Tarih: 17.09.2024 18:21

Bu ahmaklara bu memleketi asla teslim etmeyeceğiz

Facebook Twitter Linked-in

Terör örgütü Hizbullah'tan mahkum olmuş şahısların da üye olduğu ve AKP listelerinden Meclis'e 4 vekil sokan Hüda-Par'ın başlattığı Anayasa tartışması devam ediypr.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, partisinin lideri Özgür Özel'in MHP Lideri Devlet Bahçeli'ye çağrısından sonra MHP'li İsmail Özdemir'den gelen yanıtı değerlendirdi

"AHMAKLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ"

Gökhan Günayın, şunları dile getiri:

"Allah akıl fikir versin. Bildiğim kadarıyla AKP, MHP, HÜDA-PAR ve DSP dörtlü olarak Cumhur İttifakı'nı oluşturuyorlar. MHP, CHP'yi eleştirmeye kalkacağına ortağına laf edebilsin. Bu üç maddeden hangisi seni rahatsız ediyor HÜDA-PAR. Onlara bir şey söylemeyi bile gerekli görmüyoruz. MHP'den bir tek laf duyabiliyor musunuz? Önce dönün nasıl bir ortamdasınız diye hesabını verdin. Bu Anayasa'nın ilk 4 maddesiyle derdi varmış. Onun olduğuna göre ortaklarının da derdi var hepsini ayrı ayrı tanıyoruz... Bu ahmaklara bu memleketi asla teslim etmeyeceğiz."

Yapıcıoğlu’nun sözlerinin suç olduğunu belirten Günaydın şunları dile getirdi:

"HÜDA-PAR'ın Genel Başkanı milletvekili seçildi, onu oraya seçtirenler utansın. AKP ve MHP çıksın 'HÜDA-PAR'ın açıklamalarını destekliyoruz. O bizim ortağımız desin.' Ya da 'bu açıklamalara katılmıyoruz artık ortağımız değildir' diyebilsin. Bunların hiçbirini diyemezler. HÜDA-PAR'ın Genel Başkanı TBMM açılışında Anayasa'ya bağlılığına yemin etmiş bir kişidir bu. Yemin ederken tek ayağını mı kaldırdı yoksa biz sıklıkla 'yalan söyleriz' farketmez mi' demek istiyor bilmiyorum ama bu yemin metni milletvekillerini bağlıyor. Kendisi hakkında çok fazla suç duyurusunda bulunuldu ancak anayasaya açıkça aykırı onu ihlal eden açıklamaları nedeniyle savcıların resen kişi hakkında soruşturma ve kovuşturma yürütmeleri lazım. Bu memleketin bir tane yürekli savcısı çıksın 'Bu açıkça Anayasa'yı ihlal ediyor ve milletvekiliği dokunulmazlığı için süreci başlatıyorum' diyerek bir yazı yazsın. Adalet Bakanı her gün CHP aleyhine laf etmeye yelteneceğine anayasayı korumak konusundaki görevlerini hatırlasın."

NELER OLMUŞTU?

Hizbullahı ve PKK'yı terör örgütü olmadığını dile getirmesiyle tanınan Hüda-Par'ın Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Anayasa'nın dördüncü maddesinin değiştirilmesini istedi. Yapıcıoğlu, "Ahmağa anlatır gibi anlattım buna rağmen anlamamakta ısrar ediyorlar" demişti.

Türk bayrağı, resmi dilin Türkçe olması ve laik Cumhuriyet'in teminatı olan dördüncü maddenin değiştirme talebi tepki toplamıştı.

Özgür Özel de, "Mikroba sen niye hastalık yapıyorsun diye hesap soramazsın. Mikrop mikroptur. Ama milliyetçi müfafazakarım diyenler... Bahçeli'ye soruyorum. Sen bu HÜDA Par'a ne diyorsun. Kimler kimlerle beraber?" demişti.

Özel'in açıklamasına ilk yanıt MHP Genel Başkan Yardımcısı İsmail Özdemir'den gelmişti. , şu ifadeleri kullanmıştı:

Ülkemizin darbe döneminden kalma ve tabir caizse yamalıklı bohçaya dönmüş 1982 anayasası yerine, sivil, kapsayıcı ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile uyumlu, aziz milletimizin ve 21. yüzyıl ülkülerimizin ihtiyacını karşılayacak yeni bir anayasa yapımına ihtiyaç duyduğu açıktır.

Bu noktada anayasanın ilk 4 maddesi ile ilgili başlatılmak istenen tartışmalar ise boş ve beyhudedir.

MHP’nin bu konudaki duruş, irade ve kararlılığı berrak, sarih ve katir.

Buna rağmen, anayasal düzeni bozmak üzere darbe girişiminde bulunan FETÖ ile kol kola giren, Türkiye’yi parçalamak maksadıyla etnik temelli bölücü faaliyet yürüten terör örgütü ve siyasi uzantıları ile ortaklık ve pazarlık masaları kuran, hatta bizzat PKK’ya müzahir bir televizyon kanalında anayasanın ilk dört maddesini değiştirecekleri iddiasında bulunan CHP ile onun yandaşı konumunda olan ilkesiz ve tutarsız sol basının konuyla ilgili MHP’yi tartışmaya açma çabası trajikomiktir.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3