Bu darbeciler ekonomimizin belini kırdı

CHP lideri Özgür Özel, 19 Mart'ta yaşanan ekonomik dalgalanmayı hatırlatarak, "Bu darbeciler zaten zorda olan ekonomimizin belini kırdılar. Merkez Bankası'ndan bir günde tam 30 milyara yakın rezerv satmak zorunda kaldılar" dedi.

Bu darbeciler ekonomimizin belini kırdı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin Yozgat'ta düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde konuştu. Özel, miting öncesi konvoy oluşturan çiftçilerle buluşarak traktörlerle miting alanına ulaştı.

Özel'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"Biz, bugün yiğidin harman olduğu yere, güzel Yozgat'a, mert Yozgat'a geldik. Yüreğinde vatan, millet, bayrak ve Atatürk sevgisi olan canım Yozgatlılar ile kucaklaşmaya geldik. Yozgatlı çiftçiler, 2 Nisan'da artık canları burnunda tepkileri ortadayken, işleri, aşları allerinden alınmış Yozgatlılar, bir de baktılar ki, birileri sandığı da seçme hakkını da ellerinden almaya, bir cumhurbaşkanı belirlemek için sandık başına gitmeye gün sayarken adaylarını ellerinden almaya, Ekrem İmamoğlu'nu, geleceğin cumhurbaşkanını ellerinden almaya kalktılar. O gün İstanbul ayağa kalktı, Türkiye ayağa kalktı. Sandılar ki, Yozgat'tan ses gelmeyecek. Yozgat'tan öyle bir ses geldi ki; o traktör konvoyu, traktörlerin kornaları Yozgat'tan bütün Türkiye'ye duyuruldu. Biz ezber bozuldu. Ezberlemişler; Yozgat bizimdir, bizden başkasına oy vermez, Yozgat tepki vermez, Yozgat eylem yapmaz diye bir ezbere varmışlar. Rahmetli Nida Tüfekçi'nin dediği gibi; Dersini almış da ediyor ezber, sürmeli gözleri sürmeyi neyler... Yozgat zulme susmamış, bugün de bu meydana sığmamıştır.

'KÖYLÜNÜN KARŞISINA DİKİLİYORLAR'

Sayın Erdoğan, Yozgat'taki AK Partililere pek kızmış geçen geldiğinde. Demiş ki; 'Bu ne, bu kadar meydan mı olur? Bu tarafları niye doldurmadınız?' Sayın Erdoğan, Yozgat'a kızma. O dolduramadıkları yeri bugün biz doldurduk.

Birileri oyu alırken iyi, sonra hizmet yapmayınca, taban fiyata tepki olunca, çiftçi faize itiraz edince, mazotun yüksekliğinden, gübrenin yüksekliğinden yakınınca, çiftçi iktidara mesafe koyunca, bir anda çiftçinin karşısına dikiliyorlar, köylünün karşısına dikiliyorlar. Gördüm ki; birileri yukarıdan bakıyor, kibirle bakıyor ve Yozgatlı köylüleri karınca gibi görüyor, onları ezmeye kalkıyor. Buradan iktidarı uyarıyorum; karınca gibi çalışkan o çiftçileri, sana ezdirmeyiz. Karıncanın kardeşi var, o da CHP'dir.

Şüphesiz, bu meydanda sadece çiftçiler yok. Şüphesiz bu meydanda sadece CHP'liler de yok. Bu meydan, Yozgat'ta, adaletsizliğe itiraz eden, haksızlığa karşı dilsiz şeytan olmayan ve hem iradesine hem geleceğine sahip çıkan Yozgat'ın bütün demokratları burada. Malum, bir mitingte o şehirdeki milletvekili, otobüsün üstünde olur. Bizim Yozgat'ta son seçimde İYİ Parti ile birlikte yaptığımız ittifakta, birinci sıra İyi Parti'deydi, ikinci sıradan da milletvekilimiz seçilemedi. Ama bu eksikliği Yozgat'ın bir evladı, Ankara Milletvekili Adnan Beker, partimize katılarak bu eksiği kapattı.

