Çocuklar ölüyor, Bakan çocuğu olmayanı aile saymıyor

Sağlık Bakanı’nın "Çocuğu olmayanlar aile değildir" açıklamasına sert tepki gösteren Turhan Çömez, "Bu ülkede 2 milyon ailenin çocuğu yok. Bakanın bundan haberi var mı? Geçtiğimiz yıl 26 bin çocuğa cinsel istismar yapılmış." dedi.

Çocuklar ölüyor, Bakan çocuğu olmayanı aile saymıyor

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Türkiye’de çocuklara yönelik cinsel istismar ve ihmallere dikkat çekerek, Sağlık Bakanı'nın “Çocuğu olmayan aile değildir” açıklamasını sert bir dille eleştirdi.

Çömez, Türkiye’de çocuklara yönelik cinsel istismar, iş kazaları ve yoksullukla ilgili çarpıcı veriler paylaşarak, Sağlık Bakan'ın aile tanımına ilişkin sözlerine sert tepki gösterdi. Çömez, ülkedeki çocuk istismarı, işçi ölümleri ve yoksulluğa dikkat çekerken, Bakan Koca’nın tüp bebek tedavisi gören aileleri ve çocuğu olmayanları dışlayan açıklamasına karşı çıktı.

Siyasi partilerin grup başkanvekilleri, Genel Kurul’da farklı başlıklar altında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Açıklamalarda afet yönetimi, tarım sigortası, GSM operatörleri, kadın istihdamı ve adli süreçlerdeki uygulamalara dair eleştiriler öne çıktı.

"GEÇTİĞİMİZ YIL 26 BİN ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR YAPILMIŞ"

Bu ülkede doğurganlık oranının düşmesini bile muhalefete yükledi. Sadece nisan ayında 4 tane çocuk işçimiz hayatını kaybetti. Son 11 yılda 742 çocuğumuz iş kazasında hayatını kaybetmiş. Biz miyiz şimdi gündemi sulandıran? Cumhurbaşkanlığı yıllık programında 50 bin çocuğun dilencilik yaparken sokaktan toplandığı söyleniyor.

50 bin yavrumuz arkadaşlarıyla oyun oynaması gerekirken, evinde sıcacık beslenmesi gerekirken bu çocuklar sokaklarda dilencilik yapıyor. 2010 yılında suça sürüklenen çocuk sayısı 83 bin, 2022 yılında bu rakam 206 bine çıkmış. Bunun hesabını kime soracağız biz? OECD'ye göre Türkiye'de çocukların yüzde 22'si yatağa aç giriyor. Bu ülkede 0-5 yaş arasındaki çocukların ölüm oranı bir önceki yıla göre yüzde 30 artmış. Niye ölüyor; aç kalıyorlar, protein alamıyorlar, vitamin alamıyorlar.**

Geçtiğimiz yıl 26 bin çocuğa cinsel istismar yapılmış. Biz burada her gün kavga ederken çocuklar ölüyor, suça sürükleniyor, cinsel istismara uğruyor. Şimdi Sağlık Bakanı çıkıp 'çocuğu olmayanlar aile değildir' diyor. Bu ülkede 2 milyon ailenin çocuğu yok. Her yıl 80–100 bin arasında aileye tüp bebek tedavisi yapılıyor. Sağlık Bakanı’nın bunlardan da mı haberi yok?”

Çömez, "Geçtiğimiz yıl 26 bin çocuğa cinsel istismar yapılmış. Biz burada her gün kavga ederken çocuklar ölüyor, suça sürükleniyor, cinsel istismara uğruyor. Şimdi Sağlık Bakanı çıkıp 'Çocuğu olmayanlar aile değildir' diyor. Bu ülkede 2 milyon ailenin çocuğu yok. Her yıl 80- 100 bin arasında aileye tüp bebek tedavisi yapılıyor. Sağlık Bakanı’nın bunlardan da mı haberi yok" dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, siyasi partilerin grup başkanvekillere gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Don felaketinin ardından Manisa'daki üzüm üreticilerini ziyaret ettiğini söyleyen Yeni Yol Grup Başkanvekili Selçuk Özdağ, "Yaklaşık 700 milyon dolar zararımız var. TARSİM şu ana kadar gelmedi. Sözleşmede bir hafta içerisinde geleceği söyleniyor ancak aradığımız zaman 'başka şehirlere gitmişler' deniliyor. Türkiye'de her yıl dolu, don felaketi oluyor ona göre bir önlem alın. Bu çiftçilerimiz ne yiyip ne içecekler şimdi? Bu sene nasıl ekim gerçekleştirecekler" dedi.

