SİYASET
SİYASET HaberleriDünya başarımızı merak ediyor, biz de anlatıyoruz
Dünya başarımızı merak ediyor, biz de anlatıyoruz
- A-
- A
- A+
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Mısır'ın Şarm El Şeyh kentinde yapılan İslam Kalkınma Bankası (İKB) Guvernörler Kurulu Yıllık Toplantıları sırasında ekonomiye dair soruları yanıtladı.
Toplantıya İslam ülkelerinden bakan seviyesinde katılım olduğunu, ikili görüşmeler yapıldığını anlatan Nebati, 'Bu görüşmelerde bir tarafta Türkiye ekonomisini anlatma fırsatı oluyor, öbür tarafta da ülkelerin kendi ekonomileriyle ilgili taleplerini, beklentilerini öğrenmiş oluyoruz. Türkiye'nin varlığı ve ağırlığı bu toplantıda da kendisini çok açık bir şekilde hissettiriyor.' ifadelerini kullandı.
Türkiye'nin özellikle son iki yılda, Kovid-19 salgını döneminde ortaya koyduğu başarının hem İslam ülkeleri hem de dünya tarafından takip edildiğini kaydeden Nebati, 2020 yılında dünya küçülürken Türkiye'nin pozitif ayrışarak yüzde 1,8 büyüdüğünü hatırlattı.
Bakan Nebati, Türkiye ekonomisinin geçen sene büyümeye devam ettiğini ve bu yılın ilk çeyreğinde de Rusya-Ukrayna Savaşı'na rağmen aynı başarıyı gösterdiğini anlattı. Nebati, 'Anlaşılıyor ki bu büyüme daha da devam edecek. Dolayısıyla da savaştan bu kadar ciddi bir şekilde etkilenen, salgında da büyük bir başarı ortaya koyarak yoluna devam eden Türkiye'nin, böylesine bir başarıyı sürekli hale getirmesini ülkeler merak ediyorlar, biz de anlatıyoruz.' diye konuştu.
'POZİTİF YAKLAŞIM ONLARI ETKİLİYOR'
Türkiye'nin yatırım yapılabilir ülkeler içerisinde ön sıralarda yer aldığını söyleyen Nebati, ülkenin şu günlerde yatırım taleplerine ciddi ve hızlı cevap verdiğini söyledi. Nebati, 'Yasalarımızın, mevzuatımızın ve özellikle de Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, ekonomi yönetiminin bu konuda pozitif yaklaşımı ciddi bir şekilde onları etkiliyor.' dedi.
'ÇOK VERİMLİ GEÇTİ'
Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Endonezya, Suudi Arabistan ve Nijerya'dan mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler yaptığına değinen Nebati, görüşmelerin çok verimli geçtiğini ve bu görüşmeler neticesinde güzel haberlerle Türkiye'ye döneceklerini aktardı.
Nebati, İKB Başkanı Muhammed Al Jasser ile görüştüğüne de işaret ederek, bankanın karşılıklı iyi ilişkilerden memnun olduğunu bildirdi.
İKB üyelerinin yarısına yakınının 'ihtiyaç sahibi ülkeler' olduğunu ifade eden Nebati, bankanın, bu ülkelere yönelik özellikle gıda arzındaki problemlerin giderilmesi için çalışmalar yaptığını belirtti.
Uşak Belediye Başkanı gözaltına alındı
Marmaris Belediyesi’ne gece yarısı polis baskını
Şaban Kazdal Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi
Kocaeli’de eğlence mekanına kurşun yağmuru
Mehmet Arı, YSK üyeliğine seçildi
A Milli Takımı Play-off finaline yükseldi
Pestisit oranı en yüksek meyve ve sebzeler
'Geçici olarak bazı zorluklar yaşayabiliriz'
Motorine yine 6,10 TL'lik dev zam geliyor
Feti Yıldız'dan dezenformasyon yasası eleştirisi
'Temiz eller operasyonunu, sadece eli tertemiz olanlar yapabilir'
'Çocuk ölümleri milli güvenlik sorunu'
'Türkiye'yi yönetenler acil tedbir almalı'
Kuşadası'nda 23 ülke güzelini ağırlayacak
'Çocuklarımızı korkuyla okula gönderiyoruz'
Hane halkının enflasyon tahmini yüzde 49 oldu
İran'a karşı bizi yalnız bıraktınız bunu unutmayacağız
Türkiye'nin ilk yerli zırhlı SUV aracı göreve başladı
54 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı
'Türkiye’nin gri listeye girme riski yok'
'Sporla İç İçe Bir Yaşam Merkezi Kuruyoruz'
Şanlıurfa'da 50 ton bozuk tavuk eti ele geçirildi
MÜSİAD eski Genel Başkanı Ali Bayramoğlu gözaltında
Karadeniz'de Türk tankerine drone isabet etti!
'Taşınmaz beyanı böyle yapılır'
24 ilde IŞİD operasyonu!
Başsavcılık Murat Kapki’nin dilekçesini talep etti
'Hukuk güvenliği açısından alarm veren bir ülkeyiz'
İşsizlik Avrupa'nın 2,4 katına ulaştı
'Riyad bildirisi Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadı'
Yükleniyor