'DİK DURANLARA, KORKMAYANLARA SELAM OLSUN'

Yozgat'ı tapulu malı sananlar, aslında Yozgat'ı tanımayanlardır. Yozgat, 1950'de DP'ye büyük bir destek vermiş ama birkaç dönem sonra CHP'ye oy verip, CHP'ye çok partili dönemde seçimler kazandırmıştır. ANAP'lı olmuştur, Refah Partisi'nin kalesi olmuştur, AKP'ye oy vermiştir ama Yozgat, kim iyi yönetiyorsa destek vermiş, kim kötülük yapıyorsa cezasını kesmiştir. 31 Mart'ta yapılan seçimlerde aslında Yozgat, sesini duyurmuş, AKP duymazdan gelmiştir. Ve Yozgat Belediyesi'ni Yeniden Refah Partisi adayı Kazım Arslan kazanmıştır. Biz de kendisini tebrik ediyoruz. Neymiş; demokrasilerde efendi, sarayda oturanlar değil, onu saraya çıkaran Yozgatlıların kendisiymiş. Dün oyu al, seçil, gayet iyi. Daha sonra oylar düşünce, başkası seçilince zulme başla, kente sırtını dön. Yozgatlılara şunu hatırlatırım. 2011 yılında bu meydanda, Sayın Erdoğan, Yozgatlılara, Yozgat'ı bir dünya kenti, bir mega kent yapmanın sözünü verdi. 14 yıl geçti, biz bozkırın ortasında halen daha bir mega kent göremiyoruz. AKP, taş üstüne taş koymadığı gibi, Yozgatlılar, hemşehrileri Mümin Sarıkaya'nın şarkısında olduğu gibi 'Ben yoruldum hayat, gelme üstüme' diyorlar. Ama bu AKP, Yozgat'ın üstüne gitmeye, zulmetmeye, haksızlık yapmaya devam ediyor.

Yozgat'ta bir söz var; Dik duranın devesi ölmez demişler. Dik duranlara, korkmayanlara, teslim olmayan Yozgatlılara selam olsun: Atatürk ilk Yozgat'a geldiğinde, 1924, Yozgatlılara 'Bozok yaylasının yiğit evlatları, var olun' demiş. Buradan Bozok yaylasının yiğit evlatlarına sesleniyorum; sağ olun, var olun, hep birlikte olun. Yozgat'ın kaderini hep birlikte değiştireceğiz.

'SANDIĞI ELİNİZDEN ALMAYA KALKIYORLAR'

Çok partili hayatta tüm siyasi partilere oy vermiş, iyi yönetilmek isteyen, hizmet isteyen Yozgat'ın iradesine hem genel seçimlerde hem de yerel seçimlerde saygılı olduk. Yozgat'ta yüzde 4 oy çıkardığımız da oldu, milletvekilleri çıkardığımız da oldu. İşte demokrasi tam olarak budur. Sandıkla gelen sandıkla gider. Ama seçimle iş başına gelenler, şimdi seçimle gitmek istemiyorlar. Yozgat'ın da Türkiye'nin de önünden sandığı kaçırmak istiyorlar. Oysa demokrasilerde mühür, milletin elindedir. Soruyorum: Sandığın elinizden alınmasına izin verecek misiniz? Mührün elinizden alınmasına izin verecek misiniz? Sandığı elinizden almaya kalkıyorlar, izin verecek misiniz?

'DOĞRU MEYDAN BU MEYDANDIR ERDOĞAN'

Bu iktidarın bu meydanda görmesi gereken çok şey var. Biz bu toplantıyı Samsun'dan sonra İzmir, Mersin ya da Antalya'da, partinin kalelerinden birinde, Trabzon'da Ekrem Başkan'ın memleketinde yapabilirdik. Ama madem ki milli irade ve sandık mühimdir, bu sandığa en çok sahip çıkan, seçimlerde yüzde 86 katılım oranıyla rekorlar kıran ve bugün zulmedeni, sandığa darbe yapanı, ülkenin başına bir cunta getirerek o cuntanın başına geçeni, bugün bu Yozgat son cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 75 oyla desteklemişken, bugün bu yapılana itiraz ediyorsa, ses yükseltiyorsa, o gün Erdoğan'ın topladığının iki katı kalabalık ile 'Yaptığın doğru değil' diyorsa, doğru meydan bu meydandır Erdoğan.