Özdağ, "11 ilimizde deprem olmuştu, 60 binin üzerinde insanımız öldü. 104 milyar dolara mal oldu. Bu GSM operatörleri orada kaldılar hatta bant daraltması nedeniyle ulaşabileceğimiz kişilere de ulaşamadık. Şimdi de İstanbul'da bir deprem oldu. GSM operatörlerine bir denetim mekanizması yok adeta korunuyorlar. GSM operatörlerine ilişkin çok hızlı rekabete aykırı yapılanma işlemleri yapılmalı" ifadelerini kullandı.

"GEÇTİĞİMİZ YIL 26 BİN ÇOCUĞA CİNSEL İSTİSMAR YAPILMIŞ"

İYİ Parti Grup Başkanvekili Turhan Çömez, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın doğurganlık hızının azalmasına ilişkin yaptığı açıklamalara yönelik şunları söyledi:

"Bu ülkede doğurganlık oranının düşmesini bile muhalefete yükledi. Sadece nisan ayında 4 tane çocuk işçimiz hayatını kaybetti. Son 11 yılda 742 çocuğumuz iş kazasında hayatını kaybetmiş. Biz miyiz şimdi gündemi sulandıran? Cumhurbaşkanlığı yıllık programında 50 bin çocuğun dilencilik yaparken sokaktan toplandığı söyleniyor. 50 bin yavrumuz arkadaşlarıyla oyun oynaması gerekirken, evinde sıcacık beslenmesi gerekirken bu çocuklar sokaklarda dilencilik yapıyor. 2010 yılında suça sürüklenen çocuk sayısı 83 bin, 2022 yılında bu rakam 206 bin oluyor. Bunun hesabını kime soracağız biz? OECD'ye göre Türkiye'de çocukların yüzde 22'si yatağa aç giriyor. Bu ülkede 0-5 yaş arasındaki çocukların ölüm oranı bir önceki yıla göre yüzde 30 artmış. Niye ölüyor; aç kalıyorlar, protein alamıyorlar, vitamin alamıyorlar.

Geçtiğimiz yıl 26 bin çocuğa cinsel istismar yapılmış. Biz burada her gün kavga ederken çocuklar ölüyor, suça sürükleniyor, cinsel istismara uğruyor. Şimdi Sağlık Bakanı çıkıp 'çocuğu olmayanlar aile değildir' diyor. Bu ülkede 2 milyon ailenin çocuğu yok. Her yıl 80- 100 bin arasında aileye tüp bebek tedavisi yapılıyor. Sağlık Bakanının bunlardan da mı haberi yok?"

"KADININ EŞ VE ANNE OLARAK TANIMLANMASININ TAM KARŞISINDAYIZ"

DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit ise şunları söyledi:

"TÜİK bugün açıkladığı veride dar tanımlı işsizlik oranı 7,9'a düştü demiş. Gerçekten bu ülkede yaşamasak, bu kadar insanın iş aradığını görmesek TÜİK'e inanasımız geliyor. Gerçek işsizlik yüzde 28,8. Geniş tanımlı kadın işsizliği yüzde 38,2. Bütün bu gerçekler ortadayken TÜİK'in görevi iktidarın politikalarını makyajlamak. Sosyal devletin tasfiye edildiği tam bir yoksulluk ve yoksunluk politikasının gün geçtikçe derinleştiğinin altını çiziyorum.

Bugün Türkiye'de kayıtlı çalışan kadın işçilerin yüzde 58'i asgari ücret ya da daha düşük ücretlerle çalışıyor. Çoğunluğu oluşturan kayıt dışı sektörlerde bu oran yüzde 90'ı buluyor. Sigortasızlık; kadınlarda erkeklere göre iki kat daha fazla. Kadınlar iş yerlerinde cinsel tacize ve mobbinge maruz kalıyor. Öte yandan doğum sonrası işten çıkartılma tehdidiyle karşı karşıya kalıyorlar. Kreş olmadığı için ya işten ayrılıyor ya da uzakta olan bir ebeveynlerini uzaktan getirmeye çalışıyorlar. Özellikle Aile Bakanlığı eliyle kadını aileye hapseden, kadını sadece ev işinde eş ve anne olarak tanımlanmasının tam karşısındayız."

