Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt ve Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) Başkanı Yavuz Yılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü vesilesiyle samimi bir buluşma gerçekleştirdi. Görüşmede, basın emekçilerinin zorlu çalışma koşulları ve demokrasinin teminatı olan basın özgürlüğü konuları ön plana çıktı.
Çınarcık Belediye Başkanlığı makamında gerçekleşen ziyarete; Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kırıcı ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Emre Tezakar da eşlik etti. Yerel ve ulusal basının sorunlarının masaya yatırıldığı görüşmede, gazeteciliğin toplumsal sorumluluğu üzerine önemli mesajlar verildi.
“Gazeteciler Susturulursa, Gerçekler Karanlıkta Kalır”
Buluşmada basın emekçilerinin yaşadığı zorluklara dikkat çeken Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, 10 Ocak’ın her geçen yıl daha derin bir anlam kazandığını belirtti. Basın özgürlüğünün sadece gazetecilerin değil, tüm toplumun hakkı olduğunu vurgulayan Kurt, şunları söyledi:
“Ağır ekonomik koşullar, sansür ve baskı sarmalında görev yapan basın emekçilerimizin mücadelesini yürekten destekliyorum. Gazetecilik, demokrasinin en temel taşıdır. Özgür ve bağımsız bir basın, toplumun nefes borusudur. Şunu unutmamalıyız ki; gazeteciler susturulursa, gerçekler de karanlıkta kalır.”

“Basın, Demokrasinin Nefesidir”
Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği (YGD) Başkanı Yavuz Yılmaz ise 10 Ocak’ın bir kutlamadan öte, mesleki bir dayanışma ve farkındalık günü olduğunu ifade etti. Gazetecilerin kamuoyunu aydınlatmak için gece gündüz demeden çalıştığını belirten Yılmaz, şu değerlendirmelerde bulundu:
Basın, demokrasinin nefesidir. Toplumun doğru bilgiye ulaşma hakkını savunan her bir meslektaşımız, bu nefesin gerçek emekçisidir. Her türlü zorluğa rağmen mesleğini etik değerlere bağlı kalarak, onuruyla sürdüren basın emekçilerimizin yanındayız. YGD olarak; özgür, tarafsız ve ilkeli bir basın anlayışını savunmaya devam edeceğiz.
Dayanışma Mesajıyla Son Buldu
Samimi bir sohbet ortamında devam eden ziyaret, yerel yönetimler ve basın kuruluşları arasındaki iletişimin güçlendirilmesi temennileriyle sona erdi. Başkan Avni Kurt, tüm basın camiasının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlayarak başarılar diledi.