Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tüm testlerden geçmiştir

"Almanya ile yeni diplomatik kanallar açma ve yeni iş birlikleri üretme konusunda dünyaya örnek olabilecek, bölge ve dünya barışına katkı sağlayabilecek çok önemli işlere imza atabiliriz."

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tüm testlerden geçmiştir

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplanan AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) sona erdi. Erdoğan başkanlığında, AKP Genel Merkezi'nde yapılan toplantı, 3 saat sürdü. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan parti sözcüsü Ömer Çelik, yeni anayasa gündemi ve Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile ilgili soruları yanıtladı. Çelik, "Meclis Başkanımızın yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Bunlara olumlu yaklaşıyoruz. Türkiye'de artık parlamenter sistem ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni bilek güreşi şeklinde sunmaktan vazgeçilmelidir. Vatandaş karar vermiştir.  Cumhurbaşkanlığı makamı ile başbakanlık arasındaki çelişki askeri ve yargı vesayetini doğuruyor" diye konuştu.

Çelik, "Anayasa kitapçığı fırlatma hikayesinde Türkiye'nin ödediği ekonomik bedel çok yüksektir. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tüm testlerden geçmiştir. Türkiye'nin çağdaş sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Aksayan yerlerin her zaman düzeltilmesi mümkündür" diye konuştu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun CNN Internationa verdiği mülakatta "Terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür" sözlerine de cevap veren Çelik, "Biz açıklamayı yanlış değerlendiriyoruz. Hamas'ın terör örgütü olarak suçlanması yanlıştır" dedi.

Çelik, gazetecilerin soruları üzerine, Irak makamlarının PKK'yı yasaklı örgütler listesine almasını memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, "Irak, doğrudan PKK'yı terör örgütleri listesine almalı. Sınırlarımıza yönelik saldırılar Irak'tan geldiği zaman BM şartının 51. maddesinin bize verdiği yetkiyle biz de bu terör tehdidini bertaraf etmek için müdahale etmek zorunda kalıyoruz" ifadelerini kullandı. 

AKP Sözcüsü Çelik, MYK'nın ardından yaptığı açıklamada, özetle şunları söyledi:

"Hiçbir güç Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikasını durduramıyor. Batılı ülkelerin bir yandan silah vermesi, bir yandan da Gazze'ye insani yardım göndermesi şeklindeki çifte standartlı gündem onları daha çok cesaretlendiriyor. Küresel vicdan İsrail saldırıları karşısında ayakta. ABD'deki destek eylemlerindeki görüntüler vicdana vurulan ters kelepçedir. Bu eylemler halen üniversite bahçelerinde devam ederken buna karşı polis şiddetinin uygulanması ibretlik bir görüntü ortaya çıkartmaktadır.

Bugün mesele İsrail ve Filistin arasındaki mesele olmaktan çıkmıştır. Bugün mesele insanlığı savunanlar ile soykırım zihniyetini savunanlar arasında bir mücadeledir. Soykırım zihniyetiyle sonuna kadar mücadele edeceğiz. Gazze'ye sahip çıkmaya devam edeceğiz.

Irak ziyareti

İran ve İsrail arasında bir gerilim söz konusu oldu. Bu gerilim sırasında Cumhurbaşkanımızın Irak ziyareti çok önemli olmuştur. Görüşmenin başlıkları çok kapsamlıydı. Tek seferde en çok anlaşma imzalanan ziyaret budur. Bütün bölgede kaos ve istikrarsızlık sürerken Kalkınma Yolu Projesi'nin bu ziyarette merkezi konulardan birisi olmasıdır. Projenin hayata geçmesini istemeyen pek çok odak var.

Irak makamlarının PKK'yı yasaklı örgütler listesine almasını memnuniyetle karşılıyoruz. Irak, doğrudan PKK'yı terör örgütleri listesine almalı. Sınırlarımıza yönelik saldırılar Irak'tan geldiği zaman BM şartının 51. maddesinin bize verdiği yetkiyle biz de bu terör tehdidini bertaraf etmek için müdahale etmek zorunda kalıyoruz.

Kesinlikle bu müdahaleler Irak'ın toprak bütünlüğüne, siyasi egemenliğine karşı değildir. Buna mecbur olduğumuz için yapıyoruz. Arzu ettiğimiz şey Irak'taki egemen otoritenin terör örgütleri oradan temizlemesi. Bizim topraklarımıza yönelik saldırılar son bulsa ve biz de bunlara karşılık vermek zorunda olmasak.

