Bütün memurlar kazanç ve birikimini değerlendirmek ister!

Ayhan Bora Kaplan'ın 68 yıl hapse mahkum edilmesinin ardından dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4'ü polis 5 kişinin, "rüşvet" ve "mal varlığı bildirilmesi kanununa muhalefet" suçlarından yargılanmasına devam edildi.

Bütün memurlar kazanç ve birikimini değerlendirmek ister!
  • A-
  • A
  • A+

Suç örgütü yönetmek suçundan Ayhan Bora Kaplan'ın 68 yıl hapse mahkum edilmesinin ardından dönemin Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 4'ü polis 5 kişinin, "rüşvet" ve "mal varlığı bildirilmesi kanununa muhalefet" suçlarından yargılanmasına devam edildi. İddianamede, mali profili ile uyumsuz banka hesaplarına yüksek tutarlarda para yatırılan sanık polis Serdar Coşkun, MASAK raporunun bir "kumpas" olduğunu iddia ederek, "Nedeni Kaplan'dan aldığımız parayı alıp, aklıyormuşuz gibi göstermek" dedi. Coşkun, mal varlığındaki yüksek tutarları da, "Bütün devlet memurları kupon peşindedir. Kazancını ya da birikimini değerlendirmek ister. Bizim işlemlerimizin de nedeni budur." sözleriyle savundu.

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanıklar dönemin Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan, Asayiş Şube Müdürlüğünden sorumlu Emniyet Müdür Yardımcısı Oben Özay, Ercan Karagöz ve Serdar Coşkun katılırken, başka bir davada tutuklu yargılanan Ayhan Bora Kaplan katılmadı. Mahkeme Başkanı dava dosyasına gelen evrakı okuduktan sonra tanık dinleneceğini bildirdi.

Babasından oğluna 800 bin lira

Duruşmada tanık sıfatıyla ifade veren sanık Özay'ın babası C.Ö, oğlunun borsada yatırımları olduğunu, kendisinin de oğluna 800 bin lira verdiğini, bu paranın hala borsa hesabında olduğunu belirtti.

Arabamızı sattık, kredi çektik, iki tane araba aldık

Sanık Özay'ın eşi tanık A.Ö. de "950 bin liraya bir araba aldık. Eşimin tayini Zonguldak'a çıktı. Önceki aracımızı sattık, eşime 100 bin lira kredi çektik, iki tane araba aldık. Fatih Arslan isimli şahsı tanıyorum. Kendisi çocuklarımıza burs olsun diye, bana para gönderdi. Ben de çocuklarımın hesabına gönderdim." diye konuştu. Tanık beyanlarının ardından sanıklara söz verildi.

MASAK'a bir senaryo vermişler

Sanık Aslan, iddianamede isnat edilen suçların gerçeği yansıtmadığını savunarak, "MASAK'a bir senaryo vermişler, onlar da çıkarımda bulunmuş. MASAK raporunda somut iddia yok. Benim izah edemeyeceğim bir kuruş para yok. İftiraya maruz kaldım." dedi. Sanık Özay, MASAK raporunda, isnat edilen suç tarihinden öncesine gidildiğini Bora Kaplan ile ilişkilendirilmeye çalışıldığını iddia etti. Özay, bu durumu kabul etmediğini sözlerine ekledi.

Kazanç ve birikim değerlendirdik

Sanık Coşkun da MASAK raporunun bir "kumpas" olduğunu iddia ederek, "Bütün bir araştırmanın nedeni Kaplan'dan aldığımız parayı alıp, aklıyormuşuz gibi göstermek. Bir MASAK uzmanı nasıl böyle bir rapor hazırlayabilir? Bütün devlet memurları kupon peşindedir. Kazancını ya da birikimini değerlendirmek ister. Bizim işlemlerimizin de nedeni budur." ifadelerini kullandı. Sanık ve avukatların beyanlarının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, bazı sanıklar hakkındaki adli kontrol kararının devamına hükmederek, duruşmayı 1 Temmuz'a erteledi.

Neyle suçlanıyorlar?

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada Ankara Emniyeti'nde Organize Suçlarla Mücadele Şubesinden sorumlu eski İl Emniyet Müdür Yardımcısı Alp Aslan, eski Ankara Asayiş Şube Müdürü Oben Özay, Başkomiser Ercan Karagöz ve polis Serdar Coşkun'un "mali profili ile uyumsuz şekilde banka hesaplarına yüksek tutarlarda para yatırıldığı" tespit edilmişti.

Müdürler hakkında hazırlanan iddianamede, Ayhan Bora Kaplan'ın ifadeleri ve telefon kayıtları ile mali profiller de delil olarak yer almıştı.

