Tarih: 24.01.2023 18:46

Edirne Badem ezmesini Bulgarlar sevdi

Facebook Twitter Linked-in

Devai Misk diyede bilinen tatlı, yurt dışından gelen vatandaşlar karayolu ile giderken, koli koli alıp Almanya, Hollanda, İsviçre, Avusturya, Fransa' ya vd devletlere hediye götürüyorlar.

Star TV E. Haber Müdürü Dursun Boran’ın sorularını cevaplayan 70 yaşındaki Aydın Sayınbaş, yıllardır titiz üretim ile, yaptıkları markalarını koruyama devam edeceklerini anlatıyor.

 

 Deva-i Misk helvası kökü Osmanlı mutfağına dayanan özel bir lezzet. Osmanlı Döneminden bu yana Edirne'ye özel bir tat olarak bilinen Deva-i Misk Helvası içeriğinde bulunan 41 çeşit baharat, yumurta akı ve baldan yapılmakta.

Edirneli Pehlivanların temel gıdaları arasında yer almakta. Ağzınıza aldığınız ilk andan itibaren içerisinde ki yoğun baharat damağınızda güzel tad yaratır.

 

Edirne Osmanlı'nın başkenti olduğu zamanlarda Mısır'dan gelen bir şekercinin buluşu olarak kabul edilmiş o dönem de şehre gelen Fatih Sultan Mehmet'in babasına ikram edilmiş. Hatta söylenti odur ki padişah şekerciye şekerin isminin ne olduğunu sorunca şekerci padişaha, adını kendisinin vermesinin istediğini söylemiştir. Padişah da şekere HER DERDE DEVA anlamında Deva-i Misk adını vermiştir. 

 

Özel tarifinden ödün vermeden ilk gün ki tarifi ile birebir örtüşen deva-i misk helvası Osmanlı Şehzade markasının özel lezzetlerinin başında gelmekte.

 

İçindekiler: Amber çiçeği, şeker, yumurta akı, bal, biberiye, çörekotu, damla sakızı, defne yaprağı, keçiboynuzu, havlıcan, hindistan cevizi, tarçın, aspir, kakule, karabiber, karanfil, kekik, keten tohumu, kimyon, portakal kabuğu, reyhan, rezene, sarı halile, sarı hardal tohumu, vanilya, yenibahar, zencefil, zerdeçal, su, besbase ve limon tuzu.

 

Resim de, İstanbul’dan Edirne ye giden, bir gurup yerli turist ve iş adamı yakınlarına yaptırdıkları Devai Misk tatlılar ile görülüyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —
G-DT9JLG88B3