802-508-7352
İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından İYİ Parti Lideri Müsavat Dervişoğlu, İmamoğlu’na destek olmak için İstanbul’a doğru yola çıkıyor.
İmamoğlu, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "yolsuzluk" ve "terör" suçlarından başlattığı iki ayrı soruşturma kapsamında gözaltına alındı. İmamoğlu ile birlikte 106 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, makam hırsına yenildiğini söylediği Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı bu karardan vazgeçmeye çağırdı.
Dervişoğlu'nun, partisinin TBMM grubuna hitabı sonrasında, bütün İYİ Parti milletvekillerinin katıldığı kapalı grup toplantısı gerçekleştirildi. Dervişoğlu, İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının Erdoğan tarafından işlenen anayasal suç olduğunu belirterek "Savcılara suç duyurusunda bulunuyor, bu zorbalığı da aziz milletime şikayet ediyorum." dedi.
Dervişoğlu, Anayasa'nın tanımamazlığının devam etmesi durumunda cumhurbaşkanlığı seçimleri boykot edilmeli ifadelerini kullandı.
"Madem ki her şey cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Tayyip Erdoğan'ı o makamda tutmak için yapılıyor. O zaman muhalefetin açıklama yapmaktan öte sorumluluklar üstlenmesi kaçınılmazdır. Bu iktidarın karşısına bilinmeyen yönlerimizle çıkmak bir sorumluluktur. Recep Tayyip Erdoğan, Anayasa'ya göre bir daha aday olamaz. Anayasa'yı tanımazlık devam ederse ve muhtemel adayların tasfiyesine benzer uygulamalar devam ederse yapılacak tek şey cumhurbaşkanlığı seçimlerinin boykot ve protesto edilmesidir."
Çarşamba
6.4 °
Perşembe
8.5 °
Cuma
10.6 °