nesim İba’yı binadan çıkmaya ikna etti. İkili polisin gözü önünde belediyeden ayrıldı.

Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
Yükleniyor






