GÜNCEL
GÜNCEL HaberleriÇağlayan Adliyesi'nde güvenlik önlemleri artırıldı
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugün akşam saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor.
- A-
- A
- A+
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında yürütülen soruşturma kapsamında bugün akşam saatlerinde İstanbul Adliyesi'ne sevk edilmesi bekleniyor. Savcılık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, İmamoğlu’nun ifadesinin ardından adli sürecin Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde devam edebileceği öngörülüyor.
Bu ihtimale karşılık adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Çağlayan Meydanı ve Abide-i Hürriyet Caddesi'nde bazı noktalar polis bariyerleriyle çevrildi; çevik kuvvet ve TOMA araçları bölgeye konuşlandırıldı. Önlemler, daha önce İBB operasyonlarının gerçekleştiği ve Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ’ın tutuklandığı süreçte alınan tedbirlerle benzerlik taşıyor.
SORUŞTURMA ÇOK YÖNLÜ YÜRÜTÜLÜYOR
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, İBB’nin "Kent Uzlaşısı" ve "Medya A.Ş." gibi iştiraklerine yönelik ihale süreçlerinde usulsüzlük iddiaları mercek altına alındı. Soruşturma dosyasında, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, yönetmek ve üye olmak”, “rüşvet”, “ihaleye fesat karıştırma”, “edimin ifasına fesat karıştırma”, “irtikap” ve “nitelikli dolandırıcılık” gibi ciddi suçlamalar yer alıyor.
Gözaltında bulunduğu süre zarfında Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde ifadesi alınan İmamoğlu’na, gizli tanık ifadelerine dayandırılan sorular yöneltildi.
“İDDİALARI ŞİDDETLE REDDEDİYORUM”
İddialarla ilgili tüm suçlamaları reddeden İmamoğlu, emniyetteki ifadesinde gizli tanık beyanlarına yönelik yöneltilen sorulara, “Bu soruyu muhatap almıyorum. Tüm isnatları şiddetle reddederim” şeklinde yanıt verdi.
İmamoğlu, yaptığı yazılı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı:
“Türkiye’nin hem ulusal hem de uluslararası düzeyde çözüm bekleyen çok sayıda sorunu varken, hakkımda yöneltilen soruların içeriği göstermiştir ki bu süreç; kumpas, uydurma, yalan ve komplo teorilerine dayalı mesnetsiz suç isnatlarıyla şekillenmiştir. Gözaltına alınmamla birlikte ülkemizin uluslararası itibarı zedelenmiş, hukuk devleti ve demokrasi ilkeleri ciddi yara almıştır. Bu gelişmeler karşısında yaşadığım üzüntü derindir.”
İmamoğlu’nun “Kent Uzlaşısı” başlığı altındaki dosyada ise ifadesinin sürdüğü öğrenildi.
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
Yükleniyor






