EKONOMİ
EKONOMİ HaberleriÇiftçinin mağduriyeti mazot zamlarıyla büyüyor
Mazot almaya gelen bir emekli, "Arabaya binemez olduk. Mazot neredeyse 50 lira olacak" derken, bir çiftçi, "Her şey vergiye bağlandı, mazot olmadan çiftçilik yapılmıyor" ifadelerini kullandı.
- A-
- A
- A+
Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde motorin fiyatına yapılan 1.25 TL’lik zam, vatandaşların tepkisine neden oldu. Akaryakıt istasyonlarına mazot almak için gelen vatandaşlar, artan fiyatların hayatlarını zorlaştırdığını ve geçim mücadelesini giderek imkansız hale getirdiğini belirtti. Emekliden çiftçiye, iş makinesi operatöründen hayvancılıkla uğraşanlara kadar farklı kesimlerden gelen şikayetler, zamların toplum üzerindeki olumsuz etkisini bir kez daha gözler önüne serdi.
'ARABAYA BİNEMEZ OLDUK'
Mazot almak için akaryakıt istasyonuna gelen bir emekli vatandaş, artan fiyatlar nedeniyle arabasını kullanamaz hale geldiğini dile getirdi. Emekli, “Mazot neredeyse 50 lira olacak. Arabaya binemez olduk. Kimse bu zamları istemiyor ama emekliyi düşünen yok. Evimiz kira, elektrik, su faturaları aldı başını gidiyor. Markete gidiyorum, bugün 3 lira olan ürün yarın 6 lira olmuş. Emeklinin sonu berbat, yapacak bir şey yok” diyerek yaşadığı ekonomik sıkıntıyı anlattı.
'MAZOT OLMADAN ÇİFTÇİLİK OLMAZ'
Zamların en çok etkilediği kesimlerden biri de çiftçiler oldu. Çiftçilikle uğraşan bir vatandaş, mazot zammı nedeniyle tarla işlerini sürdüremez hale geldiklerini belirtti. Çiftçi, “Mazota zam geldiği için artık tarlalara giremez olduk. Her şey vergiye bağlandı. Mazot olmadan çiftçilik de hayvancılık da olmuyor. Gübre fiyatları zaten uçmuş durumda, üstüne bir de mazot zamları eklenince işlerimizi yapamaz hale geldik. Çiftçilik ve hayvancılık bitmiş durumda, son anlarını yaşıyor. Çok perişanız” ifadelerini kullandı.
'HALKLA KARŞI KARŞIYA KALACAĞIZ'
Akaryakıt istasyonuna gelen bir başka vatandaş ise iş makineleri için sürekli mazot almak zorunda olduğunu ve zamların iş yapmayı zorlaştırdığını söyledi. Vatandaş, “Yatıyoruz kalkıyoruz, zamlarla karşılaşıyoruz. İş makinelerim var, sürekli mazot kullanmam gerekiyor. Fiyatlar bu şekilde devam ederse ben de makine ücretlerine zam yapmak zorunda kalacağım. Bu da halkla bizi karşı karşıya getirecek. Gerçekten çaresizim” dedi.
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
Yükleniyor