Bu darbe için okyanus ötesinden, Trump'tan izin aldılar, icazet aldılar. Daha önce Ekrem Başkan'ın, İstanbul'un helal oylarıyla kazandığı seçimin mazbatasını bir iftar sofrasında iptal etmişlerdi. Onun üzerine Ekrem Başkanımız kolları sıvamış, ilk seçimde aldığı oyun üstüne 806 bin oy farkla İstanbul'u yeniden kazanmıştı. O gün, bu hazımsızlığı yapanlar, bugün de yine bir ramazan gününde, ben Ankara'da şehit ailelerimizle iftardayken, Ekrem Başkan İstanbul'da bir yoksul ailenin evinde iftar sofrasındayken, iftar vakti karar verip, Ekrem Başkan'ın diplomasını iptal ettirdiler. Aslında, 35 yıl önce ilanla öğrencileri çağıran ve ardından 31 yıl önce diploma veren üniversite, diplomayı iptal etsin diye fakülteye esas diplomayı düzelten, düzenleyen işletme fakültesine yolladı, onlar bu diplomayı iptal edemeyeceklerini söylediler. Dekan istifa etti, onurunu korudu ama bu yanlışa girmedi. Zorladılar, 7 kişiden 4'ünün kararı gerekiyordu, ikisini zorla ikna ettiler, gerisi 'olmaz' dedi. Çarşamba günü bu toplantı yapılacakken, salı akşamı iftar saatinde apar topar, ilgisiz bir yönetim kurulunu toplayıp, diplomayı başka yerden iptal ettirdiler. Ve biz, bu haksızlığa, bu adaletsizliğe isyan ederken, bu sefer aynı gecenin sahurunda, binlerce polis otomobili ve otobüslerle yolları kesip, Ekrem Başkan'ın evine gidip, onu evinden gözaltına alıp, Vatan Emniyet'e götürdüler.

'BU YAPTIĞIN MERTLİK DEĞİLDİR, KORKAKLIKTIR'

Buradan Sayın Erdoğan'a bir kez daha hatırlatıyorum; Sen de İBB Başkanı iken çeşit çeşit suçlamalarla yargılandın. Defalarca ifadene başvuruldu. Ne rüşvet kaldı, ne irtikap, ne ihaleye fesat karıştırma kaldı, ne de terör örgütlerine destek. O günlerde bile biz, bu yapılanları yanlış buluyorken, bugün kendisine o gün yapılanları teker teker Ekrem Başkan'a yaptırtan Erdoğan'a sesleniyorum... Sen, görevin boyunca onlarca kez yargılandın. Peki bir kez sabaha karşı, şafak vakti evine polis geldi mi? Evini sarıp da seni eşinin, çocuklarının önünde alıp da koluna girip emniyete götürdüler mi? Sen yargılandın, ceza aldın ama kimse seni ceza Yargıtay'da onana kadar görevinden almadı, ellemedi. O gün Saraçhane'de otobüs üstünde konuşma yaparak, davulla, zurnayla uğurlandın. 3 ay kaldın, çıktın ve partini kurdun. Millet sana yapılanları haksızlık olarak gördü ve seni iktidara getirdi. Bugün, sana yapılanın bin katını yapıyorsun. Bırak birinci kademe, bırak istinaf, bırak Yargıtay'da onanma; daha iddianame yokken tutuklama, kayyım atama, yerine seçilmemiş birini getirmeye çalışıyorsun. Sen, geçmişi mağdurusun; bugünün zalimisin Erdoğan. Buradan Erdoğan'a sesleniyorum, gözünün içine baka baka söylüyorum: Bu yaptığın yiğitlik değildir, bu yaptığın mertlik değildir, bu yaptığın korkaklıktır.

AK Parti içinde de bu tutuklamanın partiyi erittiğini, Türkiye'ye hiçbir faydası olmadığını, ekonomiyi bozduğunu, Türkiye'yi çok daha kötü günlere götürdüğünü söyleyen aklı selim insanlar var. Ümit ederim ki; onların aklı egemen olur. Yoksa bugün yapılanlar, Türkiye'yi br felakete götürmekle karşı karşıyadır. Bu yüzden bu meydan kıymetlidir. "

 

Fidan Gül'ün ifadesi ortalığı karıştırdı

Derin Talu'dan yatak pozu

İstanbul'un su kaynağı talan ediliyor

Bu darbeciler ekonomimizin belini kırdı

Nüfusumuzun 10 milyon gerilemesi bekleniyor

Uyuşturucu baronları yerine civciv satanları yakalıyorlar

Polatlılı iş insanı Sevgi Demir Coşkun gündemi değerlendirecek

Oyuncu Sevil Akdağ arkadaşını öldürdü!

Merkez faizi 24 saat içinde ikinci kez artırdı!

