SİYASET
SİYASET HaberleriDostum Trump hatalı politikaları terk etmeli
Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD'de başkan seçilen Donald Trump'la yaptığı telefon görüşmesine ilişkin, ''Değerli dostum Trump'tan eski yönetimin hatalı politikalarını terk etmesini bekliyoruz'' dedi.
- A-
- A
- A+
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6'ncı Uluslararası Kadın ve Adalet Zirvesi'nde açıklamalarda bulundu. ABD'de yeniden başkan seçilen Donald Trump ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiğine dikkat çeken Erdoğan, ''Değerli dostum Trump'tan eski yönetimin hatalı politikalarını terk etmesini bekliyoruz'' dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:
Tarih bize dünyamızın genel manada her 100 yılda bir kabuk değiştirdiğini gösteriyor. Bugün artık yapay zekadan insansız sistemlerden robotik teknolojilerden bahsediyoruz. Tüm bu değişimler beraberinde üretim ilişkilerinin insani beklentilerinde farklılaşmasını getirmektedir.
Dijitalleşmenin konforunun yanı sıra insanın biricikliğini örselediğini çok net şekilde görüyoruz. Gerçekle sanalın, algı ile olgunun, yalan ile gerçeğin yer değiştirdiği dijital kültürün insanın bakış açısını alt üst ettiği bir dönemde yaşıyoruz.
YAPAY ZEKA VE KADIN
Yapay zeka teknolojileri ve algoritmaları mağdurları arasında ilk sırada kadınlar yer almaktadır. Birçok farklı mecrada kadınlar, yapay zekanın bu çirkin yüzüne çok sık muhattap olmaktadır. Kadınların eşit haklara erişebilmesinde yapay zekadan istifa edebiliriz.
Yapay zeka algoritmalarında ve veri tabanlarında dezavantajlı kesimleri gözeten temel prensiplerin belirlenmesine ihtiyaç duyuluyor. KADEM'in bu sürece öncelik etmesinde fayda vardır.
Kadınları dışlayan, kadınlara adaletsizlik yapan bir teknolojinin insanlığa hayrının dokunması mümkün değildir. Daha fazla mağduriyet oluşmadan, sorunlar kronik hale gelmeden bu konuda evrensel bir deklarasyona imza atılması gerektiğine inanıyoruz.
"KADINLARIN DIŞLANDIĞI SİSTEM ADALETSİZLİK"
Kadınları dışlayan, adaletsizlik yapan bir teknolojinin insanlığı hayrının dokunması mümkün değildir. Kadının toplumdan siyasetten dışlandığı sistem adaletsizlik.
22 yıl boyunca çok ciddi engellerle karşılaştık. Yasakçı zihniyetin her çeşidiyle muhattap olduk. Kadınların zaten sahip olmaları gereken haklara kavuşturma çabalarında muhalefeti hep karşımızda bulduk. Eğitim ve çalışma hayatından başta olmak üzere her alanda engelleri kaldırdık.
KADINLARIN İŞ GÜCÜNE KATILIM ORANI ARTTI
2002 yılında yüzde 27,9 olan kadınların iş gücüne katılım oranı 2024 yılı itibarıyla yüzde 37,3'e çıktı. Amacımız 2028 yılı sonuna kadar kadın iş gücüne katılım oranını yüzde 40'ın üzerine çıkarmaktır. Kadınlar ile erkekler arasındaki eşitsizliği gidermeyi devletimizin asli görevi kabul ediyoruz. Hükümetin kadın politikalarında en hayırlı olanını hedefliyoruz. Türkiye Yüzyılı vizyonumuzun yanında güçlü kadın ve erkek, güçlü aile ve toplum, güçlü Türkiye ilkesi vardır.
"GAZZE'DE KADINLAR TARİH YAZIYOR"
Savaşlar en çok kadınları ve çocukları hedef alıyor. Gazze'de kadınlar tamam anlamıyla bir tarih yazıyor.
TRUMP İLE TELEFON GÖRÜŞMESİ
Değerli dostum Trump'tan eski yönetimin hatalı politikalarını terk etmesini bekliyoruz. Gazze ve Lübnan'daki katliamlara dikkat çektik. Sayın Başkan'ın savaşları sonlandırma noktasında elini taşın altına koyacağına yürekten inanıyor, bunu da samimiyetle temenni ediyoruz.
Bodrum'da fiyatlar çakıldı, turist Avrupa'ya kaçıyor
İçişleri Bakanına dert anlatan çiftçiyi apar topar götürdüler
Özgür Özel hakkında yeni soruşturma başlatıldı
'Hodri meydan, gel Uşak'ta seçime gidelim'
Peynire yüzde 600 zam geldi
Hanelerin yüzde 57’sinde çocuk yok
Epstein mankenleri cinsel ilişkiye zorladı
Operatör değişikliği e-Devlet’e taşınacak
Rus uyduları İran için Türkiye'yi gözetliyor
Trump yönetimine karşı 'Krallara Hayır' protestosu
'Savaşı İran kazanıyor'
'On yıllar sürecek çatışmanın zemini hazırlanıyor'
Mutlu Işıksu AK Parti’den istifa etti
'Bilge Lideri ve MHP’yi örseleyecek davranışlardan kaçınmak gerek'
Yüzde 5 harcamayan, NATO'da söz hakkını kaybedecek!
Bahçeli'den İzzet Ulvi Yönter'in istifasına ilişkin ilk açıklama
'Polis kamerasından paparazi çıkaran düşmüşlüğe lanet olsun!'
Erdoğan, BlackRock CEO’su Larry Fink ile görüştü
Asırlık Türk devi Fişek Hırdavat resmen iflas etti
File Market, yüzde 280 kazançla satmış
'Pamuktan teknolojiye uzanan bir ekosistem kurduk'
UEFA Kupası İstanbul’daki Final Öncesinde Görücüye Çıktı!
SANAT VE BASIN EL ELE: ÜSKÜDAR SANATLA BULUŞTU
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
Yükleniyor






