MEDYA

MEDYA Haberleri

CHP'nin kendisi ambulansta

Yılmaz Özdil, ‘duyarsızlık, umursamazlık, vurdumduymazlık ve basiretsizlik’ uyarısı yaptığı son yazısında “Bi gün bir bakarız, bağıra bağıra ambulans yerine sessiz sessiz cenaze arabası geçer CHP’nin!” dedi.

CHP
  • A-
  • A
  • A+

31 Mart Yerel Seçimleri’nden sonra birçok CHP’li belediyeye ve isme soruşturma başlatıldı ve gözaltılar yaşandı. Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil, yaşanan olayları yazdığı köşe yazısında değerlendirdi.

Ambulanslardaki siren sesinden örnek vererek, CHP’li siyasetçilere açılan soruşturmalara ve tutuklamalara değinen Özdil, CHP’nin iktidar karşısında içinde olduğu durumu gözler önüne serdi.

“Bağıra bağıra gelen siren sesi azar azar yaklaşır, tam yanınızdayken en yüksektir, azala azala uzaklaşır, hem gözden hem kulaktan kaybolur. Duymazsınız artık. Doppler etkisi deniyor buna. Aslında ses dalgaları sabittir ama ses kaynağı hareketli olduğu için büyüyerek yaklaşıyor, sönümlenerek uzaklaşıyor gibi algılarsınız. Yaklaşırken telaşlanırsınız, kaygılanırsınız, tam yanınızdan geçerken üzülürsünüz, yine göz ucuyla bakarsanız, Allah yardımcısı olsun dersiniz veya vah vah filan diye geçirirsiniz içinizden, sizi geçip biraz uzaklaşınca unutursunuz. Bir saniye sonra hatırlamazsınız bile” diyen Özdil, “Ambulansların plakası farklı farklı ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni adeta hastanelik eden, son seçimde açık ara birinci çıkmış olan partiyi adeta solunum cihazına bağlayan, kurultayından belediyelerine kadar her kademesini adeta sedyeye yükleyen, göz göre göre, bağıra bağıra gelen siren, hep aynı siren. Kenara çekil, geçsin. Hiç istifini bozma, devam et. Durmak yok yola devam, bu olsa gerek” değerlendirmesinde bulundu.

“CHP ZATEN AMBULANSTA…”

“CHP zaten kendisi ambulansta olduğu için bu öbür ambulanslarda taşınanlara da hiçbir faydası olamıyor” diyen Özdil, “Bu duyarsızlıkla, bu umursamazlıkla, bu vurdumduymazlıkla, bu basiretsizlikle, bu kafayla devam edilirse... Ben size söyleyeyim, sedyeyle kalmaz, maazallah tabutu da var bu işin... Bi gün bi bakarız, bağıra bağıra ambulans yerine sessiz sessiz cenaze arabası geçer CHP’nin!” ifadelerini kullandı.

Yılmaz Özdil’in ‘CHP’ başlıklı yazısında bahsettiği bölüm şu şekilde,

“Bi bakıyoruz mesela... Ambulans geliyor bağıra bağıra, Esenyurt belediye başkanı tutuklanmış, gazete manşetlerinde televizyon ekranlarında çın çın sirenler çınlıyor. O an telaşlanıyoruz, üzülüyoruz ama geçip gidiveriyor, gözden kayboluyor. Bi bakıyoruz, Beşiktaş belediye başkanı tutuklanmış, bi bakıyoruz, Beykoz belediye başkanı tutuklanmış, bangır bangır yaklaşıyor ambulansların sirenleri, sorumluluk duygusuyla ve göz ucuyla takip ediyoruz, tam yanımızdan geçerken kahroluyoruz ama bir saniye sonra algımızın, duygularımızın, düşüncelerimizin dışına çıkıveriyor.

Bi bakıyoruz, kurultayı iptal etmek için soruşturma açılmış, bi bakıyoruz, ahmak davasından siyasi yasak getirmeye çalışmaları yetmemiş, üniversite diplomasını iptal ettirmeye çalışıyorlar Ekrem İmamoğlu’nun, bi bakıyoruz, Kartal belediyesine soruşturma açılmış, bi bakıyoruz, Şişli ve Sarıyer belediyelerine soruşturma açılmış, bi bakıyoruz, İstanbul il başkanı Özgür Çelik’e soruşturma açılmış... vaaaiiiiiİİİİİİUUU-UUUuuuvvv... Her defasında yüksele yüksele yaklaşıyor siren sesi, tam yanımızdan geçerken kaygılanıyoruz, hüzünleniyoruz, Allah yardımcısı olsun filan diyoruz, uzaklaşıp gidiyor, görüş alanımızdan çıkıveriyor.

Ambulansların plakası farklı farklı ama Cumhuriyet Halk Partisi’ni adeta hastanelik eden, son seçimde açık ara birinci çıkmış olan partiyi adeta solunum cihazına bağlayan, kurultayından belediyelerine kadar her kademesini adeta sedyeye yükleyen, göz göre göre, bağıra bağıra gelen siren, hep aynı siren.

(Son dönemi konuşuyoruz, halbuki aslında yıllardır hep böyle, gençlik kolları başkanları tutuklanıyor, ilçe başkanları tutuklanıyor, milletvekilleri bile tutuklanıyor, il başkanına siyasi yasak getiriliyor, belediyelerine haciz geliyor, banka hesapları bloke ediliyor.)

Kenara çekil, geçsin.

Hiç istifini bozma, devam et.

Durmak yok yola devam, bu olsa gerek.