Gençler ve öğrenciler en umutsuz kesim

Kapalıçarşı'da dev operasyon

Milyonlarca çocuk ete hasret

'Şişli'nin Kanal İstanbul'u' yeniden başladı

Cunta tanımlamasını eksik ve yetersiz buluyorum

Erdoğan, seçmeninin yüzde 25'ini kaybetti

Bilginin kralını bileyim, gazetecilik yapmayacağım

Valilik'ten CHP'nin 'Gazze' yürüyüşüne engel

Belgrad Ormanı’na ziyaretçi sınırlaması

Eski DHMİ Başkanı Cemil Acar tutuklandı

Bize atılan 56 iftiranın tamamını çürüttük

Çiftçiler Holding Başkanı Hakan Çiftçi tutuklandı!

Girişimcilikte 15 Yıllık Başarı Hikayesi: İbrahim İpek ve İpekyolu Grup

Emekliler elektrik zammını protesto için sokaklara döküldü

Devlet Bahçeli ile ön kapıdan da yan kapıdan da görüşürüz

Akıldan geçirmek bile siyasi bir çılgınlıktır!

Sazlıdere Barajı çevresi şantiye alanına döndü

Erdoğan’dan protesto ve boykot çağrılarına tepki

Enflasyonla mücadelede kararlıyız

Ümraniyeli Sporcu Bosphorus Çeyrek Maraton Yarışları’nda Şampiyon Oldu

Mehmet Özer, GÜNEŞDER Başkanlığına Seçildi

Yükleniyor

'Neye mal olursa olsun' İran'a saldıracağız

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Macaristan'a Netanyahu soruşturması

AB, ABD ürünlerine ek vergi uygulamasını başlatıyor

Gazze halkının zorla gönderilmesi hukuka aykırı

İngiliz milletvekili, 'cinsel suçlar' şüphesiyle tutuklandı

Trump'ın politikaları ABD'nin 50 eyaletinde protesto ediliyor

Trump'ın ABD ekonomisine faturası ağır oldu

Çin'den ABD'ye 'gümrük vergisi' misillemesi

Trump ABD tarihinin en büyük hatasını yaptı

Fransa’da aşırı sağın 2027 umutları zora girdi

Derin Talu'dan yatak pozu

Irina Shayk'ın paylaşımı sosyal medyayı salladı!

Ölmek istemiyoruz, duyan var mı?

Hepsi Türkiye’nin iyiliğini istiyor

Gönül Dağı'nın Asuman'ı son pozlarıyla olay oldu!

Beren Saat’ten gözaltılara tepki

Nurgül Yeşilçay'dan öğrencilerin tutuklanmasına tepki

Tuba Ünsal 'biber gazı' tartışmasına kayıtsız kalmadı

Hayal Köseoğlu sessiz kalan sanatçılara ateş püskürdü!

Gülçin Santırcıoğlu'dan Mansur Yavaş'a destek

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

Trafikte parlak beyaz far kullanımı yasaklandı

Ticari araç pazarında son 5 yılın en büyük düşüşü

Doktorların Whatsapp grubu ifşa oldu

33 yıllık Özel Göztepe Hastanesi iflasın eşiğinde!

Kötülüğün bir nedeni de konformist normlar

Her 10 kişiden 1’i kanser ölümüyle karşı karşıya

Sağlığı tehlikeye atan çikolata markaları açıklandı

Tavuk parçaları çamaşır suyu ile beyazlatılıyor

Türkiye dünyanın en iyi sağlık hizmetini sunuyor

Sağlık Bakanlığı ilaçlara duble zammı duyurdu

Saldırarak barış ve demokrasi inşa edilemez

Fitre, Fidye ve Zekâtlarınızla Önce Çocuklar İyileşsin

Bilginin kralını bileyim, gazetecilik yapmayacağım

YouTube yayınları daha sıkı denetlenecek

Gazetecilikte Fedakarlık: Sektörün Kahramanları Onurlandırılacak

Yerel gazeteciler halkın gerçek nabzını tutar

Bayrampaşa Belediyesi ile YGD arasında iş birliği görüşmesi

Gazetecilik ödülleri için geri sayım başladı

Gazeteciler Timur Soykan ve Murat Ağırel gözaltına alındı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Akın Gürlek arkadaşım

Erdoğan bu 19 suçlamayla tutuksuz yargılanmışken, İmamoğlu neden hâlâ ‘gizli tanık’ tutuklusu?

Başkan ve Vali’den bayram selfiesi

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
9.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
10.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
11.Göztepe 29 10 10 9 9 39
12.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47