"KUMBARADAN 10 BİN LİRA ÇIKSA ÇOCUĞU DA TUTUKLAYACAKLAR"

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ise şunları söyledi:

"19 Mart'ta Cumhurbaşkanı adayımızı tutukladınız. Ondan sonra soruşturma ve kovuşturmalar devam etti. Hafta sonu da 52 kişiyi gözaltına aldınız. Çok garip sorular soruluyor. Ekrem İmamoğlu'nun özel kalem müdürüne sorulan sorularda 'neden bazı kişilerle telefon görüşmesi yapıyorsunuz' denilmiş. Kadının görevi bu. Bu soruyu sorabilmen için hukuki bir şizofren olman lazım. İSKİ Genel Müdürü’ne bir iş adamı geliyor ve maden açmak istediğini söylüyor. Bakanlıktan görüş alıyor, açamaz diyorlar ve reddediyor. Bu meczup adam kendisini tehdit ediyor, devlet koruma veriyor. Şimdi tek soru soruluyor, bu kişi tanık sıfatıyla suçlamalarda bulunuyor. Ne kadar ayıp ya. Türkiye hukuk devleti değil, yasa devleti değil.

Murat Ongun'un hesaplarına baktınız, bankaya, akrabalarına baktınız bir şey bulamadınız. Eşini neden alıyorsunuz? Bu bir acziyet. Eşini aldınız, çocukların kumbarasını alıyorsunuz. Allah'tan kumbaradan 4 bin lira çıkmış 10 bin lira çıksa çocuğu da tutuklayacaklar. Kızının küpesi alınıyor. Bunlar olacak şeyler mi? Empati yapmak önemli. Bu soruşturmanın her tarafı tuhaf."

Otel ve güvenlik müdürüne gözaltı kararı

IAS, 35. yılında dijital dönüşümde liderliğini sürdürüyor

Engin Kaya’ya 2024 Yıldızlar Kulüp Ödülü

Sema Nur Yüksel'den Almanya’da altın zafer

Çağsiad Mikail Düzenli ile yola devam dedi

Çocuklar ölüyor, Bakan çocuğu olmayanı aile saymıyor

Ailelerimizle uğraşma!

Ekonomi dünyasının nabzı Palandöken’de attı

Kaiwi Kanalı'nı Geçen En Genç Türk Oldu

Candaş, YGD Yerel Medya ve Temsilciler Komisyonu Başkanı Oldu!

Türkiye’nin Genç Değişim Öncüleri Antalya’da Buluşuyor

'Popüler kültür endüstrilerine karşı bekçiyiz'

Her depremde çöken iletişim altyapısının hesabı sorulmalı

Hem ülkeyi hem de dünyayı yönetiyorum

1 ayda 53,5 milyar dolar eritenlerin hedefi 3 yılda 41 milyar dolar

Valilik Özel Ödülü 'Aile' temalı filme verilecek

Akademik bağımsızlığımızdan taviz vermeyeceğiz

Teğmenlerin tazminatını CHP ödeyecek

Bal ve kaşar peyniri markalarında hile

Pazar ve marketteki her üç üründen biri zehirli

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi Türk Lirası'nı kurtaramadı

İstanbul'daki depremde bin 640 bina hasar aldı

Üniversitenin diploma iptal kararı yargıdan döndü

6.2'lik deprem sonrası bu ilçelere talep arttı

Esas para politikası sıkılaşması şimdi başladı

Bankacılık endeksinde düşüş yüzde 3'ü aştı

Ümraniyespor Play Off yolunda

Dövize kaçışa faiz de çare olmadı

Bodrum Belediye Başkanı'ndan lahmacun isyanı

Limak işçilerinin maaşlar ödenmedi

Yükleniyor

Hem ülkeyi hem de dünyayı yönetiyorum

Anlaşma yapamazsak, İran ile savaşa girebilirim

Rusya’nın işgalini asla tanımayacağız

Netanyahu ile her konuda aynı taraftayız

'Neye mal olursa olsun' İran'a saldıracağız

Uluslararası Ceza Mahkemesi'nden Macaristan'a Netanyahu soruşturması

AB, ABD ürünlerine ek vergi uygulamasını başlatıyor

Gazze halkının zorla gönderilmesi hukuka aykırı

İngiliz milletvekili, 'cinsel suçlar' şüphesiyle tutuklandı

Trump'ın politikaları ABD'nin 50 eyaletinde protesto ediliyor

Derin Talu'dan yatak pozu

Irina Shayk'ın paylaşımı sosyal medyayı salladı!