Steinmeier'in ziyareti

Almanya ile yeni diplomatik kanallar açma ve yeni iş birlikleri üretme konusunda dünyaya örnek olabilecek, bölge ve dünya barışına katkı sağlayabilecek çok önemli işlere imza atabiliriz. 

Azerbaycan-Ermenistan

Gündemimiz ne olursa olsun Azerbaycan ile ilgili konuları yakından takip ediyoruz. 19 Nisan günü önemli bir gelişme oldu. Burada sınır konusunu yürütmekle görevli Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Mustafa beyle Ermenistan Başbakan Yardımcısı'nın başkanlığında heyetler 8. kez bir araya geldiler. Sembolik de olsa ilk defa sınıra bir sınır taşı yerleştirildi. Bu sembolik de olsa son derece önemli. Ermenistan'dan gelen bölge barışına uyum sağlama ve Azerbaycan'a yönelik her türlü saldırgan girişimden uzak durma yönündeki mesajları son derece pozitif karşılıyoruz.

"Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tüm testlerden geçti"

Meclis Başkanımızın yürüttüğü çalışmalar sürüyor. Bunlara olumlu yaklaşıyoruz. Türkiye'de artık parlamenter sistem ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ni bilek güreşi şeklinde sunmaktan vazgeçilmelidir. Vatandaş karar vermiştir. Ülkemiz bu sistemle yönetilmektedir. Bu Türkiye'de çok eski bir tartışmadır. Cumhurbaşkanlığı makamı ile başbakanlık arasındaki çelişki askeri ve yargı vesayetini doğuruyor. Anayasa kitapçığı fırlatma hikayesinde Türkiye'nin ödediği ekonomik bedel çok yüksektir. Vatandaşa verilen hak asla geri alınmaz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi tüm testlerden geçmiştir. Türkiye'nin çağdaş sivil bir anayasaya ihtiyacı var. Aksayan yerlerin her zaman düzeltilmesi mümkündür.

"Mehmet Şimşek ve ekibine olan desteğimiz tam"

Ekonomi yönetimiyle ilgili spekülasyonlar yapılıyor. Mehmet Şimşek ve ekibine olan desteğimiz tamdır. Politikalarını tam olarak destekliyoruz.

Öğretmen atamaları

Takvim çalışmaları yapılıyor. Yakında açıklanacak. Kendileri her zaman bizim gündemimizde.

İmamoğlu'na cevap: Hamas'ın terör örgütü olarak suçlanması yanlış

Biz açıklamayı yanlış değerlendiriyoruz. Hamas'ın terör örgütü olarak suçlanması yanlıştır. İki prensip ortaya koymuştuk. Hangi kesime olursa olsun sivillere saldırıları doğru bulmuyoruz ama şöyle bir nokta var ki, esas mesele Hamas meselesi değil, Netanyahu hükümetinin soykırımcı politikalarla Filistinlilere uyguladığı katliam siyasetidir. Hamas, İsrail'in seçimlere girmesine izin verdiği bir partidir. Daha sonra seçimleri kazandığı için ona siyasi yasak getirdi.

Erdoğan-Bahçeli görüşmesi

Görüşmenin herhangi bir şekilde çeşitli olaylara bağlı olarak da gelişebilir. Kendi rutini olarak da istişareler sürüyor. Cumhurbaşkanımız MYK toplantımızda da bu konuya değindi. İç ve dış politikaya dair gündemlerin gözden geçirildiğini ifade etti.

Bahçeli ve Cumhurbaşkanımız arasında geçen görüşme herhangi bir olaya endeksli değil. Türkiye'de nitelikli bir muhalefet olsun. Bu olduktan sonra Türkiye'de siyasetin daha verimli yapılması konusunda yeni kapılar açılmış olur. Yeni dönemde CHP'nin tutumu bu şekilde şekillenir."

 


KKTC'de asgari ücret 29 bin 640 TL oldu

İran: Helikopter enkazını kendi İHA'larımızla bulduk

BMC’nin devlet destekli batığı dev fabrika'nın demirleri hurdacıya satılıyor!

Datassist Çanakkale'de büyüyecek

Haluk Naci Tuğcu’dan 'Kavuşma' sergisi

Kristal piksel video oyun ödülleri sahiplerini buldu

İsrail'in rolü ve ABD'nin nerede durduğu berraklaşmalı

Tarımsal girdide yüzde 49,93 oranında artış

Emekliye zam yerine yüzde 15 indirim!

