Cumhurbaşkanlığı Kupası için kıtalararası yarışacaklar

“Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, ilk günden itibaren uluslararası yelken camiasında son derece kıymetli hale gelen bir yarış. Hem katılım sayısı hem de coğrafi ve sportif yetkinliğiyle büyüyen bir organizasyon."

Cumhurbaşkanlığı Kupası için kıtalararası yarışacaklar

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde; Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın katkılarıyla İstanbul Açıkdeniz Yat Yarış Kulübü tarafından organize edilen ve DHL Express ana sponsorluğunda düzenlenen Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları, bu yıl Halikarnas, İstanbul ve Cumhuriyet kupaları olmak üzere 3 ayrı etapta düzenlenecek. 

Yarışlarla ilgili olarak Lazzoni Hotel’de düzenlenen basın toplantısında konuşan İstanbul Açık Deniz Yat Yarışları Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederek başladığı konuşmasında yarışların dünya çapında saygınlık kazandığını ifade etti. Yemlihaoğlu, “Bunun için çok heyecanlıyız ama çabalar hiç bitmiyor. Sporculara en doğru ve adil yarışı sunmak, ülkemizin tanıtımına ve yeni sporcuların yetişmesine olanak sağlamak istiyoruz. Omuzlarımızdaki yük çok ağır ama büyük bir şevkle çalışıyoruz” dedi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi önemli bir günde sezonun en zorlu yarışlarından birinin başlayacağını belirten Yemlihaoğlu, “250 millik çok zorlu meteorolojik şartlarda yapılacak. Rodos Adası'nın etrafından dönerek gelecekler. Büyük bir macera olacak. Hemen ardında İstanbul'un fethi var. İstanbul, denizden fethedilmiştir. Bugün de denizcilerin denizde olmasını istedik. Bugünü kutlamak için İstanbul Boğazı'nda olacağız. Daha sonra 29 Ekim Cumhuriyet Yarışı var. Cumhuriyet'in coşkusunu yaşadığımız, denizlerde kutladığımız bir etkinlik. İstanbul Boğazı, çok zorlu bir parkur. Akıntıları, gelgitleriyle ekipleri çok zorluyor. Bence dünyada eşi benzeri yok. Bu üç yarışta en başarılı olan ekibi 2024 yılının şampiyonu ilan edeceğiz” diye konuştu.

Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak da, “Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları, ilk günden itibaren uluslararası yelken camiasında son derece kıymetli hale gelen bir yarış. Her geçen gün hem katılım sayısı hem de coğrafi ve sportif yetkinliğiyle büyüyen bir organizasyon. Bir marka haline geldi. Cumhurbaşkanlığı makamının yelken sporumuz ile bir araya gelmesi bizler için çok önemli” diye konuştu. 

Yarışların dört yıldır ana sponsoru olan DHL Express yelken sporuna desteğini sürdürüyor 

Düzenlenen basın toplantısında konuşma yapan DHL Express Türkiye Genel Müdürü Volkan Demiroğlu, Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’nın dört yıldır ana destekçisi olduklarını ve bunu uzun yıllar sürdürmeyi hedeflediklerini belirtti. Demiroğlu, “Her sene daha da büyüyen ve ülkemizin dünya çapında tanıtımında çok önemli bir rol oynadığına inandığımız bu organizasyonun bir parçası olmak bizim için gurur verici. Geçtiğimiz yıl yarışlara ilk defa suya indirdiğimiz “As One” yelkenlimizle katıldık ve çok güzel başarılar elde ettik. Çalışanlarımızın bu etkinlikte yer almasını, bu heyecanı ve mücadeleyi deneyimlemesini çok önemsiyoruz. Bu sene de profesyonel ekibimizle birlikte çalışma arkadaşlarımız da yarışacak. Kupa için mücadele edecek tüm yarışçılara gönülden başarılar diliyoruz” dedi. 

2023 Şampiyon ekip temsilcisi Veli Murat Açıkalın yaptığı konuşmada, “İlk Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal’in ilk görevi yeri olan Cumhurbaşkanlığı makamı altında bu yarışların düzenlenmesine vesile olan Gençlik Spor Bakanlığı, Türkiye Yelken Federasyonu, İstanbul Açık Deniz Yat Yarış Kulübü birbirinden değerli sponsorlara teşekkür ediyorum. Bu yıl da 5’incisi düzenlenecek bu yarışların. Geçen sene 100. Yılda 4’üncüsü düzenlenen etaplarda, yerli yabancı birçok teknenin katıldığı amatör ve profesyonel ekibin yer aldığı yarışlarda birinciliği almak, onun kadar değerli yine kadın yelken kadın statüsünde bir kupa kaldırarak farkındalık yaratmak bizim için gerçekten çok değerliydi. Bu sene de kazasız belasız, herkesin keyif aldığı eğlendiği bir yarış sezonu olsun” dedi. 

