DÜNYA
DÜNYA Haberleriİngiliz milletvekili, 'cinsel suçlar' şüphesiyle tutuklandı
İngiltere'de İşçi Partisi milletvekili Dan Norris, çocuklara yönelik cinsel suçlar ve tecavüz şüphesiyle tutuklandı. Parti tarafından görevinden uzaklaştırılan Norris, kefaletle serbest bırakıldı. Soruşturma devam ediyor.
- A-
- A
- A+
İngiltere'de İşçi Partisi milletvekili Dan Norris'in, çocuklara yönelik cinsel suçlar, tecavüz, çocuk kaçırma ve kamu görevini kötüye kullanma şüphesiyle 4 Nisan Cuma günü tutuklandığı bildirildi.
Polis tarafından yapılan açıklamada, suçların çoğunun 2000’li yıllarda işlendiği, ancak 2020’li yıllara ait bir tecavüz suçunun da soruşturma kapsamında yer aldığı belirtildi.
Tutuklanmasının ardından İşçi Partisi tarafından görevden uzaklaştırılan Norris, partinin Avam Kamarası'ndaki grup disiplini anlamına gelen kırbaç hakkını da kaybetti. Ayrıca, “Zalim Sporlara Karşı Birlik” başkanlığından da istifa etti.
İşçi Partisi’nden yapılan açıklamada, “Milletvekili Dan Norris, tutuklandığının öğrenilmesinin ardından İşçi Partisi tarafından derhal görevinden uzaklaştırılmıştır. Polis soruşturması devam ederken daha fazla yorum yapamayız” denildi.
BLUESTONE OPERASYONU
Avon ve Somerset Polisi, soruşturmanın “Bluestone Operasyonu” kapsamında, tecavüz ve ciddi cinsel saldırı ekipleri tarafından yürütüldüğünü açıkladı.
Polis, "Mağdur desteklenmekte ve ihtiyaç duyduğu her türlü uzman yardımına erişimi sağlanmaktadır" ifadelerini kullandı.
Polis, soruşturmanın hassasiyeti nedeniyle kamuoyundan spekülasyondan kaçınılmasını istedi. Norris, şartlı kefaletle serbest bırakıldı ve soruşturma sürüyor.
DAN NORRİS
65 yaşındaki Norris, 2024 genel seçimlerinde Muhafazakar Parti’nin önde gelen isimlerinden Jacob Rees-Mogg’u yenerek Kuzey Doğu Somerset ve Hanham milletvekilliğini kazanmıştı.
Norris, daha önce de 1997-2010 yılları arasında Wansdyke milletvekili olarak görev yapmış, Tony Blair ve Gordon Brown dönemlerinde çeşitli hükümet görevlerinde bulunmuştu.
Ayrıca, 2021 yılından bu yana West of England Belediye Başkanı olan Norris’in, Mayıs ayında yapılacak yerel seçimler öncesinde bu görevden ayrılması bekleniyor.
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
Yükleniyor






