Tarih: 30.07.2022 12:19

Bu yetmez 6G’yi konuşmalıyız

Facebook Twitter Linked-in

İstanbul Havalimanı'nda 5G teknolojisi ilk testinin gerçekleştiği tanıtım törenine Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, bakan yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Vodafone, Turkcell ve Türk Telekom'un genel müdürleri, İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Kalyoncu ve diğer davetliler katıldı. 5G teknolojisinin ilk kez kullanıldığı İstanbul Havalimanı'nda Bakan Karaismailoğlu, oyuncu Kenan İmirzalıoğlu ile görüntülü görüştü.

Törende konuşan Bakan Karaismailoğlu 'Mobil telefonlar insanoğlunun en sık kullandığı teknolojilerden biri olduğu için mobil teknolojilerde hızlı bir şeklide gelişmekte. Henüz 4G ve 4,5 G teknolojileri insan hayatına yeni girmişken bir anda kendimizi 5G teknolojisinin içinde bulduk. Şimdi de 6G teknolojisini uygulamak için konuşuyoruz. Gelecekte belirlenen veri akışında 5G'nin dahil hız ve güvenlik açısından karşılamayacağını düşünmekteyiz” ifadesinde bulundu.

Konuşmasını sürdüren Karaismailoğlu “Türkiye 5'nci nesil mobil teknolojisini ifade eden 5G teknolojisinde önemli ve ciddi atılım stratejilerine sahip olarak yoluna devam edecektir. Halkımızın 5G ile buluşmasına az kaldı. Türkiye'nin 5G yolculuğu lansman töreninde bu başarılarını sizinle paylaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2023 yılında yapacağımız 5G ihalesinden sonraki süreçte de bu ürünlerin geliştirilmesi ve hem iç piyasamızda hem de dış piyasalarda kullanılması için önümüzdeki süreyi de en verimli biçimde kullanacağız' dedi.

‘MOBİL ABONE SAYISI 87,5 MİLYONA ULAŞTI’

Bilişim alanında 2022 yılı ilk çeyrek verilerini de açıklayan Bakan Karaismailoğlu 'Bilişim alanında, 2022'nin ilk çeyreğinde, bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 21 büyüdük. Sabit geniş hat abone sayımızı son yirmi yılda 20 binden 18,5 milyona ulaştırdık. Mobil abone sayımız 87,5 milyona ulaştı. Geniş bant abone sayımız da 89 milyon oldu” dedi.

‘TARİFE ÜCRETLERİNİ İNDİRDİK’

Tarife ücretlerine değinen Karaismailoğlu “On yıl önce dakikası 8,6 kuruş olan ortalama tarife ücretini, 1,5 kuruşa indirdik. 2022 yılı birinci çeyrekte internet kullanım miktarını bir önceki yılın aynı dönemine göre, sabitte yüzde 25, mobilde de yüzde 35 oranında arttırdık” diye konuştu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3