İstanbul Açık Deniz Yat Yarışı Kulübü Genel Sekreteri Prof. Dr. Ayşe Derya Kahraman ise “İstanbul Açık Deniz Yat Yarışları Kulübü Başkanı Ekrem Yemlihaoğlu’na bana bu görevi verdiği için çok teşekkür ediyorum. Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak’la ve sponsorumuz DHL Express ile birlikte görüştüğümüz üzere birçok proje var. Açık denizlerin dışında iç sularda neler yapabiliriz bunlarla ilgili sosyal sorumluluk projeleri hayata geçirip sonuç almayı planlıyoruz” dedi. 

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları, Bodrum’da yelken tutkunlarının buluşma noktası olacak. Bodrum Yalıkavak ’tan start alacak ekipler sınıflarına göre Rodos Adası’nı ve Simi Adası’nı dönerek tekrar Yalıkavak’ta finiş verecekler. Halikarnas Kupası’nın takdim edileceği ödül töreni ise 25 Mayıs’ta Bodrum Kalesi’nde düzenlenecek. 

Bu yıl İstanbul Kupası da verilecek 

Beşincisi düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Uluslararası Yat Yarışları’na bu yıl yeni bir etap da eklendi. 29 Mayıs İstanbul’un Fethi’nin yıldönümü törenleri kapsamında yarışçılar İstanbul Boğazı’nda yarışacak. Beşiktaş’tan start alacak olan ekipler, İstanbul Boğazı’nda kıyasıya bir rekabetten sonra yeniden Beşiktaş’ta finiş verecekler. Yarış sonunda kazanan ekip, İstanbul Kupası’nın sahibi olacak. 

Cumhuriyet Kupası heyecanı 

İki kıta arasında düzenlenen dünyadaki tek yat yarışı olma özelliği taşıyan Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları’nda bu yıl da Cumhuriyet Kupası heyecanı yaşanacak. Yarışların Cumhuriyet Kupası etabı, 26 Ekim’de “Şamandıra Yarışları”yla başlayacak. 29 Ekim’de ise İstanbul Boğazı, yelkenliler ile renklenecek. Yarışmacılar, Cumhuriyet Kupası için İstanbul Boğazı’nın zorlu parkurunda yarışacak.  

Boğazda Görkemli Şölen 

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları kapsamında dünyanın dört bir yanından gelen yarışçılar, İstanbul Boğazı’nda iki kıta arasında muhteşem bir parkurda Cumhuriyet Kupası için yarışacak. Cumhuriyet Kupası yarışları 29 Ekim günü Dolmabahçe önlerinde Atatürk ve silah arkadaşları onuruna saygı duruşu ile başlayacak. 

Cumhurbaşkanlığı Kupası için Kıtalararası Yarışacaklar 

Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışları’nın Muğla ve İstanbul etaplarının sonunda, toplamda en iyi dereceyi elde edecek ekip, Cumhurbaşkanlığı 5. Uluslararası Yat Yarışı Şampiyonu unvanına ve Cumhurbaşkanlığı Kupası’na hak kazanacak. İstanbul etabı 29 Ekim’de Cumhuriyet coşkusunun yaşanacağı görkemli ödül töreni ile sona erecek.


MHP’den kalan borç 623 milyon 734 bin TL

Gürcistan 'etki ajanlığı' yasasından geri döndü

19 Mayıs esarete karşı özgürlüğün sembolüdür

Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında 7 kişi tutuklandı

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı

İBB Başkanı İmamoğlu Roma’ya 73 kişilik kafileyle gitti!

Evde 1 bardak su 1 TL!

Benden ikinci Reza Zarrab davası çıkmaz

JAECOO ailesi küresel katılımcıların beğenisini kazandı!

Türk Dünyası 9. Film Festivaline başvurular devam ediyor

Ümraniye'li çocuklar 19 Mayıs da doyasıya eğlendi

Suudi Arabistan tarihinde ilk kez mayolu defile!

Belediye arabaları ile esrar taşıttı

TÜGVA, Etnospor, TÜRGEV, SETA gibi vakıfların Avrupa’dan fonlandandığı ortaya çıktı

Cezaevi müdürü olsam geri içeri alırdım

‘Güçlü Kadın Güçlü Ekonomi’ paneli Şile'de gerçekleşti

Pirinç fiyatları son 15 yılın zirvesinde

Etin kilosunu 90 liraya ithal edip 500 liraya satıyorlar

Sporla alakası olmayan gazetecilerin Roma gezisinde işi ne?

Yabancılaşmanın ve Arapça tabelalaşmanın kesinlikle önüne geçeceğiz

Muhalefetin 'Tarım bitti' tezinin içi boş'

Konut satışları son 3 yılın en düşük seviyesinde

Kısa vadeli borç martta da rekor kırdı

Açlık sınırı asgari ücreti aştı

Vize artık randevu almak bile çok zor...