Bu pazar seçim olsa iktidar değişiyor

Dokunulmazlığı kaldırıp yargılanmaya dahil edilsin

Romanya vatandaşları Türkiye’ye artık vizesiz giriş yapabilecek

Zeytinyağı'nda büyük tehlike!

Kamu alacaklarında gecikme zammı ve tecil faizi yükseldi

Yabancıların su ve nikah ücretlerine zam kararı

ROBO Otomasyon iflasla boğuşuyor

Borç stoku 7 Trilyon 492 milyarı aştı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi için 1 günlük yas

Ali Koç, bu yaptıklarının hesabını senden tek tek soracağım

Huzurevlerine yapılan başvurular yüzde 41 arttı

Tefeci faizi vererek kurtulmaya çalışıyoruz

ÇOSA, Torun Center şubesini açtı

Enflasyon Mayıs'ta yüzde 75 ile zirve yapacak

Tasarrufa fakir fukaradan başlanmaz

İsyan girişiminden 10 yıl sonra da olsa hak yerini buldu

Otomobil satışlarında yeni dönem!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz 'çifte maaşı' savundu

Kılıçdaroğlu'nun eski danışmanı tutuklandı

Mezar fiyatları ikiye katlandı

KYK yurdunda 97 öğrenci yemekten zehirlendi

Yükleniyor

İran: Helikopter enkazını kendi İHA'larımızla bulduk

Reisi'nin yerine gelecek isim belli oldu

Gürcistan 'etki ajanlığı' yasasından geri döndü

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı

Kuveyt Emiri Meclis'i feshetti anayasayı askıya aldı

Hamas ateşkes teklifini kabul etti

İsrail ordusu Refah'ı boşaltmaya başladı

Hizbullah, İran füzeleriyle İsrail’e saldırdı

Rusya Ukrayna'da kimyasal gaz kullanıyor

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı

Suudi Arabistan tarihinde ilk kez mayolu defile!

Kendall Jenner erotizmin sınırlarını zorladı

Merve Boluğur şimdi de yatırımlarıyla gündem oldu

Ceyda Düvenci bikinileri deneyip fiziğini gösterdi

Melis Sezen'den güllü poz

Ceren Gündoğdu, 'Bi’ Daha Da Sevmicem’

Tüm tuşlara aynı anda...

40 yaş bir hediye gibi geliyor

Yasmin Erbil'e sevgilisinden uyarı

Sophia Bush eşcinsel olduğunu açıkladı

Otomobil satışlarında yeni dönem!

JAECOO ailesi küresel katılımcıların beğenisini kazandı!

OMODA, dünya gençliğinin SUV’da yeni modası oldu!

İddialı hedeflerimiz devam edecek

İkinci el otomobilde satışlar durdu

Trafik sigortasında artış oranına zam

Karsan Milano’da şov yaptı!

2. El araç alım-satımında Türkiye’de yeni bir dönem

AB Ülkelerine ihracat yüzde 3 azaldı

Nissan Türkiye’den bahar kampanyası

Huzurevlerine yapılan başvurular yüzde 41 arttı

Alican Sabunsoy, Herediter Anjiyoödem hastalığına dikkat çekti

Avrupalının kapısından sokmadığı ürünleri biz mi yiyoruz?

Devlet hastanesinde zimmet skandalı

Hastaya ayrılan süre 2 dakikaya düştü

Plastik cerrahiyle ilgili şehir efsaneleri ve yalanlar

Darülaceze Tıp Merkezi'nde tıbbi hizmetler ücretsiz

'Doğum koçluğu' diye bir meslek yok

Kanserin ilacı D vitamini

Bebekler para için yoğun bakımda tutuldu

TÜGVA SETA ve TÜRGEV de mi vatana ihanet ediyor?

İBB Başkanı İmamoğlu Roma’ya 73 kişilik kafileyle gitti!

Türk Dünyası 9. Film Festivaline başvurular devam ediyor

İşaretler Osman Kavala’nın beraat edeceğini gösteriyor

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

İnternet haber sitelerine ilişkin teknik esaslar yeniden düzenlendi

TRT Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan tutuklandı

Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde NOW TV'ye "ıstakoz" cezası

Türkiye, basın özgürlüğünde 158. sırada

Polisten canlı yayında ‘gazetecileri süpürün’ emri

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16