(Bi bakıyoruz, Profesör Ümit Özdağ tutuklanıyor, bi bakıyoruz, TÜSİAD başkanı ve TÜSİAD yüksek istişare konseyi başkanı gözaltına alınıyor, bi bakıyoruz, Apo’ya kurucu önder denirken Mustafa Kemal’in askerleri ordudan ihraç ediliyor, bi bakıyoruz, varlığıyla onur duyduğumuz yurtsever akademisyen Çiğdem Bayraktar Ör tutuklanıyor, bi bakıyoruz, Ayşe Barım cezaevine konuluyor... CHP zaten kendisi ambulansta olduğu için bu öbür ambulanslarda taşınanlara da hiçbir faydası olamıyor.)

Bu duyarsızlıkla, bu umursamazlıkla, bu vurdumduymazlıkla, bu basiretsizlikle, bu kafayla devam edilirse... Ben size söyleyeyim, sedyeyle kalmaz, maazallah tabutu da var bu işin... Bi gün bi bakarız, bağıra bağıra ambulans yerine sessiz sessiz cenaze arabası geçer CHP’nin!”

Yorum Yazın

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 56,82 oldu

Rekabet Kurumu'ndan elektronik devi Dyson'a soruşturma

Adli emanetten 25 kilo altın ve 55 kilo gümüş sır oldu

'Gazzelilerin durumunu özleyecek hale geliriz'

Dr. İmdat Doğan, İnovoltis’in yeni İcra Kurulu Başkanı oldu

Üst düzey devlet görevlilerine 30 bin TL seyyanen zam

'Adalet, iktidarın keyfine bağlı olamaz'

'Özgürlüklerin herkese eşit uygulandığı Türkiye'yi herkes kabullenecek'

SGK'dan sahte emeklilik operasyonu

Zafer Çağlayan Burger King’i ENS Yapı Petrol Şirketi’ne devretti

Dilovası faciasında kamu kurumları yine ‘kusursuz’

'Sıkı para politikası uzuyor'

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Toprakla bağ kuran bireyler yetiştirmek büyük önem taşıyor

İBB’nin 360° İletişim Modeli, Altın Pusula’da Ödüle Layık Görüldü

Be the Change Zirvesi Tokyo’da Genç Değişim Öncülerini Buluşturdu

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

'TL'deki değer kaybı devam edecek'

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

'Ok yaydan çıktı, gemiler yakıldı'

Borsa İstanbul'da 'manipülasyon' operasyonu

Karadeniz Sahil Yolu çileye döndü

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

'Engelli Vatandaşlarımız İçin Her Gün Çalışıyoruz'

Sevinç Bakırcı'nın Sabiha Gökçen hakkında söylediklerine tepki yağdı

'Avrupa ülkelerinden daha iyi durumdayız'

Seçil Erzan’a 102 yıl hapis cezası

AYM'den vejetaryen hükümlüye hak ihlali kararı

Nüfusumuz artıyor, artış oranımız düşüyor

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Yükleniyor

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

ABD'li senatör Graham'dan Maduro'ya tehdit

Karadeniz'deki Rus tankerleri İHA'larla vuruldu

Suçla Mücadele Yerine “Hassasiyet” ve “Hoşgörü” Eğitimi

Zelenski bana hiç minnet etmedi

ABD’yi yöneten gizli dayanışma ağı ifşa oldu

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, insan avına katılan keskin nişancılardandı

İsrail, Lübnan’a hava saldırıları düzenledi

Tarihi Jeffrey Epstein tasarısı ABD Senatosu'ndan geçti

Trump Kaşıkçı cinayetinde Prens Selman'ı savundu

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

'Bu benim özel hayatımla alakalı bir durum değil'

Demet Şener'in olaylı aşkı yeniden başladı

Nesrin Cavadzade sevgili kriterini açıkladı

Emine Ün'ün dönüşü muhteşem oldu

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

Üç bal markası daha kirli çıktı

Viral enfeksiyonlar acil servislerde yoğunluk yaratıyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Sıcaklığa bağlı ölüm oranı yüzde 63 arttı

CHP'den şehir hastaneleri için suç duyurusu

Şehir hastanesine kurayla alınan 12 personelden 5'i aynı soyadı taşıyor

İstanbul’da Kadınlara Özel VR Temelli Meme Sağlığı Eğitimi

Hava kirliliği ölüm nedenleri arasında üçüncü sırada

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Türkiye'nin 'çakarlı gazetecileri' tek tek ifşa edildi

Basın ve ifade özgürlüğü raporunda çarpıcı tablo

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

'Milletleri Kurtaracak Olanlar Yalnız ve Ancak Öğretmenlerdir'

Hollywood yıldızı “25. Yıl İnternet Medyası Ödülleri” için Türkiye'de

Rekabet Kurumu'ndan 5 büyük reklam ajansına eş zamanlı baskın

'1600’den fazla içerik hakkında erişim engeli kararı verildi'

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 14 10 1 3 20 33
2.FENERBAHÇE A.Ş. 14 9 0 5 18 32
3.TRABZONSPOR A.Ş. 14 9 1 4 13 31
4.GÖZTEPE A.Ş. 14 7 2 5 10 26
5.SAMSUNSPOR A.Ş. 14 6 1 7 7 25
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 14 7 4 3 7 24
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 14 6 4 4 -1 22
8.KOCAELİSPOR 14 5 6 3 -3 18
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 14 4 6 4 3 16
10.CORENDON ALANYASPOR 14 3 4 7 -1 16
11.TÜMOSAN KONYASPOR 14 4 7 3 -4 15
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 14 3 6 5 -6 14
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 14 4 8 2 -11 14
14.KASIMPAŞA A.Ş. 14 3 7 4 -7 13
15.İKAS EYÜPSPOR 14 3 8 3 -8 12
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 14 2 6 6 -17 12
17.GENÇLERBİRLİĞİ 14 3 9 2 -7 11
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 14 2 10 2 -13 8