Ölmek istemiyoruz, duyan var mı?

Hepsi Türkiye’nin iyiliğini istiyor

Gönül Dağı'nın Asuman'ı son pozlarıyla olay oldu!

Beren Saat’ten gözaltılara tepki

Nurgül Yeşilçay'dan öğrencilerin tutuklanmasına tepki

Tuba Ünsal 'biber gazı' tartışmasına kayıtsız kalmadı

Hayal Köseoğlu sessiz kalan sanatçılara ateş püskürdü!

Gülçin Santırcıoğlu'dan Mansur Yavaş'a destek

Otomotiv üretimi yüzde 9 azaldı

Taşıtlara yeni vergi gündemde

Yabancı şirketler Türkiye'den çıkış hazırlığında

Türkiye elektrikli otomobil üssü oluyor

Avrupa'da Tesla satışları sert düştü

Araç kiralarken dolabdırılmayın!

Otomotiv üretimi şubat ayında yüzde 13,3 azaldı

Kırmızı et fiyatlarında fark iki katına çıktı

Trafikte parlak beyaz far kullanımı yasaklandı

Ticari araç pazarında son 5 yılın en büyük düşüşü

Bal ve kaşar peyniri markalarında hile

BTP Kongresi'nde 'Yukarıdan talimat var' krizi

Hastaneler ticarethane, yöneticiler rant aracı değil

Planlı sezaryenlere yasak getirildi

Doktorların Whatsapp grubu ifşa oldu

33 yıllık Özel Göztepe Hastanesi iflasın eşiğinde!

Kötülüğün bir nedeni de konformist normlar

Her 10 kişiden 1’i kanser ölümüyle karşı karşıya

Sağlığı tehlikeye atan çikolata markaları açıklandı

Tavuk parçaları çamaşır suyu ile beyazlatılıyor

Candaş, YGD Yerel Medya ve Temsilciler Komisyonu Başkanı Oldu!

Sokak röportajı denetimleri sıklaşacak...

Türk Dünyası 10. Belgesel Film Festivali ve Yarışması Başvuruları Başladı

Kayıp kasetler, tanık koruması ve Türkiye'yi sarsacak iddialar

Bilginin kralını bileyim, gazetecilik yapmayacağım

YouTube yayınları daha sıkı denetlenecek

Gazetecilikte Fedakarlık: Sektörün Kahramanları Onurlandırılacak

Yerel gazeteciler halkın gerçek nabzını tutar

Bayrampaşa Belediyesi ile YGD arasında iş birliği görüşmesi

Gazetecilik ödülleri için geri sayım başladı

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 31 25 1 5 48 80
2.Fenerbahçe 31 23 2 6 49 75
3.Samsunspor 32 16 10 6 9 54
4.Beşiktaş 31 14 7 10 16 52
5.Eyüpspor 32 14 10 8 11 50
6.İstanbul Başakşehir 31 14 11 6 7 48
7.Trabzonspor 31 12 10 9 13 45
8.Göztepe 31 11 10 10 12 43
9.Konyaspor 32 12 13 7 -3 43
10.Kasımpaşa 31 10 9 12 -2 42
11.Gazişehir Gaziantep 31 12 13 6 -2 42
12.Kayserispor 31 10 11 10 -10 40
13.Antalyaspor 31 11 13 7 -21 40
14.Rizespor 31 11 16 4 -14 37
15.Sivasspor 32 9 16 7 -10 34
16.Alanyaspor 31 9 15 7 -11 34
17.Bodrum FK 32 9 16 7 -13 34
18.Hatayspor 31 4 20 7 -29 19
19.Adana Demirspor 31 2 25 4 -50