SİYASET
SİYASET HaberleriAvrupalı belediye başkanlarından İmamoğlu'na destek
Avrupa'dan birçok belediye başkanı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını kınayarak ortak destek mesajı yayımladı.
- A-
- A
- A+
Paris, Amsterdam, Roma, Milan, Floransa ve Barcelona dâhil olmak üzere Avrupalı bazı belediye başkanları gözaltındaki İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından ortak destek mesajı yayımladı.
Belediye başkanlarının ortak açıklaması şöyle:
“Meslektaşımız İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasını ve Türkiye’deki seçilmiş yerel yöneticilerin tutuklanmasını en güçlü şekilde kınıyoruz.
İmamoğlu, demokratik yollarla seçilmiş bir belediye başkanı olarak, çoğulculuk, adalet ve temel özgürlüklere saygı temelinde bir geleceğe duyulan umudun simgesidir.”
Ortak destek mesajını paylaşan Avrupalı belediye başkanları:
Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo
Roma Belediye Başkanı Roberto Gualtieri
Amsterdam Belediye Başkanı Femke Halsema
Barcelona Belediye Başkanı Jaurme Collboni
Timisoara Belediye Başkanı Dominic Fritz
Strasbourg Belediye Başkanı Jeanne Barseghian
Milan Belediye Başkanı Giuseppe Sala
Floransa Belediye Başkanı Sara Funaro
Braga Belediye Başkanı Ricardo Rio
Zagreb Belediye Başkanı Tomislav Tomasevic
Turku Belediye Başkanı Minna Arve
Helsinki Belediye Başkanı Vartiainen Juhana
Gdansk Belediye Başkanı Dulkiewicz Aleksandra
Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 yıllık diploması iptal edildikten sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı “yolsuzluk” ve “terör” suçlarından oluşan iki ayrı soruşturma kapsamında 19 Mart'ta gözaltına alındı. İmamoğlu ile birlikte "suç örgütü kurmak" kapsamında “yolsuzluk” suçlamasıyla başlatılan soruşturmada, aralarında Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık ile İBB yöneticilerinin de olduğu 100 kişiye gözaltı kararı verildi. Diğer bir soruşturma olan “kent uzlaşısı” nedeniyle "terör" suçundan ise İmamoğlu'nun yanı sıra, Şişli Belediye Başkanı Resul Ekrem Şahan, İBB Genel Sekreteri Mahir Polat’ın da olduğu 6 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı.
İmamoğlu, İmamoğlu'nun danışmanı Murat Ongun, Tuncay Yılmaz, Fatih Keleş, Ertan Yıldız, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan, Beylikdüzü Belediye Başkanı Murat Çalık, İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, İstanbul Planlama Ajansı Başkanı Buğra Gökce, sanatçı Ercan Saatçive Reform Enstitüsü Başkanı Mehmet Ali Çalışkan'ın da aralarında olduğu 88 kişi gözaltına alındı.
Tavuk etine üst üste zam
SGK 36 ilacı daha geri ödeme listesine aldı
Motorinin litre fiyatı 75 TL sınırına dayandı
Takipteki alacaklar 660 milyar liraya dayandı
'Türkiye, yeni bir iktidarı karşılamak üzere doğum sancıları çekiyor'
'Utanç içinde hatırlanacak bir tarih'
'Savaşın sebebi İsrail’dir'
Yeşil erik açılışı 4 bin TL'den yaptı!
Bodrum'a gelenleri kaymakam karşıladı
Ayhan Bora Kaplan'ın avukatı tahliye edildi
'Türkiye Ada'nın tamamının garantörüdür'
İstanbul’da 27 CHP’li başkanın 12’si görevden uzaklaştırıldı
Türkiye kira artışında dünya lideri
'Kazanan ithalatçı, kaybeden çiftçi olur'
'İmamoğlu 1 yıldır hapiste, Avrupa buna sessiz kalmamalı'
MGK’da 3 başkanlık kuruldu
İran’a 'saldırıları derhal durdur' çağrısı
'Donald Trump için 'azil' çanları çalıyor'
Pentagon, İran için 200 milyar dolar bütçe talep etti
Danıştay, MEB’den 'Ramazan Genelgesi' savunması istedi
İki Kardeşin Sıra Dışı ve Mizah Dolu Hikâyesi
'Kahrolsun Amerikan emperyalizmi!'
Vatandaş ekonomiden umutsuz
'İddianame ortadayken başkanlarımız hala neden tutuklu?'
Motorine 5.70 TL zam geliyor
Elektrik ve doğal gaza zammını değerlendireceğiz
İhracat miktarında düşüş
'Belgeler sahte, üzerime kayıtlı 4 taşınmaz var'
Kemal Memişoğlu iftara askeri helikopterle indi
'İsrail bölgeyi felakete sürüklüyor'
Yükleniyor






