BELEDİYE
BELEDİYE HaberleriDEM Partili Akdeniz Belediyesi'ne kayyum
Akdeniz Belediyesi’ne kayyum atanması ve eşbaşkanların gözaltına alınması, siyasi gerilimi artırdı. DEM Parti, bu adımı "halkın iradesine müdahale" olarak değerlendirdi.
- A-
- A
- A+
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "terörü sonlandırmak için Öcalan bırakılsın" önerisinin tartışıldığı ve DEM Parti'nin hem İmralı hem de AK Parti, hem de MHP ile resmi görüşmeler yürüttüğü bir dönemde, DEM Partili belediyelere yönelik kayyum atamalarının sürmesi dikkat çekiyor.
Bu sabah, DEM Parti Mersin Milletvekili Ali Bozan, Akdeniz Belediye Eşbaşkanları Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Meclis üyelerinin gözaltına alındığını duyurdu. Aynı zamanda, DEM Partili Akdeniz Belediyesi'ne kayyum atandığı öğrenildi.
Ali Bozan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Akdeniz Belediye Eşbaşkanlarımız Hoşyar Sarıyıldız ve Nuriye Arslan ile Meclis üyelerimiz siyasi kumpasla gözaltına alındı. Mersin’in huzuru yine kayyumla bozulmaya çalışılıyor. Bu irade gaspı girişimini Mersin kabul etmeyecektir. Başta Mersin’in seçilmişleri olmak üzere tüm halkımızı, Akdeniz Belediyesi’nin gasp edilmesine karşı iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz." ifadelerini kullandı.
DEM Parti'nin, İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşmeler gerçekleştirdiği ve AK Parti ile resmi temaslarda bulunduğu bir süreçte, partili belediyelere yönelik kayyum atamalarının devam etmesi, siyasi çevrelerde tepkilere neden oluyor.
Özellikle, DEM Parti heyetinin MHP ve AK Parti ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından, bu tür adımların atılması, kamuoyunda "barış ve çözüm süreci" tartışmalarını yeniden alevlendirdi.
Aslıhan Karalar yangının çıkış sebebini açıkladı
Yağmur Yüksel'in son hali olay oldu
'İstiklal Marşı’nın Arapça okunması sapkınlıktır'
İflas eden Yeşil GYO’ya kayyum atandı
'Her türlü tehdide karşı hazırlıklıyız'
Ali Koç, İmam Hatip öğrencilerine iftar verdi
Irak'ta Bağdat havalimanına İHA saldırısı
Bu pazar seçim olsa hangi parti ne kadar oy alır
Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı hayatını kaybetti
'Kanal İstanbul birincil önceliğimiz değil'
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel gözaltına alındı
Cumartesi motorine ve benzine yeniden dev zam
'Kanunsuz emre uyarak silah almak suçtur'
Türkiye Enflasyonda OECD’den koptu
'Bir ayda 195 bin 576 kişi daha işsiz kaldı'
İmamoğlu’nun 5’inci X hesabına da erişim engeli
'İran füzelerini S-400 neden vurmadı?'
İBB davasında itirafçının iddiasına Davut Gül'den cevap
Okul müdürü, mesajını beğenmeyen öğretmenleri resmî yazıyla uyardı!
İstanbul’da sahte belge şebekesine darbe
'Türkiye bir hukuk devleti' dedirten olay...
Türkiye'nin dış borcu son 10 yılın zirvesinde
Karayollarında vatandaşın cebinden 850 milyar lira çıktı
Milli parklar şirketlerin rant alanı oluyor
'Bahçeli göz göre göre Öcalan'ın postacılığını yapıyor'
İran'dan ateşkes için 3 şart
'Türkiye’de güven olmadan ekonomi düzelmez'
Emekliyi açlık sınırının altına düşürmek büyük bir insafsızlık
78 kişinin öldüğü Kartalkaya raporunda Bakanlık aklandı
Milletvekili Ramazan Kaşlı MHP'den ihraç edildi
Yükleniyor






