Dünya Ruh Sağlığı Günü Sancaktepe'de kutlandı

10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü, Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne bağlı, Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi tarafından önemli bir farkındalıkla kutlandı.

Dünya Ruh Sağlığı Günü Sancaktepe
  • A-
  • A
  • A+

Dünya Ruh Sağlığı Günü, her yıl 10 Ekim'de, ruh sağlığının önemine dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla kutlanır. Bu özel gün, psikolojik iyi oluşun sadece bireyler için değil, toplumun tümü için hayati bir unsur olduğunu vurgular. Ruh sağlığı sorunları, her yaştan ve her kesimden insanı etkileyebilir, bu yüzden erken tanı, destekleyici tedavi ve toplumsal farkındalık büyük önem taşır. Dünya Ruh Sağlığı Günü, herkesin ruh sağlığını koruma, iyileştirme ve bu alandaki damgalamayı azaltma konusunda bilinçlenmesine katkıda bulunmayı hedefler.

Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nü Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'nin medya sponsorluğunda Aydos Kent Ormanı'nda düzenlediği piknik ile kutladı.

Düzenlenen pikniğe Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Furkan Avcılar, Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah İnan, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdür Yardımcısı Hasan Teke, Sancaktepe Toplum ve Ruh Sağlığı Uzmanı Dr. Yağmur Sever Fidan, Sancaktepe Belediye Zabıta Müdürü Şahin İnce, Sarıgazi Cemevi Başkanı Mete Çelik, Polat Yapı'dan Özgür Polat, İş İnsanı Hamdi Koç, Sancaktepe Kızılay Şube Başkanı Abdulmecit Zengin, Sancaktepe Kent Konseyi Başkanı Sevgi Aksu, Sancaktepe Engelliler Dernek Başkanı Rukiye Yıldırım ve davetliler katıldı.

Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi Sorumlusu Hilal Navidi, yaptığı konuşmada katılanlara tek tek teşekkür etti. Navidi : " 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Günü'nü bu yıl  gelenek haline getirdiğimiz piknik etkinliğimiz ile kutladık. İlçemiz personelimiz ve danışanlarımızla bu güzel günün oluşmasına katkı sunan tüm katılımcılara ve bize destek verenlere teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Furkan Avcılar, yaptığı konuşmada günün anlamını anlatan bir konuşma yaptı. Avcılar, yaptığı konuşmasında ; " Değerli mesai arkadaşlarımız, kıymetli misafirlerimiz ve danışanlarımız, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı  kapsamında Sancaktepe Toplum Ruh Sağlığı Merkezi'mizin hazırlamış olduğu organizasyona hepiniz hoş geldiniz.
Bu organizasyonun düzenlenmesinde emeği geçenlere ekibimizin her bir üyesine huzurlarınızda ayrı ayrı teşekkür ederim. 
Dünya Ruh Sağlığı gününde birey olarak fiziksel, ruhsal ve sosyal yönden tam bir iyilik halinde olduğumuz  bir gelecek, toplum olarak bir birimizin duygusal zorluklarını anladığımız kavradığımız daha güçlü ve dayanışma için olduğumuz bir dünya dilerim.  Bu temenniler ile tekrar Dünya Ruh Sağlığı günümüzü  kutlarım." dedi.

Sabah başlayan piknik yemek molasının ardında tüm hızıyla devam etti. Yenen yemeklerin ardından etkinliğe katılanlar Suat Karabıyık'ın türküleri ile halay çekti. Daha sonra şiirler okundu , Gölette kuğular ile gezinti yapanların mutluluğu gözlerinden okunuyordu. Daha sonra hazırlanan pasta kesimi ile gün kutlandı.

Pikniğin görülmeyen anlamlı bir parçası da Sancaktepe Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları tarafından yapılan anahtarlıklar, katılımcılara Sancaktepe Toplum ve Ruh Sağlığı Sorumlusu Hilal Navidi tarafından hediye edilmesi oldu.

Erenköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi Başhekim Yardımcısı Furkan Avcılar, 10 Ekim Dünya Ruh Sağlığı Farkındalık etkinliğinin düzenlenmesine katkı sunan Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği Başkan Yardımcısı ve Sancaktepe Temsilcisi Tevfik Erk'e Sarıgazi Cemevi Başkanı Mete Çelik'e, Polat Yapı'dan Özgür Polat'a, İş İnsanı Hamdi Koç'a birer teşekkür plaketi verdi. Etkinliğe Yüzüncüyıl Gazeteciler Derneği'de medya sponsoru olarak katkı sundu.

Sıradan bir piknik ötesinde danışanlarında gönüllerince eğlendiği piknik etkinliğinde katkı sunanlarda bu kadar güzel etkinliğin bir parçası olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Sancaktepe Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Abdullah İnan'da "Bu etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenleri tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.  

Pikniğin görülmeyen anlamlı bir parçası da Sancaktepe Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi Danışanları tarafından yapılan anahtarlıklar katılımcılara hediye edildi.

 

Yorum Yazın

Tutuklama bir ceza değil, geçici bir araçtır

Vatandaşın, kira, konut ve sağlık gideri arttı

Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı

Güllü'nün kızı ve arkadaşı gözaltına alındı

'İhanetin zaman aşımı yoktur!'

