802-508-7352
Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve 20 kişi, "ihaleye fesat karıştırma" ve "görevi kötüye kullanma" suçlamalarıyla gözaltına alındı.
İstanbul Beykoz Belediyesi’ne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Beykoz Belediye Başkanı Alaattin Köseler ve 20 kişinin ifade işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye sevk edildi.
Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) Beykoz Belediye Başkanı olan Alaattin Köseler, 27 Şubat sabahı saat 04.00’te evinde gözaltına alındı. Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla emniyete götürülen Köseler’e yöneltilen suçlamalar arasında "ihaleye fesat karıştırma" ve "görevi kötüye kullanma" yer aldı.
Soruşturma kapsamında belediye binası çevresinde güvenlik önlemleri artırılırken, polis ve çevik kuvvet ekipleri bina önüne bariyerler kurdu.
Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, yürütülen soruşturmanın ihalelerde usulsüzlük iddialarına dayandığını belirtti.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Beykoz Belediye Başkanı A.K., ihalelerde yetkili müdürler G.T., O.K. ve eski başkan danışmanı E.H.B. hakkında birden fazla ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ suçundan; ayrıca Başkanlık Özel Kalem Müdürü V.G. ve belediye personeli M.Ü. ile ihale yüklenicisi ya da teklif veren 15 firma yetkilisi olmak üzere toplam 15 şüpheli hakkında ‘İhaleye Fesat Karıştırma’ ve ‘Suç İşlemek Amacıyla Örgüt Kurma, Üyelik ve Yardım’ suçlamaları yöneltilmiştir. Bu kapsamda, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince yakalama, gözaltı ve arama işlemleri başlatılmıştır."
1960 yılında İstanbul’un Beykoz ilçesine bağlı Paşabahçe semtinde doğan Alaattin Köseler, eğitim hayatını Beykoz’da tamamladı. 1983 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nden mezun oldu.
Askerlik sonrası Mimar Sinan Üniversitesi’nde yüksek lisans eğitimine başladı. İnşaat sektöründe şantiye şefi ve proje müdürü olarak çalıştıktan sonra kendi mimarlık ofisini kurdu. Aynı zamanda Beykoz Spor Kulübü Başkanlığı görevinde de bulundu.
Siyasi kariyerine 1999 yılında Beykoz Belediye Başkanı olarak başlayan Köseler, halen CHP’den Beykoz Belediye Başkanlığı görevini sürdürüyor.
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyesi olan Köseler, evli ve bir çocuk babasıdır.