Tuğba Ekinci cesur sahne tarzı çok konuşuldu

İngiliz turist bile Türkiye' deki fiyatlara isyan etti

Şeriat karşıtı paylaşım yapan Feyza Altun'a hapis cezası

Hangi cemaattensiniz ve Atatürk’ü seviyor musunuz

Arapça tabelaları savunmuyorum

Yükleniyor

Gürcistan 'etki ajanlığı' yasasından geri döndü

İran Cumhurbaşkanı Reisi'yi taşıyan helikopter kaza yaptı

Kuveyt Emiri Meclis'i feshetti anayasayı askıya aldı

Hamas ateşkes teklifini kabul etti

İsrail ordusu Refah'ı boşaltmaya başladı

Hizbullah, İran füzeleriyle İsrail’e saldırdı

Rusya Ukrayna'da kimyasal gaz kullanıyor

İsrail'den İran'a misilleme saldırısı

İsrail'i savunmak için eşi benzeri görülmemiş bir askeri çaba gösterdik

İran'ın saldırısına yanıt vereceğiz

Suudi Arabistan tarihinde ilk kez mayolu defile!

Kendall Jenner erotizmin sınırlarını zorladı

Merve Boluğur şimdi de yatırımlarıyla gündem oldu

Ceyda Düvenci bikinileri deneyip fiziğini gösterdi

Melis Sezen'den güllü poz

Ceren Gündoğdu, 'Bi’ Daha Da Sevmicem’

Tüm tuşlara aynı anda...

40 yaş bir hediye gibi geliyor

Yasmin Erbil'e sevgilisinden uyarı

Sophia Bush eşcinsel olduğunu açıkladı

JAECOO ailesi küresel katılımcıların beğenisini kazandı!

OMODA, dünya gençliğinin SUV’da yeni modası oldu!

İddialı hedeflerimiz devam edecek

İkinci el otomobilde satışlar durdu

Trafik sigortasında artış oranına zam

Karsan Milano’da şov yaptı!

2. El araç alım-satımında Türkiye’de yeni bir dönem

AB Ülkelerine ihracat yüzde 3 azaldı

Nissan Türkiye’den bahar kampanyası

Türkiye’nin milli Tesla’sı olmak için yola çıktık

Alican Sabunsoy, Herediter Anjiyoödem hastalığına dikkat çekti

Avrupalının kapısından sokmadığı ürünleri biz mi yiyoruz?

Devlet hastanesinde zimmet skandalı

Hastaya ayrılan süre 2 dakikaya düştü

Plastik cerrahiyle ilgili şehir efsaneleri ve yalanlar

Darülaceze Tıp Merkezi'nde tıbbi hizmetler ücretsiz

'Doğum koçluğu' diye bir meslek yok

Kanserin ilacı D vitamini

Bebekler para için yoğun bakımda tutuldu

Zeytinyağı diye satılıyor makine yağıyla eşit

İBB Başkanı İmamoğlu Roma’ya 73 kişilik kafileyle gitti!

Türk Dünyası 9. Film Festivaline başvurular devam ediyor

İşaretler Osman Kavala’nın beraat edeceğini gösteriyor

Sancaktepe, gazeteci Tevfik Erk'in kızı İlayda Ecem Erk'in düğününde buluştu

İnternet haber sitelerine ilişkin teknik esaslar yeniden düzenlendi

TRT Lefkoşa temsilcisi Sefa Karahasan tutuklandı

Dünya Basın Özgürlüğü Günü'nde NOW TV'ye "ıstakoz" cezası

Türkiye, basın özgürlüğünde 158. sırada

Polisten canlı yayında ‘gazetecileri süpürün’ emri

Süleyman Soylu haddini bilsin, tepemin tasını attırmasın

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 37 32 2 3 64 99
2.Fenerbahçe 37 30 1 6 62 96
3.Trabzonspor 37 20 13 4 17 64
4.İstanbul Başakşehir 37 17 13 7 10 58
5.Beşiktaş 37 16 13 8 6 56
6.Kasımpaşa 37 15 14 8 -4 53
7.Alanyaspor 37 12 10 15 3 51
8.Sivasspor 37 13 12 12 -8 51
9.Rizespor 37 14 15 8 -8 50
10.Antalyaspor 37 12 13 12 -5 48
11.Adana Demirspor 37 10 13 14 -3 44
12.Samsunspor 37 11 16 10 -8 43
13.Kayserispor 37 11 14 12 -12 42
14.Gazişehir Gaziantep 37 11 18 8 -8 41
15.Konyaspor 37 9 14 14 -11 41
16.Ankaragücü 37 8 13 16 -4 40
17.Hatayspor 37 8 15 14 -9 38
18.Fatih Karagümrük 37 9 18 10 -5 37
19.Pendikspor 37 9 18 10 -30 37
20.İstanbulspor 37 4 26 7 -47 16