Zeray GYO’da halka arz için geri sayım başladı

'Merkez Bankası’nın elinde bir tane araç var faiz ve kur'

Murat Sancak'ı zora sokan '153 milyon euro' sorusu

Öğretmen, polis, doktor, vaiz! Memurlar için 2 zam senaryosu ortaya çıktı

Yasa dışı bahis operasyonun da 2 milyar TL’lik para trafiği ortaya çıktı

Otellerin kimlik fotokopisi alma yetkisi kaldırıldı

“Hayatımızı Değiştiren Filmler 2020–2025” raflardaki yerini aldı

Konya’nın Kır Boz Dağlarına 42 Fidan

Öğrencilerin Sağlığı ve Sosyal İhtiyaçları Göz Önünde Bulunduruldu

Kilise tarihinin en büyük çocuk istismarı dosyalarından biri arabuluculukta

"Fiziki olmayan varlıklar bilançolara yansıyacak"

Suudi Arabistan'da zenginlere alkol izni!

Cumhur İttifakı’nda vergi krizi!

'Türkiye vergi adaletsizliğinde de Avrupa birincisi'

Bahçeli, Tuncer Bakırhan’ı çaya davet etti

Bonnie Blue 17 erkekle birlikte gözaltına alındı

“Toplumun Sessiz Çığlığına Kulak Vermeliyiz”

Alevi Sinema Günleri Atlas Sineması'nda başlıyor

'AK Parti bütçe açığını normalleştirdi'

Yıl sonu kişi başına gelir 17 bin 748 dolara ulaşacak!

Mahkeme heyeti idare mahkemesinin kararını bekleyecek

Emekli maaşlarında kesinti dönemi

Ceza kesen zabıta müdürü jet hızıyla görevden alındı

Asgari ücret GSYH’nin en az yüzde 60’ı olmalı

Türkiye, üniversite mezunu işsizliğinde Avrupa’da zirvede

Yükleniyor

Kilise tarihinin en büyük çocuk istismarı dosyalarından biri arabuluculukta

Suudi Arabistan'da zenginlere alkol izni!

ABD'nin müdahil olduğu 93 darbe veya rejim değişikliği yaşandı

Epstein seks ticareti tutanakları yayınlanacak

Brüksel’de 17 Aydır Hükümet Krizi

Azerbaycan yine hayal kırıklığı yarattı

İsrail Gazze’de savaş suçu işliyor

İsrail’in Golan işgali yasa dışı

Maduro Türkiye'ye mi sığınacak?

ABD'li senatör Graham'dan Maduro'ya tehdit

Bonnie Blue 17 erkekle birlikte gözaltına alındı

Helin Kandemir'in mutluluğu yarım kaldı

Sydney Sweeney'in göğüslerini elleriyle kapadı

Asena Keskinci yatak sahnesiyle gündemde

Derin Talu'nun o sözlerine tepki yağdı

Rabia Soytürk derin dekoltesi ile dikkat çekti!

Şevval Şahin fit kalma sırrını verdi!

'Saçımı 3 aydır yıkamadım'

Sümeyye Aydoğan aşkına bir şans daha verdi

Ece Erken, Kızılcık Şerbeti'ni yerden yere vurdu!

Otomotiv satışlarında kasım rakamları açıklandı

BYD Türkiye'yi oyalıyor mu?

Danıştay, 10 yıllık 'bekleme şartı'nı durdurdu

Yeni Tonale ABD’de ilk kez sahneye çıktı!

Otomobil fiyatlarına büyük zam!

Tüketici parasını icra yoluyla aldı

Otomobil piyasasında yeni kriz endişesi

Mitsubishi Türkiye'den çekildi

Zorunlu trafik sigortasına da zam geldi

Tesla satışları Avrupa’da çakıldı

20'nin üzerinde doktor gözaltına alındı

Türkiye, et tüketiminde Avrupa'nın gerisinde

Nadir hastalıkların doktoru Prof. Kaymaz için imza kampanyası

Kahvaltılık gevreklerde kimyasal tespit edildi

Yerli kalp cihazı 2026'da kliniklerde

Üç çocuğun beslenme maliyeti 28 bin TL’ye dayandı

Üç bal markası daha kirli çıktı

Viral enfeksiyonlar acil servislerde yoğunluk yaratıyor

Sucuklu tost yiyen anne ile oğlu hastanelik oldu!

Üç firmadan biri ruhsatsız

Mehmet Akif Ersoy gözaltına alındı

Ahmet Hakan süreci eleştiren polise 'provokatör' dedi!

Dışarıya çıktığımda iş dünyasının içinden geçeceğim

Arif Kocabıyık da tutuklandı!

Gazeteci Furkan Karabay tahliye edildi

Türkiye'nin 'çakarlı gazetecileri' tek tek ifşa edildi

Basın ve ifade özgürlüğü raporunda çarpıcı tablo

YGD’den Gazetecilere Dijital Eğitim Atağı

Türkiye’de basın özgürlüğü alarm veriyor

Fatih Altaylı'ya 4 yıl 2 ay hapis cezası

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 15 11 1 3 21 36
2.TRABZONSPOR A.Ş. 15 10 1 4 14 34
3.FENERBAHÇE A.Ş. 15 9 0 6 18 33
4.GÖZTEPE A.Ş. 15 7 3 5 9 26
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 15 7 4 4 7 25
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 15 6 2 7 6 25
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 15 6 4 5 -1 23
8.KOCAELİSPOR 15 5 6 4 -3 19
9.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 15 4 6 5 3 17
10.CORENDON ALANYASPOR 15 3 4 8 -1 17
11.TÜMOSAN KONYASPOR 15 4 7 4 -4 16
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 15 3 6 6 -6 15
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 15 4 8 3 -11 15
14.GENÇLERBİRLİĞİ 15 4 9 2 -4 14
15.KASIMPAŞA A.Ş. 15 3 7 5 -7 14
16.İKAS EYÜPSPOR 15 3 8 4 -8 13
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 15 2 6 7 -17 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 15 2 11 2 -16 8