Sanıklar Aslan ve Özay'ın "mal varlığı bildirilmesi kanununa muhalefet" suçundan 5 yıla kadar hapis ve 10 milyon liraya kadar para cezası ile cezalandırılması istenen iddianamede, Aslan için ayrıca "rüşvet" suçundan da 12 yıl hapis talebinde bulunulmuştu. Ayrıca her iki emniyet müdürünün de "ömür boyu kamu hizmetinden men edilmesi" talep edilmişti.

Şüpheliler hakkında "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" iddiasından ayrıca soruşturma yürütüldüğü ve bu kapsamda "mal varlıklarına el koyma kararı talebinde bulunulduğu" belirtilmişti.

 

Yorum Yazın

Binlerce sığır 50 gündür Marmara'nın ortasında mahsur

Risklerle dolu bir dünya düzeni oluşuyor

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Taksim'de 1 Mayıs yasağı hukuksuz bulundu

Ahıska Türklerinin acısını paylaşıyorum

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Türk dizilerinin neden aynı konuyu işledikleri ortaya çıktı

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

Yeni nesil adalet arayışının öne çıkan ismi Enver Mutlu

Kentsel dönüşümÜmraniye'de hız kesmiyor

Ortaköy'de gıda zehirlenmesi bir aileyi yok etti

'Mutsuz bir ülkede ben niye mutlu olayım ki'

22 ilde 'Orkinos' operasyonu, 138 gözaltı

'Kuzey Marmara’da iki deprem bekliyoruz'

Dolar rekor tazeledi

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

'Türkiye ekonomisi 'sert fren' yapmayacak'

Ekim’de konut satışları geriledi

Ahmet Ağırman, İBB soruşturmasında şüpheli

Investco Holding'in 20 şirketine kayyım atandı

COINO Kripto Varlık Platformu'na kayyım atandı

'Sıkmam bu adamın elini'

Merkez Bankası’nın enflasyon beklentisi yine değişti

Orman Genel Müdürlüğü'ne ait uçak Hırvatistan'da kayboldu

9 bin PKK’lıya ne olacak?

Kıbrıs’ta kalıcı çözüm iki devletle mümkün

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

'Süreçte ilerleme Erdoğan'ın oyun planına bağlı'

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Yükleniyor

Trump’tan tehtit: Benim dosyama bakarsanız Clinton’ı açtırırım

Rus Ordusu Azerbaycan elçiliğini vurdu

'Çocukla fotoğrafını gönder, beni gülümset'

Donald Trump’a çocuk istismarı suçlaması!

Gazze’de ateşkesden bu yana can kaybı 245’e yükseldi

'Türkiye’nin desteği en net ve en kararlı olandı'

ABD Şam’da askeri üs kuracak

Nicolas Maduro'nun günleri sayılı

Fed, bu sene ikinci kez faiz indirimine gitti

Starmer’ın Ankara ziyaretine casusluk gölgesi

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Jenna Ortega'nın önü ayrı arkası ayrı olay

Cemre Baysel Cannes'ı yıktı geçti!

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

OTOMOTİV SEKTÖRÜNDE SIFIR HATA DÖNEMİ

Otomobil fiyatları yeniden yükselişe geçebilir

FIAT “Grande Panda” Türkiye’de

YGD “Türkiye’nin En Beğenilen Otomobili”ni Seçiyor

BYD'de Türkiye yatırımını İspanya'ya yapıyor

120 klasik araç, tarihi güzelliklerde yarışacak

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Doktorlara reklam içerikli paylaşımlar yasaklandı

Vertigo şikayetiyle gitti, saatlerce MR'da unutuldu

'Her bağış, birden fazla insanın yaşamını kurtarabilir'

MHP İl Başkanı'ndan sağlık isyanı

SGK borcu olan emeklilerin maaşından yüzde 25 kesinti yolda

Grip ve Nezleye Yakalanma Riskini Artıyor

Her üç kişiden biri ruhsal bir sorunla mücadele ediyor

Türkiye, internetin özgür olmadığı ülkeler arasında yer aldı

Gazetecilere yurt dışı çıkış yasağı getirildi

Merdan Yanardağ'ın tutuklanması hak ihlali

CHP'den Ekim Ayı Basın Özgürlüğü Raporu

'Cumhuriyet, Özgürlük ve Eşitlik İdeallerinin Simgesidir'

Ebubekir Şahin, koltuğu Mehmet Daniş'e devretti

Aydın'da 4 gazeteci darbedildi

Gazeteciler, bununla tek başına mücadele edemez

TV100 ve Gerçek Gündem'den toplu işten çıkarma

'Karamsarlığa sürükleyen içeriklere müsamaha gösterilmeyecek'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7