SAĞLIK
SAĞLIK HaberleriDevleti 100 milyon soyan tarikat hastanesi
Siirt’te, Şeyh Muhammed Kazım’ın çocuklarına ait olan Özel Hayat Hastanesi’nin, 2021 yılında başlayan koronavirüs salgınından bu yana Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan (SGK) milyonlarca liralık usulsüz kazanç sağladığı iddia edildi.
- A-
- A
- A+
Sözcü TV'den Hazar Dost’un haberine göre AKP’li birçok siyasetçiyle yakın ilişkileri olduğu bilinen Aydın Ailesi’nin, tarikat bağlantıları sayesinde kentte güç kazandığı ve müritlerinin isimlerini hastane sistemine ‘yatan hasta’ olarak kaydederek SGK’dan haksız kazanç elde ettiği öne sürüldü.

Elde edilen görüntülerde, 14 yataklı yoğun bakım servisinde sadece bir hastanın bulunduğu, ancak bilgisayar kayıtlarında tüm yatakların dolu olduğu görüldü.

Nakşibendi tarikatına bağlı hastanede uzun süredir çalışan A.B., Aydın Ailesi’nin bu yöntemle SGK’dan milyonlarca lira aldığını belirtti. A.B., hastanenin aylık kestiği faturanın 5 milyon TL olmasına rağmen, hastanede yatmayan kişileri yatıyor gibi göstererek bu rakamı 10 milyon TL’ye kadar çıkardıklarını ifade etti. Kentteki yetkililerin duruma müdahale edemediğini de sözlerine ekledi.

Yerel kaynaklar, hastanenin yıllardır benzer yöntemlerle faturalarını şişirerek SGK üzerinden kazanç sağladığını ve koronavirüs salgını sırasında da hastaların sistemde hastanede yatıyor gibi gösterilip evde tedavi edildiğini aktardı. Tarikata bağlı hastanenin 2022’den bu yana SGK’dan 100 milyon TL’lik usulsüz kazanç sağladığını iddia eden kaynaklar, denetim için gelen il sağlık müdürlüğü çalışanlarının da tarikat mensubu olması nedeniyle usulsüzlüklerin ortaya çıkmadığını belirtti.

Hastanenin yaptığı usulsüzlükleri şikayet etmek için Siirt İl Sağlık Müdürlüğü ya da SGK’ya başvuran çalışanlar, dilekçelerinin kabul edilmediğini ve hastane sahibi Aydın Ailesi tarafından tehdit edildiklerini ifade etti. Tarikatın lideri olan Aydın Ailesi’ne bağlı hastanede yıllardır benzer yolsuzlukların olduğu iddiası, Siirt’in önde gelenleri tarafından biliniyor. Yerel kaynaklar, hastanedeki yatak sayısı ve sistemde görünen yatan hasta sayısının uyuşmaması nedeniyle Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce denetlendiğini ve ceza yazıldığını iddia ediyor.
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
NYT dünyanın en güçlü ordusunun çaresizliğini yazdı
Akaryakıtta KDV yüzde 1’e insin, asgari ücret 3 ayda bir güncellensin
Gıda etiketlerinde yanıltıcı ifadelere sıkı denetim
Doğal gaz ve elektriğe zam sinyali
Yükleniyor






