Tarih: 04.09.2024 16:23

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sisi'yi havalimanında bizzat karşıladı

Facebook Twitter Linked-in

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, 12 yıl sonra ilk kez Ankara'da

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, Ankara'ya geldi. Sisi, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Esenboğa Havalimanı'nda karşılandı. 

Sisi ve beraberindeki heyeti Ankara'ya getiren uçak, Esenboğa Havalimanı'na indi. Karşılama töreninde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Ankara Valisi Vasip Şahin ve diğer ilgililer eşlik etti. Esenboğa Havalimanı Şeref Salonu'nda bir süre görüşen Erdoğan ve Sisi, daha sonra aynı makam aracıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne geçti. Sisi için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmî karşılama töreni yapıldı.

Külliye'deki resmî karşılama töreni

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi'nin tören kıtasını selamlamasından sonra iki lider, heyetlerini birbirlerine takdim etti. Fotoğraf çekimi sonrası resmi karşılama töreni sona ererken Erdoğan ve Sisi, baş başa görüşmeye başladı. Daha sonra liderler Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısına başkanlık etti.

Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi toplantısı

Görüşme ve toplantıların ardından Sisi ve Erdoğan'ın ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor. Daha sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde resmî akşam yemeği yenecek. 

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, Türkiye'de (Fotoğraf: AA)

Sisi’nin Türkiye ziyaretini 4 Eylül’de yapacağı 22 Ağustos’ta basına yansımış olsa da Türk makamlarından salı gününe kadar resmî bir açıklama gelmemişti. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, dün yaptığı açıklamayla Sisi'nin ziyaretini doğrulamıştı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 14 Şubat 2024'te Mısır'ın başkenti Kahire'ye gerçekleştirdiği ziyarette imzalanan Ortak Bildiri uyarınca yeniden yapılandırılan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin ilk toplantısı, iki liderin başkanlığında gerçekleştirilecek.

Konsey toplantısında, Türkiye-Mısır ilişkileri tüm yönleriyle gözden geçirilecek, ikili işbirliğinin daha da geliştirilmesine yönelik gelecek dönemde atılabilecek müşterek adımlar ele alınacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3